Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ACTES

GATA-TEULADA: GRAN ÈXIT AL SOPAR DE PRESENTACIÓ DEL I PREMI VICENTE BERENGUER A L'EDUCACIÓ. Vora 400 persones es fan presentes a la gala convertint-se en un excepcional homenatge al missioner teuladí

GATA-TEULADA: GRAN ÈXIT AL SOPAR DE PRESENTACIÓ DEL I PREMI VICENTE BERENGUER A L'EDUCACIÓ. Vora 400 persones es fan presentes a la gala convertint-se en un excepcional homenatge al missioner teuladí

Anit divendres 20 d’octubre passarà a la història social de dos pobles, Gata de Gorgos i Teulada, com el sopar de gala, de presentació del I Premi Vicente Berenguer a l’educació, on vora 400 persones de Gata, Teulada, la Marina Alta i València, entre altres indrets, es van agermanar tots amb una finalitat: ser solidaris com ho va ser en 50 anys a Moçambic i segueix fent-ho el rector missioner de Teulada Vicente Berenguer. Empresaris que han aportat la seua part econòmica, veïnat dels dos pobles i altres llocs, col·laboradors, tots van gaudir als salons Canor de Teulada d’una nit emotiva, excepcional, a la sombra de la figura de Berenguer. 

Moltes famílies, empresaris, grups, van passar pel photocall instal·lat a l’entrada, per a fer-se la fotografia amb Vicente Berenguer. L’emotivitat de l’acte i la gran nit començava en eixos moments.  

La presentadora Mabel Ferrando va donar pas a un vídeo resum de la vida de Vicente Berenguer, que tenia el suport audiovisual del reportatge de El Mirall de la Marina i La Nana. També es van fer presents en el sopar mitjançant vídeos l’arquebisbe de València, Don Enrique Benavent; el bisbe de Alajuela (Costa Rica) Don Bartolomé Buigues, paisà de l’homenatjat, i els membres del jurat Padre Ángel de Mensajeros de la Paz, i el doctor Cavadas, de la Fundació del mateix nom. La tercera membre del jurat, Isabel Signes Soler, optómetra i presidenta de la ONG Visió Sense Fronteres, que és també membre de l'associació organitzadora del premi, va estar present al sopar i va dirigir unes paraules als comensals assistents.

A la sala, va parlar l’alcalde de Teulada, Raúl Llobell i la tinent d’alcalde i regidora de Cultura de Gata, Àngels Fornés, que van destacar la figura de Berenguer, que és fill predilecte de Teulada i Fill adoptiu de Gata de Gorgos. Per part de la institució valenciana, va parlar el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande Ballesteros, a qui acompanya el director general  d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller Icardo.

 Després va parlar el president de la recent creada associació del Premi Vicente Berenguer, Antonio Monfort, qui va explicar el premi i la seua finalitat, lloant com tots els que el van precedir la figura de Berenguer. 

Abans del sopar, els empresaris i col·laboradors cridats per la presentadora, van anar eixint a l’escenari per a fer-se la foto de família. Finalment, acabat el sopar, la guitarrista de Gata, Rosario Caselles, va oferir unes quantes peces del seu repertori, delectant a tots els presents.

Nit memorable, que també van poder viure i contar en directe.

FONT: Fotos fetes desinteresadament per Droneamos.    

DIVENDRES 20, EL MÓN EMPRESARIAL DE GATA I TEULADA, AIXI COM NOMBROSOS VEÏNS COMPARTIRAN EN UN SOPAR LA PRESENTACIÓ DEL I PREMI VICENT BERENGUER A L'EDUCACIÓ

DIVENDRES 20, EL MÓN EMPRESARIAL DE GATA I TEULADA, AIXI COM NOMBROSOS VEÏNS COMPARTIRAN EN UN SOPAR LA PRESENTACIÓ DEL I PREMI VICENT BERENGUER A L'EDUCACIÓ

Es premiarà el millor projecte educatiu en païssos en via de desenviolupament

Respecte a Vicent Berenguer, l’arquebisbe de València monsenyor Enrique Benavent, diu d’ell: “El seu testimoni d’entrega, generositat i servici als més pobres ens engrandeix a tots”, com a declarat el prelat per mig de l’agència de notícies AVAN.

La associació "Premi Vicent Berenguer a l’Educació” presentarà despudemà divendres, 20 d’octubre, als salons Canor de Teulada, la primera edición d’aquests premis, dotat amb una quantia que oscila al voltant de 20.000 euros. Es preten reconeixer la llavor d’entitats educatives en païssos en via de desenvolupament amb projectes, inspirats sempre en el legat i la dilatada trajectoria de Vicent Berenguer, que ha estat 50 anys com a missioner a Moçambic.

Els empresaris que han col·laborat econòmic, així com nombrosos veïns de Teulada, el seu poble natal, i Gata de Gorgos, on ara resideix amb la seua germana, participaran en aquest sopar-gala de presentació del premi.

Seguint els comentaris de l’arquebisbe des de AVAN, Benavent lloa quan parla de Vicente Berenguer “el seu testimoni d’entrega, generositat i servici als més pobres és algo que ens engrandeix a tots i ens fa sentir-nos orgullosos de formar part de la mateixa comunitat cristiana”.

El jurat del premi també és de prestigi. Està format per el propi Vicent Berenguer; el Padre Ángel, de Mensajeros de la Paz; el doctor Pedro Cavadas; i la doctora Isabel Signes, optometrista i presidenta de la ONG Visió Sense Fronteres.

Des de l’associació es destaca la llavor missionera desenvolupada per Berenguer a Moçambic, ha impulsat la construcció i dotació d’escoles, instituts, centres polivalents, en un treball que ha estat avalat amb grans reconoeixements del Ministeri de Moçambic. A més Berenguer és filll predilecte de Teulada i fill adoptiu de València i Gata de Gorgos, a més de tindre moltes condecoracions, com el 9 d’octubre de la Generalitat Valenciana, entre altres.

S’explicarà al sopar i per les xarxes socials. Al premi optaran totes aquelles persones o entitats que projecten una  as en países con índice de desarrollo humano bajo y medio que lo deseen. Para más información, puede enviarse un correo electrónico a premivicentberenguer@gmail.com o consultar la página de Facebook Premi Vicent Berenguer a l’educació.

FONT: Informació AVAN

MÚSICS INTEGRANTS DE CODA DE GATA S'UNEIXEN A BENIDOLEIG I XALÓ. LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA ASSISTEIX ALS ACTES (Festival de bandes de Castell de Castells. L'amfitriona tancava tota la desfilada)

MÚSICS INTEGRANTS DE CODA DE GATA S'UNEIXEN A BENIDOLEIG I XALÓ. LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA ASSISTEIX ALS ACTES (Festival de bandes de Castell de Castells. L'amfitriona tancava tota la desfilada)

Músics integrants de l'Agrupació Musical CODA de Gata també van participar als passacarrers del Festival de bandes de Castell de Castells. A l'orde d'intervenció van passar pels carrers i plaça de Castells els segons, unint-se a la banda Seguili de Benidoleig, amb els cartells de Gata de Gorgos, Xaló i Benidoleig.

