Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Noviembre de 2022.

EL PRIMER CEMENTERI MUNICIPAL DE GATA COMPLEIX 90 ANYS I EL SEGON 40 (1932/1982). La missa de Tots Sants ha estat oferida per a tots els difunts al campsant dels Ecles. El doble cementeri té ja registrats 2.474 nínxols

20221101174619-camposantmissa2.jpg

Quasi a l’alter de la partida Ecles és on està ubicat el doble cementeri municipal de Gata, que va començar a funcionar en la seua part antiga fa ara 90 anys. Com resa a la porta d’entrada va ser l’any 1932 i el primer nínxol té també eixa data. El nou cementeri adosat a l’antic va obrir les portes en 1982, fa just 40 anys. En l’actualitat, es registren ja ocupats o en propietat entre els dos un total de 2.474 nínxols i l’ocupació es troba fins a la meitat de l’últim nou pavelló restant sols 24 nínxols nous buits.

Hui, dia de Tots Sants i com ja és costum en els últims anys, la missa del migdia s’ha celebrat en un espai obert al primer cementeri municipal, el vell. Des de 2011 se celebra la missa de migdia en el cementeri, els mateixos anys que té la sala oratori i la sala vetlatori, encara que després han estat reformades i més acondicionades. Abans es pujava per la vesprada resant el rosari i a la creu es feia un responso per a tots els difunts.

En el transcurs de la missa, el sacerdot ha aspergat amb aigua beneïda els nínxols que tenia al voltant fent-ho extensiu a la resta. Tant els assistents com tots els visitants del cementeri d’estos dies enrere i hui mateix han volgut recordar als seus difunts.

Ressenyar també que la Policia Local i Protecció Civil de Gata han fet un servici molt esmerat, controlant en tot moment el tràfic no sols davant les portes del cementeri i voltants, sino també a l’eixida a la carretera de Xàbia.

Al recinte, les flors, el colorit, les làpides de tota classe, els records, han aflorat els sentiments més que mai en el camp sant dels Ecles.

90 i 40 anys d’història del cementeri municipal actual

El dia 1 d’agost de 1932 es va soterrar el primer difunt al cementeri, que encara continua omplint-se, però es pot dir té duració, per la construcció dels blocs de nínxols, de 1932 a 1982. El rectangle ocupa per tres de les parets, menys la de l’entrada a la dreta, un total de 1.100 nínxols amb una altura de cinc nínxols cada columna. Després es van afegir sis blocs pel mig, quatre al fons, dos a dos donant-se l’esquena, i dos a l’entrada, un cada costat. En total, la capacitat màxima és de 1.670 nínxols.

El segon cementeri, adjunt al primer data de 1982. L’any 1984 acaba la construcció del primer bloc de 90 nínxols. Ara estan cobertes pràcticament les quatre parets del rectangle, excepte les portes i la zona de serveis. 

LA JOVE GIMNASTA GATERA ELIA MENGUAL FERRER ES PROCLAMA CAMPIONA AUTONÒMICA INFANTIL. Totes les companyes del conjunt calpí, on ella entrena, han obtés la classificació per al Nacional

20221112130328-elia3.jpg

La jove gimnasta de Gata de Gorgos, ELIA MENGUAL FERRER, s’ha proclamat hui a Alcoi campiona autonòmica individual de gimnàsia ritmica en la categoria infantil. Ara, junt a totes les companyes del Club Gimnasia Calpe on entrena, passen al Nacional, que se celebrarà a Saragossa.

Des del blog, l’enhorabona, una vegada més, a ELIA, per la seua meta més pròxima ja aconseguida i a seguir.

Les gimnastes del conjunt calpí han obtés uns magnífics resultats. A més de Elia, la seua companya Victoria ha fet subcampiona autonòmica prebenjamína; Lorena, cinquena alevina i Ruth, cinquena infantil. També el club calpí ha participat en la fase autonòmica del campionat absolut de conjunts, aconseguint molts bon resultats. El conjunt aleví format per Ada, Kaori, Taissia, Ana María i Ainhoa s’ha proclamat campió autonòmic.

