Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA LES TENIM AHÍ: FESTES PATRONALS DE GATA, DEL 25 DE JULIOL AL 6 D'AGOST ( I )

JA LES TENIM AHÍ: FESTES PATRONALS DE GATA, DEL 25 DE JULIOL AL 6 D'AGOST ( I )

Estem ja a tres dies. Divendres dia 25, dia de Sant Jaume, a les 19.30 hores, començaran els actes de les festes patronals del poble de Gata de Gorgos. Seran des d’eixe dia fins el dia de la festa major, com ja és tradicional, és a dir el 6 d’agost. Cal ressenyar els tretze dies de festejos, els nou de bous i poques novetats. Sols és novedós el primer concurs de les proves de "Que quadrilla més bona!"

La xarxa turística de la Comunitat Valenciana ha començat a difondre per Internet tot el programa complet. El podeu consultar a la següent adreça: http://va.comunitatvalenciana.com/actualitat/gata-de-gorgos/agenda/festes-gata-de-gorgos-2014.

Cada dia, com ja vaig avançar en un article de història festera, té un nom i destaca per eixe acte. Vos explique en resum els primers set dies, la primera mitat de les festes.

Divendres 25 serà el Dia de la baixada, que es farà a les 20.30 hores. Dissabte 26 serà el Dia del Festival i la presentació de quintets, quintos majors i elecció de regines major i infantil, dames i cort d’honor es farà a les 23 hores. Diumenge 27 és el Dia de les inauguracions, perquè serà la inauguració oficial del "corro" del Passeig d’Alacant (18.30 hores) i la inauguració oficial de les barraques i casals, amb festa eivissenca (22 hores). Eixe dia a les 8 del matí és la tradicional primera entrà i esmorzar popular.

Dilluns 28 és el Dia dels Bous. Al llarg del dia (12, 19, 19,20 i 1,30 hores) seran les actuacions, amb entrada vespertina, concurs de vaques i bou embolat. Dimarts 29 és la Nit de Paelles. A les 22 hores, seran a l’esplanada del Grup Escolar patrocinades per MAS I MAS i amenitzades amb l’espectacular Orquestra Crash. Dimecres 30 és el dia del Correfoc. Serà a la 1 de la nit. Fabulós correfoc amb batukada a càrrec de LA COLLA DE DIMONIS MISLATA amb recorregut des del carrer La Bassa fins l’explanada del Grup Escolar on tindrà lloc l’espectacular final. Eixe dia també es farà, com a novetat, el concurs i concentració de quadrilles a l’antic camp de futbol. Primer concurs titulat: “Que quadrilla més bona” (hi haurà premi). Al finalitzar dutxa gegant patrocinada per Fernando Sendra.

Dijous 31 és el Dia del Xiquet. Per això els quintets faran el soroll de la despertà, hi haurà parc aquàtic, es celebrarà el X aniversari de Protecció Civil amb concentració de vehicles d’emergència, activitats i jocs per a tots. Dinarà la quintà infantil 2014, es farà teatre al carrer, teatre itinerant amb l’obra “AVENTURA PIRATA” a càrrec d’ESPECTACLES DAVID patrocinat per la Diputació d’Alacant. Al corro, hi haurà carretons a les 19 hores.

A la composició, l'arribada del Crist a la Plaça de l'Església l'any 2011.

(Demà vos resumisc la segona part, de l’1 al 6 d’agost)

FONT: Programa de festes, Comissió 2014, Gata de Gorgos.

0 comentarios