Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ABRIL A GATA: DINAR POPULAR, CABASSET I MONA, BERENAR DE PASQUA, SETMANA SANTA,...

ABRIL A GATA: DINAR POPULAR, CABASSET I MONA, BERENAR DE PASQUA, SETMANA SANTA,...

El mes d’abril va començar a Gata amb dos actes el cap de setmana passat. Dissabte 1, a l’església parroquial el magnífic Concert de Música Sacra fet per la banda de la Unió Musical de Gata. Diumenge 2, pel matí, es va fer la primera jornada de neteja del llit del riu.

DIVENDRES 7: La parròquia organitza un Via crucis nocturn pel calvari i ermita, 22 hores.

Dia 9, DIUMENGE RAMS: Actes religiosos i populars. La processó de Diumenge Rams serà a les 11.30 hores amb eixida des de la Plaça Nova.

També DIA 9: El Dinar Popular, que organitza la Comissió de Festes 2017 (celebrant el tradicional Dia de Foguerils) serà a l’antic camp de futbol de Les Sorts. Paella, beguda i postre sols 10 eurets. Per als menuts 8 euros. Servei de barra, animació i música ambiental. A partir de les 14 hores. Col·labora: Regidoria de Cultura, Ajuntament de Gata.

SETMANA SANTA A GATA, del 9 al 16 d’abril a la Parròquia tradicionals actes de Setmana Santa. Destaquen les misses del Sant Sopar de Jesús de Dijous Sant; el sempre emotiu Via Crucis matinal pel Calvari a l’ermita; els Oficis i la Processó del Sant Soterrament (amb els quatre passos, a les 20 hores) de Divendres Sant, i la Processó de l’Encontre del Dia de Pasqua (matí de diumenge 16).

DILLUNS 10:  Seté aniversari del començament del blog CRONISTA DE GATA. Aquel dia, 10 d’abril de 2010, era dissabte. 

DEL 13 AL 18, CABASSET I MONA: Aquests dies de Setmana Santa també són d’oci, esplai i vacances per a molts. Dins del programa festiu de "Cabasset i mona", que programa l’ajuntament de Gata, el dia 13 (Dijous Sant) a les 18.30 hores hi haurà una actuació musical "Donant la Vara". Divendres Sant dia 14 18.30 hi haurà una altra actuació musical. Dissabte dia 15, a les 12 i a les 18 hi haurà demostració d’artesania, amb llata i espart. Dins del "Cabasset i mona, a les veles del riu, al Parc de la Font del Riu, el dilluns 17 d’abril, segon dia de Pasqua, hi haurà dinar popular. A les 12 actuarà el grup musical "Black Glitter". A les 14 hores serà el dinar, que constarà de coca o pizza+beguda+cacaus+olives, tot 3,50 euros. La venda de tickets podeu adquirir-los a la Comissió de Festes de Sant Antoni. A les 16.30 hores, a càrrec de "Ment i Vida" dins del programa "Cabasset i mona" es faran jocs tradicionals per a la infància. Seguint amb aquest ampli programa, dimarts 18 d’abril, a les 17.30 hores es farà una actuació musical infantil: "Marieta Ganduleta". Els dos dies, 17 i 18 d’abril, hi haurà servei de barra a càrrec de la Comissió de Festes de Sant Antoni.

DIJOUS 20: Donació de sang, col·lecta a Gata. Organitza: Associació de Donants de Gata. Ajuntament.

DIUMENGE 23: El segon diumenge de Pasqua serà una festa de gastronomia popular típicament gatera i amb música: el Dinar del Berenaret de Pasqua, que arribarà a la edició 9ena. Com és ja tradicional, la Penya Els Willies prepararà el dinar, que tindrà lloc a l’Avinguda de la Pau. La Penya Barcelonista, la Colla de Xirimiters i Dolçainers, el Grup de Danses La Llata i Els Willies, organitzen el comboi, amb la col·laboració de l’Ajuntament. A les 11.30 hores hi haurà un passacarrer per la Colla i Danses. A les 14 hores serà el dinar del Berenar de Pasqua i després música, amb el grup Musicants i de Mox.

DILLUNS 24: Tradicional dia i festa de Sant Vicent Ferrer. Eixides al camp, paratges típics i gastronomia típica.

FONTS: Ajuntament, Comissió de Festes 2017, Parròquia, Organitzadors Berenar Popular.


0 comentarios