 Totes han estat classificades per al nacional de Copa base individual i al campionato absolut de conjunts. I tot això, gràcies a les bones entrenadores com són Xus i Montse, que fan un gran treball.

FONT: Fotos Club Gimnasia Calpe i Vicen Ferrer Martí.LA TORMENTA DE LA TARDOR DEIXA 64 LITRES A GATA. Als Trossets ja s'acumulen a l'any 1.035 litres. Imatges espectaculars cap al Montgó i ruixats forts (Foto portada: Vicent Signes)

20221111205911-vicentcanyahuiploguda.jpg

La tormenta que es va iniciar anit i que ha durat fins al migdia de hui divendres 11 de novembre ha deixat a Gata més de 50 litres. El lloc on més s’ha deixat notar la pluja és als Trossets amb 64 litres. El pluviòmetre marcava al centre del poble un total de 54,8 litres entre ahir i hui. Més amunt, a les Alcolaies, es marcaven 45 litres.

Se superen aixina el millar de litres enguany. Comentavan al seu perfil de facebook Vicent Signes "Canya": "Amb els 64 l acumulats en les darreres hores a Gata ja en sumem al llarg del 2022 un total de 1035 l. Queda més d’un mes i mig per acabar l’any i anem prou per damunt de la mitja. Es pot dir que aquest és un any molt plovedor."

El temporal o DANA com ara es diu també ha deixat estampes espectaculars al voltant del Montgó, inclús ha eixit el sol fent imatges molt boniques si cap. Els forts ruixats han estat la tònica dominant, però l’aigua recollida ha sigut molt bona per al camp.  

A la seua fotografia habitual de tots els divendres, des dels quatre cantons Vicent Signes "Canya" conseguia una altra imatge de la pluja espectacular, la mateixa que obri aquest resum.

FONT: Foto portada de Vicent Signes Signes "Canya".ENS HA DEIXAT JOSÉ VICENTE SOLER SIGNES, EL DEL BAR DE BAIX (D.E.P.)

20221112125807-josevicente.jpg

De sobte, ens hem despertat amb la mala notícia. José Vicente Soler Signes, propietari del Bar de Baix, a la zona del Raval, ha mort aquesta nit repentinament. Ens deixa la seua bonhomia, la tranquil·litat que tenia, la seua afició a peixcar en els seus moments d’oci i la seua col·lecció de monedes de dos euros. Als 61 anys d’edat, deixa viuda, filla i fill, als que des del blog done el condol i ànims.

La capella ardent es troba al vetlatori de Gata, al costat de l’església i la missa funeral per la seua ànima serà demà diumenge a les 12:30 hores.

DESCANSE EN PAU, José Vicente.

FONT: Recordatori de la seua defunció.   EL PROGRAMA BONA VESPRADA DE À PUNT TORNA A GATA: Tenda de canastes, fàbrica de barrets, poeta, carnesseria centenària, fàbrica de guitarres, músic digital, escola de pilota...i com a colofó el MISTERI DELS REIS

20221118123715-apuntbonavesprada17.jpg

PODEU TRONAR A VEURE LES DUES PARTS DEL PROGRAMA.1ª PART: PUNXEU ACÍ. 2ª PART: PUNXEU ACÍ.

El programa BONA VESPRADA del canal autonòmic À PUNT va tornar a estar a GATA compartint poble amb Les Useres (Castelló). En la nova etapa, amb els presentadors a l’estudi (María Fuster i Ferran Cano) i a Gata (Berta Báidez i Alfons Ferrándiz) el nostre poble va estar presents en les hores que va durar aquest espai d’entreteniment, de personatges, de llocs, de curiositats i events destacats de cada poble. La presentació la va fer Berta i Alfons, vegent-se un paisatge gater i les reconegudes internacionalment tendes de les canastes.