Ja quasi de les últimes bandes integrants també va desfilar, com ja he nomenat al post anterior, la banda Unió Musical de Gata de Gorgos. Si recorden, a setembre de l'any passat es va viure un acte semblant a Gata, per commemorar el 140 aniversari. Les dues bandes van tindre que ajornar les dates a causa del COVID.

Les autoritats i els músics de la centenària banda "La primitiva" de Castell de Castells van tancar la desfilada, que va tindre els seus parlaments corresponents i un gran fi de festa.

 

LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA DE GORGOS PARTICIPA EN EL FESTIVAL DEL CENTENARI DE LA PRIMITIVA DE CASTELL DE CASTELLS (fotos banda Gata)

LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA DE GORGOS PARTICIPA EN EL FESTIVAL DEL CENTENARI DE LA PRIMITIVA DE CASTELL DE CASTELLS (fotos banda Gata)

Els músics de la banda Unió Musical de Gata de Gorgos van participar ahir per la vesprada i nit als actes que va organitzar la banda "La Primitiva" de Castell de Castells, que va complir cent anys el 2021, però que celebrava el festival Intercomarcal de bandes, assistint pràcticament totes les bandes de la Marina Alta.

Desde la zona del cementeri recorrien totes les bandes els peculiars carrers de Castells per arribar a la plaça de l'església on estava concentrat molt de públic, tant veïns del poble, com acompanyants dels músics. Al final del recorregut de totes les bandes i amb les autoritats locals i representants de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la banda local va interpretar una peça als peus de l'escenari. Una gran organització. A les camises es podia llegir: "Un segle de música a Castells".

Totes les bandes i agrupacions van ser molt aplaudides, però l'amfitriona va ser ovacionada demostrant el poble el carinyo que li té a la seua banda composta d'uns 70 membres.

La nit va acabar amb sopar i xaranga al poliesportiu municipal, mostrant una vegada més la germanor i amistat de tots els músics de la Marina Alta, que participenb en aquests tipus d'events.

FONT: Fotos banda Unió Musical de Gata de Gorgos.

 

 

NAIX UN PROJECTE PER CONTINUAR L'OBRA DE VICENT BERENGUER A MOÇAMBIC I ALTRES PARTS DEL MÓN NECESSITADES: El premi a l'educació es presentarà amb un sopar gala el pròxim 20 d'octubre. Podeu trobar informació al facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61551104036503

NAIX UN PROJECTE PER CONTINUAR L'OBRA DE VICENT BERENGUER A MOÇAMBIC I ALTRES PARTS DEL MÓN NECESSITADES: El premi a l'educació es presentarà amb un sopar gala el pròxim 20 d'octubre. Podeu trobar informació al facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61551104036503

Un grup d’amics de Teulada i de Gata de Gorgos van enllestir fa any i mig un projecte que ha abocat en una associació sense ànim de lucre i amb molt bones espectatives. El projecte de continuació de l’espectacular missió del rector Vicente Berenguer (Fill Predilecte de Teulada i Fill Adoptiu de Gata de Gorgos, entre molts dels títols) està a punt de materialitzar-se en el tret d’eixida, un sopar de gala per a presentar el PREMI VICENTE BERENGUER A L’EDUCACIÓ. Serà un event important dins la societat civil, humanitària i solidària no sols dels dos pobles, Teulada i Gata sino també de València i altres, que estimen i consideren amb gran valua la figura de Vicent Berenguer.

El sopar de gala de presentació es farà el pròxim divendres 20 d’octubre als salons de Canor (Teulada), Allí es coneixeran més detalls del premi, bases, jurat i demés. S’ha posat a la venda uns tiquets en distints comerços i establiments de Teulada i Gata de Gorgos, per assistir al sopar. Així mateix s’ha habilitat una fila 0 per a contribuir els que no puguen assistir. Segons ha comunicat l’associació es pot fer l’aportació de la fila 0 al compte bancari ES96 2100 7970 2202 0012 5722 (Caixabank) indicant en el concepte "Fila 0, Premi Vicent Berenguer a l’educació".

El PREMI també un compte de facebook que el podeu trobar a la xarxa a aquesta adreça: https://www.facebook.com/profile.php?id=61551104036503. Allí veureu detalls no sols del premi, sino de l’obra de Berenguer.

QUI ÉS VICENTE BERENGUER I QUE VA FER A MOÇAMBIC I CONTINUA IMPULSANT DES D’ACÍ LA MARINA?

El rector Pare Vicent Berenguer va nàixer a Teulada l’any 1937. Un missioner que sempre ha abanderat l’educació de menuts i joves com un dels pilars bàsics per erradicar la pobresa i de fet s’ha pogut conseguir. A Moçambic, on ell ha desenvolupat la seua missió, ha treballat mig segle. Primer al Ministeri d’Educació d’eixe país i després, a partir de 1990, posant en marxa escoles de Primària i Secundària als barris de Maputo, la capital moçambiquenya.

La tasca personal de Vicente Berenguer a Moçambic va acompanyada per l’ajuda que des de Gata li presta l’associació primer, i ara ONG AMICS DEL TERCER MÓN. Amb l’ajuda dels ajuntaments de Gata de Gorgos, Teulada, Xàbia, Pedreguer i aquesta associació es va construir un Centre Infantil en el barri del Ferroviário a Maputo, on s’atenen a 125 menors de 6 anys. En tot el seu treball parroquial i educatiu ha tingut el recolzament de grups com Amics del Tercer Món, Amics del “Padre Vicente de Teulada”, ajuntaments i organismes no governamentals, d’Espanya i Alemanya.

A més a més, al llarg de la seua vida ha rebut premis i nomenaments diversos que ha reconegut la seua vàlua personal entre ells, en 2013, va rebre la ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT VALENCIANA. Posteriorment va ser nomenat FILL ADOPTIU DE VALÈNCIA, FILL PREDILECTE DE TEULADA (el seu poble natal) i FILL ADOPTIU DE GATA.

Des de fa uns anys, Vicente Berenguer viu a Gata considerant-se un gater més que ha sabut adaptar-se i comprometre’s també al poble amb la gent, amb els més necessitats, guanyant-se l’estima i respecte de tota la gent. Malgrat totes aquestes importants gestes, Vicente Berenguer fa gala de la seua gran humilitat. Ell s’ha bolcat en l’ensenyament, la cultura, la solidaritat i l’ajuda humanitària. En uns moments com els actual, més que mai necessitem llum, alçar la mirada i que la societat teuladana, gatera, valenciana, general, puga tindre un referent com és el de la persona de Vicente Berenguer.

