Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...EL PLENARI DE GATA (IBI, NOU REGIDOR,...)

LA PREMSA PARLA DE...EL PLENARI DE GATA (IBI, NOU REGIDOR,...)

Els diaris de la comarca donen compte hui dissabte del plenari de dijous per la vesprada, dia 3 de novembre, en el qual es va completar la corporació amb la pressa de possessió del nou regidor de Compromís, Toni Arabí Arabí. També explica la premsa el tema de la baixada del IBI i de la taxa de fem.

Toni Arabí Arabí, com deia, va prendre possessió com a regidor de l’Ajuntament de Gata del grup municipal de Compromís en la sessió plenària de dijous dia 3. Arabí accedeix al càrrec en substitució de Noel Gadea que va renunciar a l’acta de regidor en l’últim plenari ordinari.

En el plenari extraordinari també es va aprovar la modificació de l’ordenança de la taxa de fem per adaptar-la a la nova directriu de la Unió Europea que marca la divisió de conceptes respecte de la recollida del fem i dels costos de tractaments dels residus.

Un dels punts que es va quedar pendent va ser la modificació del tipus de gravamen de l’IBI. L’equip de govern proposava una reducció del tipus del 0’78% al 0’75%. El grup municipal del PP va presentar una esmena, que va prosperar amb els vots favorables del partit esmentat i del partit socialista, demanant un informe d’intervenció estudiant la quantitat que es podria baixar el tipus.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS publica sobre el plenari i titula: "La oposición obliga al gobierno de Gata de Gorgos a dejar sobre la mesa la rebaja del IBI". Al subtítol: "La propuesta reducía la tasa del 0,78% al 0,75% pero el PP presentó una enmienda para abaratarla más, que contó con el apoyo de los socialistas". Sobre el fem posa: "Impuesto de basura". Sobre el nou regidor: "Nueva incorporación". Ací teniu tot l’article de B. Ortolá. PUNXEU ACÍ.

El diari digital MARINA PLAZA també publicava l’article sobre el ple i titulava: "PP i PSPV frenen la baixada de l’IBI proposada pel govern de Gata en considerar-la insuficient". Al subtítol: "Una esmena dels populars recolzada pels socialistes ajorna la decisió fins que Intervenció emeta un informe sobre en quin grau es pot reduir el tipus impositiu". Llegiu l’article, PUNXANT ACÍ.

A la fotografia, el moment de prendre possessió del càrrec de nou regidor de Toni Arabí Arabí (Compromís).

FONTS: Informació i foto, Ajuntament de Gata. Diaris: LAS PROVINCIAS i MARINA PLAÇA digital, 5-11-2016.


0 comentarios