Alfons va entrevistar a Maruja Signes, tendera de canastes i barxes "de tota la vida" com diu ella amb el reportatge; també al poeta i físic gater Vicent Botella que ens va presentar el seu ùltim llibre premiat "Girar/caure" i va estar a la centenària carnisseria Ca Curro (1913), amb els dos germans Jaume i Toni i la dona d’aquest Viky. Finalment, Alfons visita el Trinquet de Gata on els xiquest i xiquetes de la premiada Escola de Pilota de Gata juguen i va parlar amb els seus monitors. A més, Jordi Paya, l’home del temps, va dir quin clima feia a Gata. De quan en quan, es mostraven imatges precioses del poble, el riu i els ponts.

Per la seua part, Berta va estar a la fàbrica de capells i barrets ("sombreros") Costa y Soler (1935). També va visitar la reconeguda firma internacional Bross, fàbrica de guitarres. El director d’orquestra i musicòleg gater Pere Vicalet va mostrar als espectadors la música digital.

Finalment, el colofó va ser l’anunci-recordatori de que cada 5 de gener se celebra a Gata la principal festa cultural MISTERI DE REIS, declarada festa d’Interés Turístic Autonòmic. El director artístic Antonio Monfort i el regidor de Festes, Joanvi Vallés, ho van explicar. Els Reis Mags i els seus "pajes" ja comencen a preparar els joguets que d’ací després portaran casa a casa per tot arreu del món, però que a Gata es viu d’una manera especial i única, amb la gran representació ja molt reconeguda.

FONTS: Foto portada captures de pantalla del programa "Bona Vesprada" "à punt".   NOU INTEGRANTS MÉS PER A LA CENTENÀRIA BANDA DE GATA: Festes de Santa Cecília (1870-2022). Ara, recollida dels nous i noves músics. A les 3 de la matinada el tradicional Cant de l'Aurora i diumenge 27, celebració de la patrona

20221119182515-nousmusics2022.jpg

Alba Torres Soler, Iker Oliver Ribes, Nicolau Puig Costa, Llum Mengual Soler, Lucía Baños Mut, Noa Mulet Salvá, Malena Salvá del Amo, Sergio Torres Zágarra i Lídia Mulet Pedro són els nou integrants de la banda Unió Musical de Gata, que arriba al seu 152 aniversari, celebrant aquest any 2022 les festes en honor a la seua patrona Santa Cecília. Aquesta vesprada de dissabte 19 de novembre serà recordada per les sis noves músiques i els tres nous músics. Alba, Iker i Nicolau a la trompeta; Llum al saxo, Lucía amb la flauta travessera; Noa a la trompa; Malena a la flauta; Sergio al bombardí i Lídia al saxofó seran els nous instruments que se sentiran a la gran banda gatera. ENHORABONA A LES SIS I ELS TRES.

CANT DE L’AURORA

SI VOLEU ESCOLTAR ALS MÚSICS CANTANT-LA, PUNXEU ACÍ.

Dos versos de la també centenària i tradicional Aurora que s’escoltarà aquesta matinada davant les cases dels nous integrans de la banda parexi que hagen estat escrits per un gater. "del monte Calvario" i "una ermita a su hijo" pareix el Calvari i la nostra ermita del Santíssim Crist.

A les 3 de la matinada de demà diumentge pels carrers de Gata s’escoltarà eixa finor de cançoneta: "La Aurora tenéis a la puerta pidiendo limosna si la quieren dar, pidiendo limosna si la quieren dar. // Allá arriba del monte Calvario, hay una bandera que se deja ver. // Para hacerleuna ermita a su hijo que no tiene casa ni a donde habitar; que no tiene casa, ni a donde habitar. // San Francisco se perdió, una tarde sus hijos llorosos lo van a buscar // Y lo encuentran en el Paraíso, cogiendo las rosas del santo rosal, cogiendo las rosas del santo rosal.

CONCERT, SOPAR I FESTA A LA PATRONA

Dissabte 26, a les 19 hores, serà el gran concert de la banda Unió Musical de Gata al Casal en honor a Santa Cecília. Per la nit, sopar de tota la família musical als salons de Canor. Diumenge 27, a les 12 del migdia, missa solemne en honor a la patrona de la música santa Cecília.

Des del blog, felicitar a toda la família de la UNIÓ MUSICAL DE GATA, per 152 festes cecilianes.