FONT: Cartell del sopar i una de les obres impulsada per Berenguer.

DISSABTE 9, FESTA ESTELLÉS A LA PLAÇA VELLA DE GATA

DISSABTE 9, FESTA ESTELLÉS A LA PLAÇA VELLA DE GATA

Voleu tornar a escolter els encisadors poemes de Vicent Andrés Estellés. Teniu una oportunitat dissabte dia 9, a partir de les 20 hores a la Plaça de l’Església, la Plaça Vella. La "Festa Estellés" està organitzada per l’Ajuntament i col·labora amb ella posant el sopar la Comissió de Festes 2024. Es llegiran poemes de Estellés. Seran poetes convidats, l’escriptora i professora Gràcia Jiménez i Eduard Marco. Hi haurà micròfon obert i actuarà Xiorama Abelló.

Si no conegueu la poesia de Estellés ara és el moment. Serà un sopar popular oferit per la Comissió 2024 amb menú de la terra. Els tíquets a 12 euros es poden encara conseguir a la Papereria Font i a la Papereria Maite.

FONT: Cartell anunciador de l’event.

ELS DOS CONCERTS FINALS DE COMIAT DE ART AL VENT 2023 OMPLIN L'ESGLÉSIA. Cor Serrillàs i Orquestra de Corda CODA amb cor infantil ofereixen unes grans actuacions

ELS DOS CONCERTS FINALS DE COMIAT DE ART AL VENT 2023 OMPLIN L'ESGLÉSIA. Cor Serrillàs i Orquestra de Corda CODA amb cor infantil ofereixen unes grans actuacions

L’església es va omplir ahir i hui, ahir amb la Coral Serrillàs i la seua actuació, hui amb l’orquestra de corda de CODA i el cor infantil d’aquesta associació. Ahir amb cançons tan conegudes com la popular valenciana "El Tío Pep" o la bonica melodia de "El cant dels ocells" interpretades per la Coral Serrillàs. Hui amb tocates de violins, violoncellos i altres instruments, junt amb més instruments i el cor infantil de CODA. Dos directors, Juan Pablo Bataller Arias per a la coral i Sebastià Roig Sirerol per a CODA. Nombrosos veïns de Gata i comarca van voler presenciar els dos concerts.

Dos dignes colofons per a la mostra ART AL VENT 2023, que tanca aquesta nit les portes i que ja comença el compte enrere per a la mostra XXI de Art al Vent 2024.

FONT: Fotos Cor Serrillàs i CODA, Ajuntament de Gata i Art al Vent.    

DOS CONCERTS A L'ESGLÉSIA POSEN EL PUNT I FINAL A LA MOSTRA TÈXTIL INTERNACIONAL ART AL VENT 2023. Ahir va actuar el COR SERRILLÀS i hui ho fa l'orquestra de corda jove de CODA

DOS CONCERTS A L'ESGLÉSIA POSEN EL PUNT I FINAL A LA MOSTRA TÈXTIL INTERNACIONAL ART AL VENT 2023. Ahir va actuar el COR SERRILLÀS i hui ho fa l'orquestra de corda jove de CODA

Els actes culturals i complementaris que s’han desenvolupat de l’11 d’agost a hui diumenge 3 de setembre han engalanat la mostra d’art tèxtil més internacional de per si ja destacada per ella mateixa. Música, presentació de llibre, tallers, danses, rutes i cinema han fet de la XX mostra de Art al Vent 2023 una gran exposició, visitada per milers de turistes i gent de tota arreu.

Els dos últims actes culturals s’han fet entre ahir i hui. El mal temps està respectant els actes i la pluja està resguardant-se per a la nit. Els dos darrers actes són a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, edifici amb una gran sonoritat. Ahir, a les 20:30 hores, actuava la Coral Serrillàs amb un repertori de cançons molt conegudes, sota la direcció de Juan Pablo Bataller Arias. En hora i mitja, hui diumenge a les 19 hores, ho farà l’orquestra jove de corda de CODA, posant el punt i final a Art al Vent 2023.

FONT: Cartells general i de la Coral Serrillàs.   

EXITOSA ACTUACIÓ DEL COR GOSPEL CODA. Nombrós públic assisteix a l'estrena (Església Parroquial de Gata)

EXITOSA ACTUACIÓ DEL COR GOSPEL CODA. Nombrós públic assisteix a l'estrena (Església Parroquial de Gata)

La novetat, els nervis, l’estrena, tot acompanyava. Però, tots aquests obstacles van ser superats amb bona nota. Nombrós públic es va concentrar a l’església parroquial de Gata ahir diumenge per la vesprada per veure actuar al nou cor Gospel de l’associació musical CODA. Una nova modalitat musical que es posa en marxa, no tan sols a Gata sinó també a la Marina Alta.

Baix la batuta de la professora de cant i directora del Gospel Coda, Esther Antón Leyda, tant el cor com solistes van donar la talla i van agradar als assistents. La part instrumental: piano, baix, flauta travessera i bateria, li van donar un component perfecte per a que l’èxit estiguera assegurat. El director de la Associació Musical CODA, Sebastià Roig Sirerol va explicar la trajectòria d’aquesta formació musical, l’entrebanc que va suposar la pandèmia frenant el projecte i la vessant solidària, a més de passar-ho bé cantant, que té també aquest cor Gospel, com altres de CODA.        

EL COR GOSPEL DE CODA ES PRESENTA HUI OFICIALMENT (Església de Gata, 18:30 hores). Foto portada: inicis del cor.

EL COR GOSPEL DE CODA ES PRESENTA HUI OFICIALMENT (Església de Gata, 18:30 hores). Foto portada: inicis del cor.

Aquesta vesprada es farà realitat un somni, Gata tindrà un COR GOSPEL. La seua posta de llarg es farà a les 18:30 hores a l’església parroquial i en ell participaran cantant i fent música una trentena de persones. Totes elles sota el paraigües musical i de fomració de la Associació Musical CODA del poble. La professora de cant de CODA és la directora del cor, que aglutina a gent de totes les edats, amb una finalitat cantar i gaudir del cant i la música.

El Cor Gospel va començar a formar-se al setembre de 2022. A més del cantors i cantores, CODA Gospel, que aixina li diu algú, compta també amb una secció instrumental de piano, batería i baix elèctric. Està dirigit per Esther Anton Leyda.

Una altra activitat musical, cultural i de pre-festes del poble de Gata, que arriba omplint un buit al poble i a la comarca. Veurem a la vesprada com sonen eixes veus...

