Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AUTORITATS I ALGUNS VEÏNS DE GATA PARTICIPEN EN EL VIATGE DEL TREN DEL CENTENARI I L'ACTE INSTITUCIONAL COMMEMORATIU (11-7-2015)

AUTORITATS I ALGUNS VEÏNS DE GATA PARTICIPEN EN EL VIATGE DEL TREN DEL CENTENARI I L'ACTE INSTITUCIONAL COMMEMORATIU (11-7-2015)

(PODEU PEGAR UNA ULLADA A L’ÀLBUM DEL DIA DEL CENTENARI, HUI DIA 11 DE JULIOL DE 2015: PUNXEU ACÍ)

Ha presidit el trajecte Altea-Dénia i els parlaments commemoratius a Dénia, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador

De Altea a Dénia viatjen les autoritats i veïns que han col·laborats en les exposicions itinerants

Alcaldes i regidors de Altea, Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos, La Xara i Dénia es reunixen a l’estació de Dénia junt a representants de FGV i la consellera

Les autoritats de Gata de Gorgos, al cap d’ells l’alcaldessa Magda Mengual, fan el trajecte Gata-Dénia i assistixen a l’event commemoratiu

Un dels primers actes oficials de la nova consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha produit hui dissabte, al complir-se el centenari de la inauguració del tran Altea-Dénia, de la línia del "trenet de la Marina" Alacant-Dénia. Des d’Altea han eixit alcaldes i regidors de les poblacions per on passa el tren: Altea, al seu cap l’alcalde Jaume Llinares; Calp, representat per les seues regidores; Benissa, amb el seu alcalde Juan Bautista Roselló; Teulada, amb l’alcalde Carlos Linares i diversos regidors del consistori teuladí; el nostre poble Gata de Gorgos, amb l’alcaldessa Magda Mengual al cap, junt amb els regidors Jaume Monfort, Guillermo Cholbi i Juan Pedrós; i l’alcaldessa de La Xara Maite Pérez Conejero.

Junt amb les autoritats anaven veïns i representants d’associacions que han col·laborat amb les exposicions itinerants del centenari. Representants de FGV a Alacant; de la conselleria i la mateixa consellera viatjaven amb el "tren del centenari". A Gata hem pujat els gaters cap a Dénia on s’ha fet l’acte commemoratiu. Esperaven l’alcalde Vicent Grimalt i la resta d’autoritats. Virginia Ortells, comissaria de les exposicions i organitzadora de l’event, ha fet la presentació de l’acte del centenari. A continuació, han pres la paraula els alcaldes de Dénia, Grimalt, i Altea, Llinares. Finalment, ha parlat la consellera Salvador.

Mentre que Grimalt ha reivindicat unir Dénia amb Gandia, l’alcalde d’Altea ha fet un recorregut històric del traçat. La consellera s’ha compromés a intentar posar, de nou, en marxa el Limón Express, aquell tren turístic -el primer d’Espanya- que com sabeu feia el trajecte Benidorm-Gata.

De seguida, després dels parlaments, el convoi especial del centenarfi a retornat cap a Altea, parant en totes les estacions, com ho va fer aquell especial de l’11 de juliol de fa cent anys, que era diumenge. Enguany ha sigut dissabte.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: àbum, fotos CRONISTA DE GATA.

0 comentarios