FONTS: Fotos Pons. EL CEL RAS I EL FRED DE LA TARDOR FAN AL PARE MONTGÓ CLAR I AMB COLOR...

20221119190854-montgo7.jpg

Imatges curioses que ens porta el fred i el Montgó. El fred ha vingut força de presa i no sabem si per a estar molt de temps o poc, més dies o menys. Ara mateix, quan redacte aquesta crònica menuda (20 hores) tenim 14 graus i la mínima de hui ha estat de 12 graus. Però, els dies clars amb fred donen una altra estampa al Pare Montgó, la muntanya que sense estar al nostre terme la volem com a nostra, perquè està ahí davant de Gata, emparant-nos a tots, guardant-nos dels vents i els grans temporals. I els dies clars de la tardor sols tenim que mirar-la per adonar-nos dels colors que presenta el Montgó...Hui, ens deixem portar des del camí de la Font de la Mata cap avall per acabar davant d'ells als Cuadros. LA INFÀNCIA DE GATA ES CONCENTRA AL RAVAL CELEBRANT LA 1ª FESTA DE L'ESPORT LOCAL. La regidoria d'Esports organitza el matinal amb esports, jocs i tradicions. La Comissió de Festes de Sant Antonio 2023 posa l'esmorzar

20221120131256-raval10.jpg

El barri del Raval de Gata s’ha convertit hui en l’escenari idoni per als jocs, esports de carrer i festa, celebrant la 1ª festa de l’esport local coincidint també amb el Dia Mundial de la Infància 2022. La infància de Gata començava divendres amb la sessió del Consell de la Infància i l’admissió als nous consellers i seguia hui diumenge amb una caminata familiar, jocs, com la pilota, petanca, jocs tradicionals, actuació de l’espectacular Muixaranga de la Marina, la Colla El Montgó i tancant la jornada festera amb teatre infantil: a les 16:30 hores, en el Centre Social, teatre amb Dorotea i el bagul de la iaia Kika.

Organitzava el matí la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Gata i posava l’esmorzar la Comissió de Festes de Sant Antoni 2023, formada tota per dones, totes elles del barri.


FONT: Fotos Vero Vives i Cronista. 


EL PAVELLÓ DE GATA SERÀ SEU DEL BÀSQUET AUTONÒMIC

20221121192650-pavellogata.jpg

La Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV) i l’Ajuntament de Gata de Gorgos, amb la col·laboració del Club Bàsquet Gata, han aconseguit un acord pel qual la localitat de la Marina Alta es convertirà en la seu de les Copes Preferents i la Copa Autonòmica de la temporada 2022-2023. D’aquesta manera, Gata de Gorgos serà el principal focus d’atenció del bàsquet de la Comunitat Valenciana en els pròxims mesos, albergant les competicions que atorgaran els primers títols.

Seran quatre esdeveniments amb quatre equips participants en cadascun d’ells a la recerca d’un premi doble, ja que el campió de cada Copa ho tindrà tot a favor per a culminar durant la temporada l’ascens de categoria.

Tant l’Ajuntament de Gata de Gorgos com el Club de Bàsquet han mostrat la seua ferma aposta per convertir-se en els amfitrions d’aquests esdeveniments de primer nivell, competicions que no sols es podran seguir in situ en el propi Pavelló Municipal de Gata, sinó que multiplicaran la seua audiència gràcies a la seua emissió en streaming a través del Canal YouTube FBCV perquè puguen seguir-se en viu en tota la Comunitat Valenciana.

Els esdeveniments programats seran: la Copa Júnior Femení Preferent; la Copa Júnior Masculí Preferent; la Copa Sènior Masculí Preferent i la Copa Sènior Masculí Autonòmic. El primer dels campionats arribarà el proper cap de setmana del 3 i 4 de desembre amb la Copa Júnior Femení Preferent, una competició que reunirà en la lluita pel títol a quatre equips de la Comunitat: NBF Castelló, Bàsquet Comenius, Blansa CBF Port Sagunt i CB Sant Blas Alacant B.