FONTS: Fotos arxiu pàgina CODA / Foto CANFALI MARINA ALTA, 8-7-2023, assaig del Cor Gospel 


CONCERT DEL SOCI HISTÒRIC. AHIR, 8 DE JULIOL, ELS QUE ARA TOQUEN I ELS QUE VAN TOCAR A LA BANDA UNIÓ MUSICAL. Homenatjada la primera dona de l'agrupació musical, Consuelo Martí Costa

CONCERT DEL SOCI HISTÒRIC. AHIR, 8 DE JULIOL, ELS QUE ARA TOQUEN I ELS QUE VAN TOCAR A LA BANDA UNIÓ MUSICAL. Homenatjada la primera dona de l'agrupació musical, Consuelo Martí Costa

El carrer La Pau de Gata de Gorgos va tornar a ser un lloc per a la història. El darrer acte del 150 aniversari de la banda Unió Musical va ser memorable. Emmarcat dins de la programació d’estiu, el Concert del Soci d’enguany va tindre molta emotivitat. De primeres, passacarrer de tots els músics, actuals i de fa no massa temps, des del Casal de la Música fins l’Avinguda de la Pau. Es van veure a molts músics veterans, alguns amb l’instrument altres d’espectadors i inclús es va poder veure a un director dels anys 80, Salvador Oliver Castellanos. Va ser la festa del reencontre, de nous músics, músics més veterans i músics històrics.   

Després, una primera part de concert normal, amb peces molt singulars i canviants de ritme escollides pel director Salvador Tur Savall. L’obra de Hugo Chinesta "Miyajima" i la de David Rivas "Los últimos días de Troya", la segona part va ser especial.

Les presentadores van anar presentant de tots els instruments a anteriors músics de la banda, uns 35 aproximadament, que es van incorporar al concert per a tocar les quatre peces de la segona part. 

Abans d’aquesta es va viure un altre moment emotiu i històric. Va ser homenatjada la primera dona que va entrar a la banda Consuelo Martí Costa. El president de la Unió Musical, Vicent Signes Signes, li va fer lliurament d’un quadre on la formació ja contava amb ella.

Després, es van interpretar per tots, actuals i veterans, l’obra de Enrique Alborch "Carmen Alborch (P.D.)", la de J.C. Sempere Bomboi "Almaidar (M.C.)", la de Manuel Morales "Carmesina (P.D.) i la de Saül Gómez "Kapytan (M.M.)".

La part final va tindre un altre moment emotiu com a epíleg. Tots els músics des dels nonagenaris fins als més jovenets, directors presents i presidents, banderers, es van fer la fotografia de família tenim com a fons la casa de l’estació.

La banda Unió Musical de Gata de Gorgos no va oblidar i va fer justícia a la història.   

DISSABTE 8 AL CARRER LA PAU DE GATA, CONCERT DEL SOCI NOVEDÓS: TOCARAN MÚSICS QUE HAN FORMAT PART DE LA BANDA (és la XXIV edició i el darrer acte del 150 aniversari de la Unió Musical, 1870-2020)

DISSABTE 8 AL CARRER LA PAU DE GATA, CONCERT DEL SOCI NOVEDÓS: TOCARAN MÚSICS QUE HAN FORMAT PART DE LA BANDA (és la XXIV edició i el darrer acte del 150 aniversari de la Unió Musical, 1870-2020)

Tots els anys quan s’acosten les festes patronals, un dels carrers o places del poble tenen la gran sort d’acollir el CONCERT DEL SOCI, que ofereix la banda Unió Musical de Gata. Enguany, el concert del dissabte 8 de juliol serà diferent i extraordinari, serà "il·lusionant", com han dit des de la directiva. És una novetat que mai en la història de quince dècades de la banda s’ha celebrat.

Com a darrer acte del programa que estava pensat fer del 150 aniversari de la banda i que es va fer de malbé a causa de la pandèmia mundial, figura aquest. La directiva va fer una crida per les xarxes i amb cartells pel poble convocant una reunió a la que van acudir uns quants antics músics il·lusionats per tocar una volta més amb la seua banda. Es tractava de recollir a la gent que en algun moment havia format part de la banda. En total, es van afegir uns 25 músics a la iniciativa que era l’únic acte pendent programat per les celebracions del 150 aniversari.

Els músics i músiques han destapat la caixa del seu instrument, han fet pràctiques per a tornar a prendre soltura i estan preparats per a escriure una altra pàgina de la centenària banda gatera.

L’acte consistirà en un pasacarrer desde el Casal de la Música fins el carrer la Pau tocant el pasdoble "Unió Musical de Gata" on a les 20h esta previst que comence el concert. En la primera part la banda tocarà un parell d’obres i serà en la segona quan tots junts, músics actuals més els veterans i veteranes interpretaran dos pasdobles i dos marxes.

En acabar el concert, com ja és tradició i donada la proximitat de festes, la Comissió de Festes 2023 organitza un sopar popular al antic camp de futbol "Les Sorts" a benefici de les festes, que, sens dubte, s’afegiran molt músiques i famílies. Els tiquets es venen a la papereria "Maite".

PROGRAMA A SANTA CECÍLIA 2015:

(Aprofitant que el concert serà històric i que coincidirà amb el CONCERT DEL SOCI 2023, podeu llegir el meu article que es va publicar al programa de Sant Cecília de novembre de 2015 i que anava precisament sobre els concerts dedicats als socis)

"ELS CONCERTS DE LA UNIÓ MUSICAL S’ESCOLTEN EN PLACES I CARRERS DE GATA" 

* Al final, fora d’article i per a actualitzar-ho, apareixen els concerts del soci següents, de 2016 a 2022. * 

 

L’Agrupació visita els barris cada any al concert del soci. El concert de la revetla, la vespra de la festa del Crist, es fa sempre a la Plaça de l’Església

Per MIGUEL VIVES SIGNES, Cronista Oficial de Gata de Gorgos

Enguany també m’ha convidat la directiva de la banda per a escriure unes lletres amb motiu de les festes de Santa Cecília 2015. Li ho agraïsc i al mateix temps felicite, un any més, a tots els components i als deu nous músics que s’incorporen a la més quecentenària agrupació.

Els diferents directors i directives que ha tingut la banda al llarg dels seus 145 anys d’història, han considerat oportú traure-la al carrer en forma de concerts. Les places i carrers s’han vist sorpresos, de quan en quan, per les notes musicals d’estos artistas locals. D’això anem a parlar en el present escrit.

