Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

L'EXPOSICIÓ INTERNACIONAL ART AL VENT DE GATA ARRIBA A LA SEUA XX EDICIÓ (Inauguració, 20 h del divendres dia 11)

L'EXPOSICIÓ INTERNACIONAL ART AL VENT DE GATA ARRIBA A LA SEUA XX EDICIÓ (Inauguració, 20 h del divendres dia 11)

La regidora de Cultura, Àngels Soler ha presentat, aquest matí, juntament amb el coordinador, Josep Ginestar, Art al Vent 2023 que enguany celebra la seua XX edició i que arrancarà aquest divendres 11 d'agost a Gata. Fins al 3 de setembre, el carrer la Bassa de Gata acollirà "la manifestació d'art tèxtil a l'exterior més important de l'estat espanyol" tal com l'ha definida Josep Ginestar.

Àngels Soler ha explicat que comptarà amb 63 teles exposades en els balcons procedents de 15 països diferents, fet de gran importància per al municipi," ja que porta el nom de Gata arreu del món". Entre els països participants en aquesta edició, Xina, Itàlia, Mèxic, Argentina, Regne Unit, Espanya, Japó, Brasil, Estats Units, Alemanya, Xile, Suècia, Egipte, Marroc i França; destaca la participació d'onze obres procedents d'autors italians.

També ha volgut agrair la gran generositat dels autors que participen de manera altruista en la mostra amb les seues obres. Unes obres entre les quals enguany aborden el tema relacionat amb la terra i la natura.
Ginestar ha destacat que Art al Vent "és l'activitat cultural i turística més important del municipi que rep cada any milers de visitants" i, per tant, afecta positivament en la població.

Unes altres peculiaritats de les quals ha parlat Ginestar és l'evolució que ha tingut la mostra des del seu inici en 2004 en què les obres eren més pictòriques fins a l'actualitat on és exclusivament art tèxtil. Un altre fet rellevant, per a Ginestar, és que s'ha consolidat el nombre d'obres que s'ha reduït en comparació en edicions anteriors, però han guanyat en qualitat.
Però per a Ginestar no podem perdre de vista l'origen d'Art al Vent: "la relectura d'una tradició que es manté ferma en el municipi com és penjar cobertors des dels balcons de les cases en els dies de festa".

La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha parlat sobre la programació cultural complementària que es realitzarà durant Art al Vent i que convida, tant a la gent del poble com als visitants, a eixir al carrer durant les nits d'estiu. Entre les activitats que tindrem, música, cinema, visites guiades... ha destacat el primer taller- encontre d'art tèxtil i llata que es durà a terme divendres 18 d'agost.
La regidoria de cultura vol convidar al veïnat de la comarca i turistes de la zona a visitar Art al Vent i gaudir de l'art, de les activitats i de tot el poble de Gata.

FONTS: Fotos, cartell i informació, premsa Ajuntament de Gata. 

 

0 comentarios