FONTS: Foto i informació Ajuntament de Gata. LA SOLETAT, EL CURT VÍDEO QUE PRESENTA AL CONCURS À100 EL VEÍ DE GATA, MIGUEL ÁNGEL ESCORTELL MULET. Podeu votar-ho fins el 30 de novembre entrant a la pàgina www.a100.es

20221122192845-miguelangel.jpg

ENTREU A LA PÀGINA, PUNXANT ACÍ.

El veí gater MIGUEL ÁNGEL ESCORTELL MULET ha presentat el seu vídeo de curtmetratge LA SOLETAT a à100, el concurs de curts homenatge a Berlanga, que convoquen Las Provincias i à punt. Es tracta d’un concurs de curts que tinguen un toc semblant al famós director valencià, Berlanga. Els creadors audiovisuals de la Comunitat Valenciana tenen l’oportunitat de mostrar el seu talent, creativitat i capacitat artística.

En concret, el vídeo de Miguel Ángel Escortell ens parla en boca d’ell mateix del que suposa LA SOLETAT. El podeu trobar a aquesta pàgina www.a100.es i en la relació de vídeo està el tercer de la segona fulla. Ahí podeu votar-ho, si us agrada, fins el dia 30 de novembre. Sort i endavant.

Els premis: Millor curt presentat, 1.500 euros. Premi especial del públic, diploma acreditatiu. En total, es presenten 33 obres al concurs. També podeu mirar-les.

FONTS: Informació, Miguel Ángel Escortell. Foto captura de pantalla del vídeo.LA UNIÓ MUSICAL DE GATA FESTEJA DEMÀ A LA SEUA PATRONA SANTA CECÍLIA

20221126195816-20181125-130658-copia.jpg

Últim cap de setmana d’actes de les festes cecilianes 2022 per a la banda Unió Musical de Gata. Aquesta nit és el sopar de gala, el gran sopar de Canor i demà la "traca final" com diuen ells al programa. A les 11 acudiran tots i totes els músics i les músiques per a baixar amb la patrona a l’església parroquial, on a les 11:30 hores serà la missa solemne en la que la Coral Serrillàs i músics de la banda cantaran i tocaran. Després a fer-se la foto oficial d’enguany i a les 14 hores dinar.

Reconeixement dels 150 anys

Per altra banda, en el concert d'ahir, la secretaria de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Lourdes Gavilà, va lliurar al president de la Unión Musical de Gata, Vicent Signes, un detall de reconeixement per els 150 anys, ara ja en són 152, de la societat musical gatera.

FONT: Foto arxiu Santa Cecília 2018.  EL BENISSER ADRIÁN IVARS IVARS (LURBEL) GUANYA LA VIII TRES TOSSALS DE GATA DE 20 KMS. El xabier Ignasi Cardona Torres, la prova de 10,5.

20221127183930-tresmillorscarrera.jpg

Hui s’ha viscut la gran festa de l’atletisme amb la cursa Trail dels Tres Tossals, en la seua vuitena edició. El Grup Espeleològic Gatense (G.E.G.) ha estat l’organitzador, amb la col·laboració de la regidoria d’Esports i l’Ajuntament de Gata.

L’atleta benisser ADRIÁN IVARS IVARS, que corria per l’equip Lurbel Team People Sapiens ha guanyat hui la prova reina del VIII Tres Tossals, Gata 2022, valedera per al circuit Trail per muntanya La Marina. Ivars ha fet un temps de 1 hora, 39 minuts i 38 en recórrer els 20 kilòmetres pels nostres tossals. El segon en entrar a meta, l’eldense Miguel Ángel Sánchez Cebrián, també per al mateix equip, ha fet 1 hora, 43 minuts i 29 segons i el tercer, també benisser, ha sigut Fran de la Cruz Jordá del club Entrena Benissa.

El primer gater i quart classificat de la general ha sigut JUANAN MAS LEYDA (GEG) que ha fet 1 hora, 48 minuts i 9 segons. El que feia 8 ha entrat, també pel GEG Jairo Soler Salvá. L’11 ha sigut Albert Cuenca Sivera (GEG). Xavi Torres Oliver, també del GEG, feia el 16 lloc i Joan Escortell Server (GEG) el 19.

