Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL TEMPORAL DEIXA EN GATA 206 MM. DE PLUJA. FORTA RIUADA DEL GORGOS, UN POC MENYS QUE EN 2007.

EL TEMPORAL DEIXA EN GATA 206 MM. DE PLUJA. FORTA RIUADA DEL GORGOS, UN POC MENYS QUE EN 2007.

Pareix que el temporal està dient-nos adéu i és hora de fer balanç. Ho faig amb les bones dades de les pluges dels últimes quatre dies i amb la baixada d’aigua del riu Gorgos. Seguint la petició d’un usuari del blog, Vicent Signes "Canya" ha tingut a bé passar-me les dades de pluja recollides fins ara que són molt bones per al camp, els pous i la muntanya.

En tot el temporal, de divendres 16 a ahir dilluns 19, es van recollir a Gata 206 mm. d’aigua. El dia que més va ploure, diumenge, van caure 94 mm. Divendres, 30 mm.; dissabte 27, i ahir dilluns, 55.

Seguint amb els resums, dir que si de gener a octubre, segons les mesures de Vicent Signes, va ploure 126 mm., el mes de novembre en va fer 105 i en els 19 dies de desembre, 262. L’any 2016 portem un total de 493 mm. 

A més de les quantioses pluges dels últims dies, s’afegeix que "ha vingut el riu i amb una bona tamborinà" -com diríem en gater-. Cap a les 23 hores del diumenge començava a xorrar, mesclant-se l’aigua de l’escorrentia dels carrers de Gata amb la que botava per dalt del pantanet de Planisses. La cota màxima alcançada pel riu va ser el ple de migdia d’ahir dilluns dia 19. Es va tallar per precaució i per no obstaculitzar les avingudes d’aigua cap al riu, el pont d’Alcolaies, restablint-se la circulació passada l’alerta roja. Hui dimarts, passat el temporal, ha disminuit molt i a hores d’ara encaraq baixa prou ple. Molts veïns de Gata, que es van acostar a veure el riu la referència la van posar en la coneguda "Coveta dels gats" i de seguida van comparar amb la riuada del Pilar de 2007, aquell 12 d’octubre. Ahir va ser un poc menys. 

VOS POSE UNA BONICA VISTA QUE HE ESCOLLIT DE LES NOMBROSES QUE HI HA DEL RIU GORGOS A LES XARXES SOCIALS, DES DEL PARC DEL RAVAL MIRANT CAP AL PONT D’ALCOLAES D’AHIR MIGDIA, EN PLENA TORMENTA ENCARA. Foto pujada al facebook per Gemigeor Caselles, que de forma molt simpàtica posava: "Quan de temps sense voret, Riu Gorgos 2016".

0 comentarios