Està clar que un capítol apart mereix el CONCERT DE REVETLA, que tots els anys se celebra a la mitjanit entre els dies 5 i 6 d’agost, a les festes. La Plaça de l’Església és l’escenari. Als plenaris de 1931 es proposa canviar el concert al dia 5, això vol dir que possiblement es faria altre dia. Cal destacar aquell concert de revetla de 1984, quan es va presentar i estrenar oficialment a la Nit de revetla el “Himne a Gata”, amb lletra d´Antonio Salvá Roselló i música de Leopoldo Estrems Vidal, aleshores director de la

banda de música de la Unió Musical.

A la recerca dels antecedents d’aquesta época actual, en la que el concert del soci és el motiu idoni per a portar les solfes cap a un carrer o altre, un barri o altre del poble, comencem a fixar-nos en l’any 1931.

1931, IIª República: En un plenari es recaba al director de la banda que done concerts els diumenges per la vesprada als llocs on s’assenyale. S’acorda fer les gestions amb els representants de la banda per a saber dies, lloc i hora dels concerts públics. El 23 de juliol s´autoritza a la Comissió de Festeigs per a que puga tenyir la tela que rodeja el templet en el qual toca la banda de música d’aquesta població, adaptant-la als colors de la bandera republicana.

1932, 5 d’agost: Es celebrà el concert a la Plaça de l´Església “como es costumbre tradicional”. Era la típica revetla.

1934, 13 d’abril: Concert per la banda municipal, vespra del 14 d´abril, a la Plaça de l´Església. Per commemorar l´aniversari de la proclamació de la República Espanyola, es dona un concert públic per la Banda de Música, obsequiant-se als músics amb vi i licors. 14 d’abril: COMMEMORACIÓ DEL 14 D´ABRIL, amb vol de campanes, concert per la banda municipal. Castell de focs artificials a la nova plaça d´abastos. 

1936, 1 de maig: Conmemoració de la festivitat de l´1 de maig, amenitzant-se amb la banda de música, ordenant previament el tancament dels establiments de comerç i fàbriques o tallers industrials.

1939: Día 6, Festa Mayor: A les 18.15, Gran concert a la Plaça de l’Església.

1945, 75 aniversari de la banda Unió Musical: Es fan dos concerts per festes: Plaza de Canalejas (actual Plaça d’Espanya) i Plaza del Cuartel.

Després d’aquesta introducció, trobem el primer any que la banda ix al carrer a celebrar el seu concert d’estiu, que no siga el de la revetla en 1999.

1999: És novetat que el concert del soci passe a fer-se al carrer. Serà l’encreuament entre el carrer Roquetes i Moreres. Es fa el 18 de juliol, data assenyalada en altre temps.

2000: El dia 9 de juliol es fa el concert d’estiu a la Plaça Nova. Serveix d’homenatge al sempre recordat Alfredo Escortell, que havia falta a decembre de l’any anterior. La familia rep una placa en record.

2001: Aprofitant que continua fent-se la campanya “Música als pobles” de la Diputació Provincial i és la sisena edició, el concert del dia 15 de juliol es fa al carrer Lepanto, a la barriada de la Font del Riu.

2002: El dia 21 de juliol es fa el concert del dia del soci al carrer Sant Miquel. Serveix d’homenatge al recentment finat músic Jaime Boronat Pérez, que havia faltat dos dies abans.

**No he trobat documentació de 2003.

2004: El concert d’estiu es fa a la Terrassa del Centre Social.

2005: El concert als carrers Roquetes-Moreres repeteix. Torna a fer-se el 17 de juliol a eixe lloc del Raval.

2006: Torna també a repetir un altre lloc cèntric del poble, la Plaça Nova. Seria el 16 de juliol.

2007: diumenge 15 de juliol. 20 hores. Dia del soci. LLoc especial, placeta davantera de l’ermita del Santíssim Crist del Calvari. Concert dedicat a Marisa Fornés. Estrena del pasdoble composat pel mestre Gassent que porta per títol “Marisa Fornés”. A més, també s’interpreta “Barrera Jr.”.

2008: diumenge 13 de juliol. 20 hores. Avinguda La Pau. Concert del Soci.

2009: Diumenge 12 de juliol. Costera del Grup Escolar. A més, amb les votacions del públic assistent es sap la primera obra que s’interpreta al concert de la revetla d’eixe mateix mes.

2010: 140 aniversari de la banda: Dos concerts a l’aire lliure. El tradicional concert del soci, diumenge 11 de juliol, 19 hores, al Carrer Cuartel i l’extraordinari per la celebració del 140 aniversari de la Unió Musical de Gata de Gorgos. Plaça Nova, diumenge 14 de novembre. Concert extraordinari intepretant la banda les peces musicals escollides al llarg de les seues 14 dècades d’existència.

2011: diumenge 10 de juliol, Parc de l’Arraval. Actua el Jove prodigios de la trompeta Rubén Simeó.

2012: Concert del soci, diumenge 15 de juliol. 20 hores. Passeig d’Alacant.

2013: Concert del soci. Extraordinari. Bandes de Alberic i Gata. Zona poliesportiva d’Alcolaes. Després sopar i discomòbil.

2014: Mateix lloc. Extraordinari d’intercanvi, poliesportiu Alcolaies, bandes de Aldaia i Gata. Sopar amb Xarangata i discomòbil.

2015: enguany, 145 aniversari: L’últim concert del soci es va dur a terme diumenge 12 de juliol. Va ser al carrer Calvari (Font del Riu). Van actuar la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa i la Unió Musical de Gata, que repetia lloc estiuenc de concert. Es recollien aliments a benefici de Cáritas local.

------------------------------------------------------

Ja fora d’article, de 2016 a 2022:

2016: Diumenge 17 de juliol a la Placeta de Sant Antoni es va celebrar el Concert del Soci. Van actuar la banda de Gata i la Agrupació Musical Santa María Magdalena de Poble Nou de Benitatxell. Algunes de les peces interpretades per la banda gatera, sota la batuta de Joan Valentí Giménez Ortiz, van tornar a escoltar-se a la revetla del dia 5.

2017: La música de banda i la preparació festera es van donar la mà dissabte dia 8 de juliol a l’antic camp de futbol de Les Sorts. Com és habitual per aquestes dates, la banda Unió Musical de Gata de Gorgos va oferir el seu concert d’estiu, dedicat al soci. Tot seguit del concert es va fer un sopar popular organitzat per la comissió de festes patronals, on van ser sortejats els cadafals, també dit popularment "palcos", que van formar el recinte taurí novedós del mateix lloc, l’antic camp de futbol. 

2018: El Concert del Soci va presentar eixe any un gran espectacle musical titulat "BandaAuditòrium". Organitzat per la Unió Musical i Ajuntament i patrocinat per l’Ajuntament de Gata de Gorgos. Van actuar el músic cantant Andreu Valor acompanyat de la banda Unió Musical. Va ser dissabte dia 14 de juliol a la Plaça Nova. Després hi havia sopar preparat per la comissió de festes 2018.

