Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

NOVEMBRE, MÉS DE LA MÚSICA: 140 ANYS DE LA BANDA ( II )

NOVEMBRE, MÉS DE LA MÚSICA: 140 ANYS DE LA BANDA ( II )

Compte enrerre per al pavelló comemoratiu de la Plaça Nova

(La fotografia que ix al blog estarà present a l’exposició commemorativa. Es tracta de una foto històrica. L´any 1964 es projectà al Cine "Passetes" la pel·lícula "Franco ese hombre" coincidint amb els 25 anys de pau. La banda aplega davant de la porta del cine)

Va coneguent-se ja per tot el poble l´aconteixement cultural que tindrà lloc en tan sols hui a una setmana. L´exposició commemorativa dels 140 anys de banda a Gata s´instalarà en una carpa muntada a l´efecte a la Plaça Nova i obrirà les seues portes divendres 12 al tardet, sobre les 6 de la vesprada.

Els gaters i visitants, arribats de tots els llocs, podran visitar aquesta mostra classificada per dècades a través de 14 panells, les 14 dècades d´existència de la banda a Gata. També es mostraran documents, retalls de premsa i inclús antics instruments. També hi haurà un passe de pel·lícula de diversos moments de la banda, amb imatges inèdites del poble de fa anys.

La figura d´un música tocant el bombardí donarà la benvinguda al pavelló. Una gegantesca i impressionant fotografia de tota la banda a l´actualitat acomiadarà als visitants.

Divendres cap a les 10 de la nit es tancarà el pavelló i dissabte serà dia de passacarrers per la Banda Unió Musical i de inauguració oficial al migdia. Per la vesprada es recolliran els vuit músics nouentrants dels qual ja els vaig parlar dies abans. El pavelló tornarà a estar obert per la vesprada dissabte.

Diumenge pel matí al migdia serà el concert commemoratiu, on els músics tocaran peces molt estimades pels directors que han passat per la banda. Finalment, diumenge per la vesprada, músics dels grups instrumentals amenitzaran la vesprada i donaran el toc musical a l’efemèride, que tindrà una continuació divendres 19 fins diumenge 21 amb les festetes a la patrona, santa Cecília.

Però, d´això ja en parlaré en altre article.

0 comentarios