Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AL MISTERI TAMBÉ HI HAVIA...ballarines, concubines, portadors, pages.

AL MISTERI TAMBÉ HI HAVIA...ballarines, concubines, portadors, pages.

Seccions: paqueteria, guardarropia, conductors, coodinadors i més, i més persones que no estan a la primera línia.

PER A VEURE EN GRAN LES QUATRE FOTOGRAFIES DEL MUNTATGE PUNJEU A CADASCUNA D’ELLES:

1.- Part superior esquerra: Ballarines actuant al Palau. 2.- Part superior dreta: Per a canviar-se Herodes, la coreografia ho facilitava tot. 3.- Part inferior, esquerra: Les concubines precedixen el boat del rei Herodes. 4.- Part inferior, dreta: L’àngel torna a la torre del campanar després d’avisar als Reis i a Sant Josep.

Hui també parlem del Misteri dels Reis Mags. Al diari LAS PROVINCIAS he publicat un article de dues pàgines, dins de la secció Fallas y Tradiciones que parlen del "Auto". Es titula: Un "misteri" que brilla ya 43 años en Gata. Al subtítol: La representación del Auto de los Reyes Magos supera los recortes obligados por la crisis y encadila a cientos de seguidores". Hi ha al reportatge dos fotos davant i tres darrere, algunes d’elles grans.

Us pose l’enllaç per si voleu llegir-ho, ja que adquirir-lo està difícil a aquestes hores:

http://www.lasprovincias.es/v/20110107/marina/misteri-brilla-anos-gata-20110107.html

Però, com he dit al titular no sols estaven despús-ahir a la festa els personatges de primera fila. Una ballarina m’ha escrit un comentari i en raó. No les hi havia anomenat ni es veien a cap fotografia. De veres que hui, amb més tranquilitat, els toca a elles, a l’àngel de la torre que anit no va poder cabre i a molts més.

La coreografia de la representació estava molt estudiada i es va fer molt bé com tot el Misteri en general. A la Cova, al Portal, un any més els últims aplaudiments van ser i molts per a l’àngelet que aquest any també era nou.

Les imatges valen també més que les paraules, serxiquen aquestes per a lloar el treball de tanta persona anònima que no va figurar davant però estaven ahí darrere: paqueteria, guardarropia, pintures, cavallistes, personal del so i llums, narració, apuntadors, coordinadors, pages i més pages, conductors de les furgones, tots mereixen el meu aplaudiment i el de tots els gaters, perquè tots fan possible els REIS MAGS DE GATA. 

 

1 comentario

PAG -

Gràcies per recordar-te dels que estem “darrere”. Sabem que la nostra labor és important i ens sentim orgulloses quan ixen al carrer, no sols el dia de Reis, si no el dia de cartes, el dia del bàndol..... la nostra recompensa són les cares dels xiquets.
Agraïsc sincerament tot aquell treball que “pareix” que no es veu però que realment apareix en primer pla, i, molt especialment a les persones que ho fan possible. Particularment, a la secció de vestuari, a la qual pertanc, ja que, quan per als altres han acabat els Reis, per a nosaltres és quan comencen. Tenim molta tasca per davant...... preparant l'any pròxim. Gràcies xiques, per ser les “dames reials”.