Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

CRÒNICA FESTERA: FESTA MAJOR, 6 d'agost: la processó ( I )

CRÒNICA FESTERA: FESTA MAJOR, 6 d'agost: la processó ( I )

Podeu veure ampliades les fotografies si punxeu: foto superior esquerra; foto superior central; foto superior dreta; foto central; foto inferior esquerra; foto inferior central i foto inferior dreta.

Al ser dissabte el dia de la Festa Major tots els gaters nadius o d’adopció no es van voler perdre la processó romeria que acompanya la imatge del Santíssim Crist del Calvari, des de la Plaça de l’Església cap a la muntanyeta del Calvari, passant pels carrers Bisbe Cervera, Teulada i Calvari. Pujant pel camí difícil del Calvari entre xiprers i arribant a la placeta de l’ermita.

La Colla de dolçaines i tabalets davant, la banda Unió Musical de Gata darrere.Pel mig, els festerets i els festers. Molts gaters a la processó.

A les 20.05 ixqué per la porta del temple la imatge i a les 21.00 hores enfilava pel carrer Bisbe Cervera. A les 21.50 arribava el Crist del Calvari a la seua ermita. Va ser acomiadat amb les ja tradicionals voltes a les andes al so del volteig de la campaneta i els goigs al Crist que van cantar tots els presents.

 

3 comentarios

JJ -

Si, se de quin article parles, el vaig llegir uns dies abans de festes i es veritat, està molt bé, no recorde si detalla totes les parts en les que es va partir el sant encara que si que contava que el cap se'l van trobar a la replaçeta que hi ha a l'entrada de l'ermita. Ho miraré de totes formes i ja et diré. Moltes gràcies una altra vegada

CRONISTA DE GATA -

Arrel d'un article meu sobre un matrimoni americà al programa de festes (2006) al programa de l'any següent 2007 va escriure "Documentación sobre la historia del Santísimo Cristo" Fernando Soler (testigo presencial de los hechos)". Al reportatge, que està molt bé explica al detall que va passar i com va quedar el Crist "el día 24 de julio de 1936". Ho conta detalladament, encara que la creu i eixe badat que dius no se si seria encara de la guerra civil. Si no trobes el programa de festes, a la biblioteca estan tots, pots llegir el testimoni.

JJ -

Hola cronista, com ja s'ha dit moltes vegades, en la guerra algunes persones van trencar al Santíssim Crist, es possible que e partira la creu per la mitat? es que hi ha un badat en el que vam fixar alguns amics i teniem el dubte.

Si també ho saps podries dir les parts en les que es va trencar?