Després dels primers vint de la carrera reina entraven més gaters del GEG: Joan Jaume Torres Oliver (23), Jaume Salvá Torres (24), José Francisco Caselles Signes (36), José Francisco Moncho Soler (48).

La primera dona senior femení i la primera en entrar a met de dones ha sigut ROSA MARÍA LARA FELIU (Lurbel Team People Sapiens) amb un temps de 1 hora, 57 minuts i 12 segons. La segona dona, primera veterana, en entrar a meta era Ángela Pizarro ureña del Club Córrer Xeraco.

Prova de 10,5 km.

El primer en entrar a meta dels 10,5 kilòmetres ha sigut el xabier de mare gatera IGNASI CARDONA TORRES veterà del C.A. Llebeig de Xàbia que ha fet 50 minuts i 12 segons. El primer gater ha sigut Joan Lema Mateo del C.C. Gata, que ha entrat 16 amb 57 minuts i 28 segons. La primera dona en esta modalitat ha entrat Aida Pérez Moncho del Dénia Corre amb un temps de 57 minuts i 43 segons. Ressenyar que la primera dona de Máster-F, novena en la general de dones, ha entrat la gatera del GEG María Mulet.

A més d’aquestes proves s’han fet menors recorreguts per als xiquets i xiquetes en les diverses categories. Així mateix, el GEG també havia preparat un circuit per a caminants. 

El TAPIS, beneficiari de la donació del GEG

Enguany li ha tocat al TAPIS. Des de l'associació comentaven: "Agraïr al Grup Espeoleg de Gata (GEG) la seua gran tasca en la VIII edició dels TRES TOSSALS, gran i bona coordinació i tots/es els participants molt contents. Volem donar les gràcies a este gran equip per haver pensat en la nostra associació per a ser beneficiària aquest any de la seua donació."

FONTS: Resultats mychip.es. Foto portada i dones mychip, Cronista i GEG. PRESENTEN A GATA LES COPES PREFERENT I AUTONÒMICA DE BALONCESTO. Dissabte 3 i diumenge 4 la primera, la Copa Junior Femení Preferent

20221130123443-copa1.jpg

Les Copes Preferent i Autonòmica van ser presentades ahir dimarts al Pavelló cobert municipal, instalació que albergarà les quatre competicions i on acabarà la temporada 2022-2023. L’alcalde de Gata, Josep Francesc Signes Costa; el regidor d’Esports, Toni Arabí Arabí i el president de la Federació de Baloncesto de
la Comunitat Valenciana (FBCV), Salvador Fabregat, van estar presents en la presentació. Alcalde i president de la Federació van signar l’acord que Gata será el poble amfitrió de les quatre finals de competició. Per uns dies, el nostre poble serà l’epicentre del baloncesto de la Comunitat Valenciana.

En les seues declaracions, l’alcalde Signes va dir: "Acollir les Copes FBCV suposa un abans i un després per a Gata, suposa donar-li visibilitat al poble en si i especialment al Club de Baloncesto que ha représ recentment la seua activitat. I això es algo que volem potenciar des de l’Ajuntament". Va seguir dient Signes: "Ajudar a la pràctica de l’esport femení va en el nostre DNI i són esforços continuos els que es realitzen en aquesta línia, tant des de la regidoria d’Esports com des de la de la Dona".

El regidor d’Esports, Toni Arabí, va comentar: "estems davant un event molt important i per el que hem volgut apostar perque entenem que era el moment adecuat per a fer-ho. Fa uns anys teníem a Gata un club de baloncesto que va anar perdent força amb el temps i ara contem amb un nou projecte de club, amb gent decidida a donar-li un nou impuls i anem a recolçar-los".

D’gual manera es manifestava la presidenta del Club Bàsquet Gata, María
Monfort, qui va dir: "per a l’entitat, el fet de ser amfitriona de
la Copa significa molt. Acabems de començar l’activitat
després de molts anys pràcticament sense baloncesto a Gata i
poder fer la Copa es molt important: és publicitat i és veure
com torna a créixer el baloncesto en el poble, un esport que
quasi s’havia perdut totalment. Esperem que els nostres i les nostres jugaadors i jugadores vinguen a gaudir i a ser conscients que tenim que treballar per a conseguir que el baloncesto torne a ser el que era a Gata i tal vegada, en un futur, ser ells els protagonistes de la Copa".

