Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SUSPENEN LES FESTES DE GATA: FONT DEL RIU I PATRONALS 2020 (COVID-19)

SUSPENEN LES FESTES DE GATA: FONT DEL RIU I PATRONALS 2020 (COVID-19)

Era inevitable, donada la situació de la pandèmia a tot l’Estat espanyol. Com la resta de pobles del voltant, Gata ha suspés les festes de la Font del Riu, que s’haurien celebrat al voltant del 24 de juny que enguany era festiu, i les festes patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari, de finals de juliol fins el 6 d’agost. Queden en l’aire les festes de Sant Miquel de finals de setembre.

L’Ajuntament de Gata, en consens amb la Comissió de Festes i representants de la Quintà 2020, ho va decidir anit. Des de les diferents parts eren conscients de les dificultats que suposava la realització de les festes, tant pel que fa les mesures de protecció davant la pandèmia com pel tema organitzatiu i de recursos econòmics. Per tant, van acordar cancel·lar les dues festes i dedicar els recursos econòmics a ajudes socials i reactivació de l’economia local.

La comissió de Festes 2020 seguirà treballant per a les festes 2021. Se seguirà treballant en properes reunions, on estaran representades totes les parts, i es prendran les decisions sobre aspectes organitzatius i de conciliació que suposarà aquest canvi.

La reunió d’anit es va fer telemàticament i van estar presents per part de l’Ajuntament l’alcalde i el regidor de festes; representants de la Comissió de Festes 2020; una representant de la comissió de festes de la Font del Riu; representants de pares i mares de la quintà 2020; representants de pares i mares dels quintos menuts 2020 i representants de les quintes i quintos 2020.

Des d’un primer moment tenien tots clar les dificultats de fer les festes, per les mesures anti COVID-19 de totes les Administracions i les possibles prioritats dels recursos municipals per ajudes socials i la revitalització del teixit econòmic local.

El principi d’acord es traslladarà ara a la resta de l’equip de govern i a tota la Corporació Municipal. La intenció és arribar a un acord entre tots i portar-ho al plenari de maig per aprovar-ho definitivament.

Els principis d’acord són: que la Comissió de Festes 2020 es farà càrrec de les festes de 2021; dedicar els recursos econòmics que es dedicaven a les festes locals per a ajudes socials i revitalització del teixit econòmic local; continuar parlant en pròximes reunions de quin serà el marc normatiu de les pròximes festes que serà totalment nou, sobre tot en lo tocant al tema sanitari i organitzatiu; cancelar les festes tant de la Font del Riu com les patronals, i abordar la problemàtica de la conciliació i racionalització dels horaris i dates.

L’acta de la reunió que signen alcalde i regidor acaba dient que tots els reunits i la corporació són conscientes d ela trascendència d’aquesta decisió i es demana al poble màxima comprensió. Finalment diuen que són moments difícils i que ara cal dedicar tots els esforços a la lluita contra la pandèmia que estem patint. 

FONT: Informació, Ajuntament de Gata. Fotos arxiu, festes patronals (portada i facebook) i de la Font del Riu (facebook).

0 comentarios