2019: El concert del soci va ser innovador. Al mateix escenari que enguany 2023, carrer La Pau, Pere Vicalet es va convertir el dia 13 de juliol en Dj, que ja ho és i un dels millors, i director de banda, al unison. La mescla, un concert diferent, nou, que va sorprendre a tots els assistents amb el que la banda Unió Musical de Gata de Gorgos va oferir a tots els gaters i, en especial, als seus socis. La barra la posava la Comissió de Festes, perque tot seguit del concert va ser el sorteig de barraques i palcos per a les festes. El carrer la Pau va agafar tot el ritme i música que requeria l’ocasió.

(Els anys 2020 i 2021 es van suspendrer per la pandèmia mundial del coronavirus)

2022: L’any passat i després de dos anys sense concert del soci, les bandes de música de Gata de Gorgos i de Benissa van participar a la XIX Campanya d’Intercanvis. El dia 9 de juliol, al carrer La Pau aprofitant en Concert del Soci van actuar les dues formacions musicals amb gran èxit de públic. Ja havien coincidit al carrer Calvari en 2015. 

 FONTS: Cartell anunciador de l’event extraordinari de dissabte / Fotos arxiu d’altres concerts anteriors. // Article programa Santa Cecília 2015.

FESTIGATA, HUI AL PARC DE LES SORTS. LA FÚMIGA I PUPIL·LES, ACOMPANYATS DE CARCOMA I NIUSS

FESTIGATA, HUI AL PARC DE LES SORTS. LA FÚMIGA I PUPIL·LES, ACOMPANYATS DE CARCOMA I NIUSS

 

Hui dia 24 de juny se celebrarà a Gata el FestiGata 2023 al Parc de Les Sorts de Gata. L’actuació més notable serà la del conegut grup LA FÚMIGA. Abans, des de les 19 hores la Comissió de festes 2023 estarà a la zona gastronòmica. L’apertura d’aquesta serà a les 19:30 hores. A les 22 hores actuarà CARCOMA. A les 23 hores, el grup femení PUPIL·LES, en el qual hi ha una integrant gatera Natàlia Pons. A les 00:10 actuarà el reconegut grup LA FÚMIGA, que tindrà l’única actuació a la Marina Alta. A les 02:00 hores tancarà el FestiGata el grup NIUSS.

FONT: cartell de l’event musical.

 

LA POLICIA LOCAL I PROTECCIÓ CIVIL DE GATA CELEBREN ELS SEUS PATRONS, ELS ÀNGELS CUSTODIS

LA POLICIA LOCAL I PROTECCIÓ CIVIL DE GATA CELEBREN ELS SEUS PATRONS, ELS ÀNGELS CUSTODIS

Hui dia 2 d’octubre, és la festa dels Àngels Custodis, patrons de la Policia Local i Protecció Civil. A Gata els membres d’aquests cossos ho van celebrar ahir migdia en un acte molt senzill, però molt gratificant per a homenatjar a estes persones que ens cuiden dia a dia i hora a hora. En nom de la Policia Local va parlar l’agent Rafa Bover, cap actual, i després va prendre la paraula el regidor de Governació, Joanvi Vallés. Tots dos van lloar la tasca que fan els agents i l’esforç que suposa, sempre -com va dir Bover- defenent a tots els gaters i gateres. Bover va dir que "portaven a Gata i els seus veïns dins del mòbil" i intentaven amb els tretze agents que són -referint-se a la Policia Local- fer-ho el millor possible.

Els presents, entre els que trobaven membres de la Policia Local, membres de Protecció Civil, agents de la Guàrdia Civil, autoritats i convidats, van poder veure un vídeo de la tasca realitzada mesos enrere, destacant un antic vídeo d’un simulacre d’accident davan l’institut i un vídeo fet en els mesos més forts de la pandèmia.

FONT: Fotos aportades pel regidor i Cronista de Gata.   

GATA CELEBRA L'EXCEPCIONAL, IMPRESSIONANT I MULTITUDINÀRIA TROBADA DE BANDES DE LA MARINA ALTA. Tot un èxit, acompanyat del bon temps, ornamentació dels carrers i molts gaters i visitants

GATA CELEBRA L'EXCEPCIONAL, IMPRESSIONANT I MULTITUDINÀRIA TROBADA DE BANDES DE LA MARINA ALTA. Tot un èxit, acompanyat del bon temps, ornamentació dels carrers i molts gaters i visitants

PODEU ESCOLTAR EL PASDOBLE QUE TOTES LES BANDES VAN INTERPRETAR, EL DEDICAT A LA "UNIÓ MUSICAL DE GATA": PUNXEU ACÍ.

Tot un èxit. Aixina es pot qualificar la Trobada de bandes de la Marina Alta, que organitzava la banda Unió Musical, amb motiu del 150 aniversari, que es prorrogava fins hui a causa de la pandèmia sumant ja 152 anys.

Des de les cinc de la vesprada han començat a omplir-se els carrers de Gata de músics procedents de tots els racons de la Marina Alta. Inclús, encara han tingut temps de fer-se un geladet i el típic aigua-llimó a la coneguda orxateria Ca’l Tramusser.

Al passar per les dues cases pegades al pont de les escoles, es podia veure un 150 amb globus. Molt encertat el decorat, com les nombroses plantes i cobertors que lluïen en tot el recorregut i que responien a la crida que va fer dies enrere la directiva de la Unió Musical de Gata.

Amb exquisita puntualitat ha començat la desfilada per l’itinerari ja conegut i marca. En alguns punts, com la "Placeta del Vicari" tot el veïnat  i forasters esperaven el pas de les bandes. Joves portant els cartells de les bandes de cada poble. Encapçalava la desfilada l’Agrupació CODA de Gata de Gorgos i tancava totes les bandes, l’amfitriona i celebrant Unió Musical de Gata. I seguia l’orde del desfile: Castell de Castell, Beniarbeig, Xaló-Orba-La Rectoria i Parcent, Els Poblets, Jesús Pobre i Vall d’Ebo, Poble Nou de Benitatxell, Ondara, El Verger, Benidoleig, Xàbia, Dénia, Pedreguer, Teulada, Benissa, acabant -com ja he dit- amb la banda de Gata.

S’han escoltat pasdobles de molt bella factura, passacarrers en un passacarrer, aplaudiments a totes les bandes. L’entrada a l’Avinguda de la Pau era espectacular, banda rere banda.

Tots els banderistes amb les seues corresponents banderes s’han posat dalt de l’escenari i se'ls ha imposat el corbatí commemoratiu de l'event. Després, han fet els parlaments corresponents les autoritats: el president de la Unió Musical, Vicent Signes; l’alcalde de Gata, Francesc Signes, i el representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. A continuació, amb un important silenci s’han escoltat les notes del pasdoble "Unió Musical de Gata". Tot un gran espectacle, del que la gent ha gaudit i del que els músics també.

Els músics han continuat la festa sopant a l’antic camp de futbo "Les Sorts" amb orquestra i la companyia de festers, quintos i quintes i la Comissió 2023, que acabaven aixina la programació de les festes de Sant Miquel 2023. 

Enhorabona a la banda de Gata, per l’organització, èxit i gran puntualitat. A les bandes forasteres per respondre tant bé a la crida de la Unió Musical i al poble per la gran acollida cap a les bandes.

FONT: Fotos de la composició i facebook: Salvador Pons, Vero, Tania i Cronista de Gata.        

AQUESTA VESPRADA, GRAN TROBADA DE BANDES A GATA. 20 FORMACIONS MUSICALS DE LA MARINA ALTA CELEBRANT HUI EL 150+2 ANIVERSARI DE LA UNIÓ MUSICAL

AQUESTA VESPRADA, GRAN TROBADA DE BANDES A GATA. 20 FORMACIONS MUSICALS DE LA MARINA ALTA CELEBRANT HUI EL 150+2 ANIVERSARI DE LA UNIÓ MUSICAL

Ja ho tenen quasi a punt. En escases quatre hores, el pati de les escoles es transformarà en el punt de partida de totes les bandes de la Marina Alta, les 20 formacions musicals que participaran en la Trobada a Gata. Per fi, després de 150+2 anys de la Unió Musical de Gata es viurà al nostre poble un aconteixement excepcional.

Les primeres bandes eixiran a partir de les 18:30 hores. Com ja vaig publicar anteriorment el recorregut serà per la Costera del Grup Escolar, carrers Nou, Teulada, Lluna, Signes, Gómez Ferrer, Plaça Església, carrers Duquessa d’Almodòvar, Roquetes, Xaló, La Bassa, Constitució, Plaça Nova i acabarà a l’Avinguda de la Pau on totes les bandes juntes actuaran. 

Les bandes eixiran amb un interval de tres minuts per banda. Quan una banda estiga per ixir la següent ha d’estar formada ja darrere. El recorregut durarà 25 minuts aproximadament. Quan estiguen totes les bandes on s’ha de fer l’acte final, la presentadora anirà nomenant a totes les bandes una per una i les banderes o la persona encarregada d’arreplegar el corbatí (en cas que no porten bandera) pujarà dalt de l’escenari i es quedaran allí formant una fila. 

Despres pujarà el representant de la Banda de Gata, el de la federació i l’alcalde de Gata i es farà l’entrega dels corbatins a les banderes. Seguidament es faràn els parlaments i quan acaben, la presentadora demanarà als músics que es posen a punt i cridarà al director perque puje a dirigir el pasdoble "Unió Musical de Gata", guanyadora del concurs que es va celebrar fa dos anys amb motiu del 150 aniversari de la banda de Gata.

Tota la comarca se sumarà a la gran trobada. Junt amb l’amfitriona Unió Musical de Gata de Gorgos, estarà la Unió Musical de Beniarbeig, l’Agrupació Musical El Seguili de Benidoleig, la Societat Lírico Musical de Benissa, la Unió Musical de Castell de Castells, l’Associació Musical Coda de Gata, l’Agrupació Artística Musical de Dénia, l’Associació Grup Instrumental de Jesús Pobre, la Unió Musical d’Ondara, la Unió Musical Orbense, l’Agrupació Musical de Parcent, el Centre Artístic Musical de Pedreguer, l’Agrupació Músic Municipal Santa Maria Magdalena de Poble Nou de Benitatxell, la Unió Musical Els Poblets, l’Agrupació Musical La Rectoria, l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Unió Musical la Vall d’Ebo, l’Agrupació Musical El Verger i Centre Artístic Musical de Xàbia.

FONTS: Plànol del recorregut i aparcaments per als visitants. Cartell anunciador.  

GATA SERÀ L'EPICENTRE MUSICAL BANDÍSTIC DE LA MARINA ALTA: 20 bandes celebraran els 152 anys de la Unió Musical de Gata. Passacarrer pels carrers del poble i interpretació del pasdoble que porta el nom de l'agrupació musical gatera

GATA SERÀ L'EPICENTRE MUSICAL BANDÍSTIC DE LA MARINA ALTA: 20 bandes celebraran els 152 anys de la Unió Musical de Gata. Passacarrer pels carrers del poble i interpretació del pasdoble que porta el nom de l'agrupació musical gatera

TROBADA COMARCAL DE BANDES: Gata acull l’encontre de la Marina Alta dissabte dia 1 d’octubre

El pròxim dissabte 1 d’octubre Gata reunirà 20 bandes de música de la comarca en la Trobada de Bandes de la Marina Alta, un dels actes per commemorar el 150 aniversari de la Banda Unió Musical de Gata.

La Unió Musical de Gata de Gorgos va nàixer en l’any 1870, al contractar l’ajuntament d’aquella època al músic de la Safor, Ricardo González Blasco amb l’objectiu d’instruir i formar als aficionats del poble per tal de tindre una Banda Municipal que amenitzara els actes oficials, populars i religiosos que es produïen al poble. Durant 2020 la banda celebrava el seu 150 aniversari. 

Lògicament, tots els actes que tenien programats per commemorar l’ efemèride es van haver d’ajornar per causa de la pandèmia. No obstant això, a mesura que han anat caiguen les restriccions, s’han pogut celebrar la majoria d’ells, com per exemple: el concert realitzat a l’Auditori de la Diputació d’Alacant i el nomenament d’un carrer del poble en el nom de la Banda.

Aquest dissabte 1 d’octubre per fi es podrà fer l’acte central de les celebracions de l’ aniversari que consistirà en una trobada de Bandes de la Marina Alta organitzada per la FSMCV, l’Ajuntament de Gata i la mateixa Societat Musical. Ara, el primer dia de l’octubre de 2022 quan ja té la banda 152 anys d’història es fa realitat. La trobada començarà a les 18:30 hores amb una desfilada de les 20 bandes participants per diferents carrers del poble fins a l’avinguda de la Pau on interpretaran totes juntes el pasdoble “Unió Musical de Gata”, peça del compositor Josep Miquel Martínez Jiménez, que va resultar guanyador en el concurs organitzat per la Banda dins dels actes commemoratius.