Finalment, el presidente de la Federació va comentar el perquè de l’elecció de Gata com a Seu Única de les Copes FBCV i va dir: "Existia aquesta posibilitat perque l’Ajuntament ens va fer arribar la seua proposta i a la Federació busquem la promoció, no sols la competició. La festa que s’organitza al seu voltant persegueix promocionar elbaloncesto. Aixina que ho van veure com una gran idea, a méstenint en compte que el club gater ha tornat a reprendre la seua activitat iser seu de les Copes pot ajudar en aquest impuls quenecessita".

Fabregat va insistir en "l’importància d’existir baloncesto en tots els pobles, cada un amb el seu nivell i les seues circumstàncies. No és necessari que juguentots en la mateixa categoria, però que els xics i xiques tinguen la possibilitat de jugar en el seu poble, que ho tinguen prop, és molt millor perquè més gent es decidirà a provar i descobrirà el baloncesto". El president també va apuntar que des de que es disputara la primera de les copes FBCV en 2014, han tingut un creixement imparable. Clubes, jugadors i aficionats transmiteixen constantment la seua sintonia amb un format de competició molt atractiu en el que els participants aspiren no sols al títol de campió, sinò també al premi extra que porta emparellat: pràcticament garantitzar-se l’ascens de categoria per a la pròxima temporada.

Copes, la primera aquest cap de setmana

Les quatre Copes de l’actual temporada que es celebraran totes a Gata i que seran emeses en streaming a través del Canal YouTube FBCV per a que puguen seguir-se en viu en tota la Comunitat Valenciana són: Copa Junior Femenino Preferente, Copa Junior Masculino Preferente, Copa Senior Masculino Preferente i Copa Senior Masculino Autonómico. La primera Copa arriba ja aquest cap de setmana del 3 i 4 de diciembre. La Copa Junior Femení Preferent reunirà als quatre equips que lluiten pel títol: NBF Castelló, Bàsquet Comenius, Blansa CBF Puerto Sagunto i CB San Blas Alicante B.

FONTS: Fotos i nota de premsa, FBCV.ES CONSTITUEIX A GATA UNA COMUNITAT ENERGÈTICA LOCAL

20221130124126-contitucio-cel.jpeg

La comunitat energètica de Gata de Gorgos avança en el seu procés de constitució. Aquesta ja s’ha inscrit en el registre oficial de la Generalitat Valenciana amb la fórmula jurídica d’associació i se suma a les més de 40 poblacions de la Comunitat Valenciana que compten amb una comunitat energètica. El projecte ha rebut dues subvencions, una de l’IVACE d’un import de 30.882,81 € i una altra de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de 9.232,30 €.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques es realitzarà finalment en la coberta del pavelló del CEIP Santíssim Crist, i podran beneficiar-se totes les persones que se sumen al projecte que es troben a una distància inferior a 1.000 m d’aquesta ubicació.

Després dels tallers informatius celebrats enguany per a presentar el funcionament i les característiques de la comunitat energètica segueix avant el projecte, impulsat per l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica, estalviar en la factura de la llum i reduir la petjada de carboni del municipi, on ajuntament i la comunitat energètica compten amb l’acompanyament de Sapiens Energia.

L’alcalde de Gata de Gorgos, Josep Francesc Signes, convida a la ciutadania a sumar-se a aquesta iniciativa, “que es caracteritza per un impacte positiu en l’economia local i de les famílies, ja que disminueix l’import de les factures de la llum, i pels beneficis mediambientals que aporta: es consumeix energia neta, de quilòmetre 0 (amb la consegüent disminució en l’emissió de CO₂ a l’atmosfera). Amb aquest projecte Gata de Gorgos continua apostant per projectes sostenibles i de respecte al medi ambient”.

FONTS: Foto i informació Premsa Ajuntament Gata.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris