Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTESGATA2023: RECORDANT EL DIA DEL CRIST (11é i últim dia)

FESTESGATA2023: RECORDANT EL DIA DEL CRIST (11é i últim dia)

Era diumenge, però era la festa solemne del dia del Crist del Calvari, patró de Gata. La comissió 2023 va fer la despertà seguint la tradició. La banda Unió Musical feia el passacarrer anunciant el dia gran i a l’església es preparava tot per a les tres misses del dia del Crist, sobre tot la solemne de migdia.

Presidida i predicada pel rector de la parròquia Don Celestino Abdó, la missa va estar concelebrada pels rectors fills de Gata Francesc Ruís i Juan José Monfort; els rectors que van estar abans a la parròquia Don Francisco Murillo i Don Juan Antonio Navarro i el rector també de Nuestra Señora del Loreto, Padre Don Francisco, tots ells ajudats  aeri i tots els assistents van anar al vi d’honor on la comissió va donar compte dels premis de carrers, truc, marxa nocturna, carrosses, i obsequis als col·laboradors.

Per la vesprada, es va concentrar una gran quantitat de gaters i visitants a la plaça de l’església. Mitja hora per a eixir la imatpel diaca fill del poble Don Antonio Monfort. Assistiren tota la quintà doble infantil, nascuts el 2012 i 2013, a més de la quintà major, la comissió de festes 2023, la Junta del Crist i les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde En Francesc Josep Signes.

Després de la missa es va disparar a la "placeta del Vicari" un bombardeigge camí de l’ermita. La processó de pujada estava amenitzada per la Colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ, la banda de CODA i la banda UNIÓ MUSICAL de Gata. Festerets i festeretes i festers i festeres acompanyaven al patró pel mig, la resta de gaters i gateres pels costats.

Després dels goigs i les ja tradicionals voltes al Crist, va entrar al seu lloc, l’ermita. L’espectaular castell de focs artificials de setze minuts de durada va posar el punt i final a les festes patronals 2023.

0 comentarios