BANDES PARTICIPANTS

Tota la comarca se sumarà a la gran trobada. Junt amb l’amfitriona Unió Musical de Gata de Gorgos, estarà la Unió Musical de Beniarbeig, l’Agrupació Musical El Seguili de Benidoleig, la Societat Lírico Musical de Benissa, la Unió Musical de Castell de Castells, l’Associació Musical Coda de Gata, l’Agrupació Artística Musical de Dénia, l’Associació Grup Instrumental de Jesús Pobre, la Unió Musical d’Ondara, la Unió Musical Orbense, l’Agrupació Musical de Parcent, el Centre Artístic Musical de Pedreguer, l’Agrupació Músic Municipal Santa Maria Magdalena de Poble Nou de Benitatxell, la Unió Musical Els Poblets, l’Agrupació Musical La Rectoria, l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Unió Musical la Vall d’Ebo, l’Agrupació Musical El Verger i Centre Artístic Musical de Xàbia.

CARRERS PER ON PASSARAN LES BANDES

El passacarrer començarà a les 18:30 hores al pati de les escoles i continuarà pels següents carrers: Grup Escolar, carrers Nou, Teulada, Lluna, Signes, Gómez Ferrer, Plaça Església, carrers Duquessa d’Almodòvar, Roquetes, Xaló, La Bassa, Constitució, Plaça Nova i acabarà a l’Avinguda de la Pau on totes les bandes juntes actuaran. 

ADORNAR FAÇANES I BALCONS

Des de la directiva de la banda Unió Musical s’ha difós el següent comunicat pel facebook, fent una crida al veïnat dels carrers per on passaran les bandes: "Ens agradaria molt que estigueren plens de gent i amb uns balcons i façanes adornades amb cobertors i plantes. Per això demanem la col·laboració dels veïns que esteu dins del recorregut que acompanya esta publicació, vos animem a traure plantes a la vorera i penjar els cobertors als balcons, perquè els músics que ens acompanyen vegen un poble bolcat amb la seua Banda. Vos agraïm de tot cor la vostra participació i esperem vorer els carrers ben bonics per rebrer a les bandes el pròxim dissabte."

Fonts: Foto banda (Pons) / Cartell anunciador.

LA MÚSICA DE LA CORAL SERRILLÀS, AHIR, I LA OMA, HUI, CLOENDA CULTURAL DE ART LA VENT 2022

LA MÚSICA DE LA CORAL SERRILLÀS, AHIR, I LA OMA, HUI, CLOENDA CULTURAL DE ART LA VENT 2022

Ahir a la Plaça Nova es van escoltar les veus de la Coral Serrillàs en concert. Hui l'Orquestra de la Marina Alta (OMA) ha actuat a l'església parroquial de Sant Miquel Arcángel. Dos actuacions culturals que han servit per al remat de la XIX edició de Art al Vent 2022. Punt i final a la mostra internacional i comnença el compte enrere per a l'edició XXena.

FONTS: Fotos Juan Pablo bataller i Ajuntament. 

ÈXIT EN LA IV GALA BENÈFICA UN CANT A LA VIDA. Músics, cantants i pallassos gaters van participar. Per a Payasospital a la Plaça de Bous d'Ondara

ÈXIT EN LA IV GALA BENÈFICA UN CANT A LA VIDA. Músics, cantants i pallassos gaters van participar. Per a Payasospital a la Plaça de Bous d'Ondara

Anit a la Plaça de Bous d’Ondara i al llarg de dos hores i mitja es va poder viure un cúmul de sensacions molt agradoses, de feina ben feta, de música i músics. Tot per una bona, una gran causa. La que fan els pallassos de Payasospital, que ja porten vint anys donant un sonriure als nens dels hospitals, als xiquets i xiquetes que estan als centres amb malalties.

A l’escenari i portant tot el pes musical la banda de l’Associació CODA, amb quasi tots els músics gaters. Ho va brodar amb el seu director Sebastià Roig Sirerol a la batuta. Com a convidats cantants de la comarca i també mare i filla de Gata (Erika i Amélia). Tots ells van demostrar que tenen unes grans veus: la més jove Amélia Escriva Gordillo; el ja conegut i veterà cantant Lluís El Sifoner, Eva Olivencia, el sorprenent Jovi Lozano Seser, el duet Erika i Juan Carlos (Erika Gordillo i Juan Carlos Benlloch Romero ), la jove cantant de Benidoleig Júlia Cortés Pons.

També entre els components de Payasoshospital varem gaudir de la parella de Gata: Doctós Càpsulo Prentendós (Jaume Costa Soler) i la Doctora Pili Dora Comprimida (Paqui Noguera Puig ). De Payasospital en total cinc participants, que amb ells el públic va riure i es va emocionar, van actuar i van demostrar perque fan eixa tasca tan bonica.

Molta gent gatera entre el públic i una nit especial, sensacional per a demostrar que les gales d’aquest tipus deixen una gran satisfacció, als participants en ella i al públic. Seria molt interessant que sovint es tornara a representar i en molts llocs.

FONTS: Fotos recollides del facebook de les actuacions, dels pallassos, foto de família.

DISSABTE 16, QUARTA EDICIÓ DE UN CANT A LA VIDA A ONDARA. ORGANITZA CODA I ÉS A BENEFICI DE PAYASOSPITAL

DISSABTE 16, QUARTA EDICIÓ DE UN CANT A LA VIDA A ONDARA. ORGANITZA CODA I ÉS A BENEFICI DE PAYASOSPITAL

 

Torna "UN CANT A LA VIDA" . Serà a benefici de PAYASOSPITAL. Actuarà la Banda de l’Associació Musical CODA, sota la direcció de Sebastià Roig Sirerol i cantaran unes grans veus. Serà despusdemà dissabte 16 de juliol. Encara es poden comprar les entrades en www.agendaondara.esI si no es pot anar també es pot col·laborar en la Fila 0: ES33 2100 1474 1302 0003 2087.
Aquest esdeveniment que serà a partir de les 23 hores a la PLAÇA DE BOUS D’ONDARA està organitzat per l’Associació Musical CODA, col.laborant l’ Ajuntament d’Ondara (Regidoria de cultura). A més, cantaran: Amélia Escriva Gordillo, Lluís El Sifoner, Eva Olivencia, Jovi Lozano Seser, Erika i Juan Carlos (Erika Gordillo i Juan Carlos Benlloch Romero ), Júlia Cortés Pons i la parella de Gata membres de Payasospital: Doctós Càpsulo Prentendós (Jaume Costa Soler ) i la Doctora Pili Dora Comprimida (Paqui Noguera Puig ). També hi participaran els pallassos i pallasses de Payasospital. 
Ja sabeu: Per els més menuts, per elles i ells, que necessiten de la teua ajuda. Dona un somriure i col·labora amb PAYASOSPITAL. Gala UN CANT A LA VIDA.
PODEU MIRAR LA TASCA QUE FA PAYASOSPITAL, PUNXANT ACÍ.
No t’ho pots perdre.
FONTS: Cartell anunciador.