Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA FONT DEL RIU DE GATA ESTÀ DE FESTA: història del jove barri, 1971-2017 ( i II )

LA FONT DEL RIU DE GATA ESTÀ DE FESTA: història del jove barri, 1971-2017 ( i II )

(Continuació...una font i un pont)

Seguint la història del barri de la Font del Riu que ahir encetava i hui acabe, comence aquesta segona part en 1990.

En 1990 es complien 10 anys d’història de les festes de la Font del Riu. La portada del programa de festes així ho reflectia. Les actuacions taurines omplien matins i vesprada. Les entrades eren pel carrer Teulada i els bous i vaques al carrer Lepanto. Fins i tot un any es van superar els dies de festes del barri als de les festes patronals.

En 1991 es construeix una font, pel desaparegut Kiko, que servia de rotonda a l’eixida per la carretera des del carrer Lepanto. La font poc després va ser eliminada.

En 1994 es recuperen les voreres del riu i el govern municipal impulsa un bonic “parc”, que es coneix com a “Parc del Riu”, constituint-se en un bon pulmó verd del poble. S´inaugura aquest el 5 d’agost.

En 2004 es va fer l’obra més ambiciosa i costosa, el nou pont que uniria el vial de prolongació des del carrer Sant Josep a les Alcolaies, fins el mateix carrer Lepanto. Una estructura excepcional que sobrevola 178 metres, gràcies a quatre arcs de 30 metres de llum cadascun. Això permitiria que es recuperaren les voreres del riu però a l’altre costat, junt al vial, obrint-se un gran parc que abarcava fins el mateix pont.

Aquelles fogueres de Sant Joan!!

Al llarg de 8 anys es van plantar fogueres de tota la vida al final del carrer Lepanto. Cadascuna tenia un motiu especial amb allò més destacat de l’any. En 1982 era la falla del Mundial de Futbol. En 1983 era la foguera del "cambio". En el 84, la falla de la OTAN. En 1985, la falla de la patrulla marroquí. En 1986 era la falla de la política amb "el pouet de les promeses". En 1987, la falla de la "Operación Primavera" amb "El Quinto Caballo del Apocalipis". En 1988 era la falla de "La Sabrina". Finalment en 1989 era la falla dels àrabs. També va tindre La Font del Riu falles infantils sols dos anys, en 1985 i 1986. El primer era la falla del "columpio" i en 1986 la falla del parc infantil.

A la composició fotogràfica, ja publicada en la série de carrers de Gata d’aquest blog, vegeu alguns moments de passades festes de la Font del Riu.

Documentació: pròpia d’arxiu i CYPE.

0 comentarios