Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA LOCAL: CINC SOLDATS GATERS VAN CAURE A LA GUERRA DE CUBA (1897-1898)

HISTÒRIA LOCAL: CINC SOLDATS GATERS VAN CAURE A LA GUERRA DE CUBA (1897-1898)
Continue les investigacions amb la documentació que pot facilitar-nos digitalment la pàgina www.raicesreinodevalencia.com. Cal recordar que vaig escriure sobre el Bisbe Cervera dos articles i sobre el Cens de 1646 del lloc de Gata.
Ara ho faig dels soldats gaters caiguts a la Guerra de Cuba els anys 1897 i 1898. S’en documenten cinc i la relació està recollida de la Gaceta de Madrid, que era com el BOE a finals del segle XIX. El Ministeri de la Guerra donava compte quasi un any més tard en succesius dies de les defuncions de la tropa ocorregudes en l’Exercit de operacions de la illa de Cuba, segons participava el Capità general "de dicha Antilla".
Hem vist cinc soldats gaters morts en eixa guerra d’ultramar. Per ordre alfabètic són els següents:
- VICENTE PEDRÓS LLEGÓ*. Pertanyia a Infanteria, al Batalló de Cazorla nº 7. Va morir el 2 d’agost de 1897 al poble de Indang, província de Cavite. Cuba.
- ONOFRE SALVÁ FERRER. Va morir el 26 de juny de 1897, al poble de Colón, província de Matanzas. Cuba.
- VICENTE MULET PEDRÓS. Infanteria. Batalló de Cazorla nº 11. Mort el 18 de decembre de 1897 a Novaliches, província de Manila. Cuba.
- PASCUAL MONFORT MONFORT. Infanteria. Batallón de Cazorla, nº 13. Mort a Manila el 5 de setembre de 1897.
- ANTONIO REUS PALACIO. Infanteria. Batalló de Puerto Rico. Mort el 17 d’agost de 1897 a Santiago de Cuba.
*Potser estiga malament el cognom i vulga dir Diego, ja que a Gata no està "Llegó" com a cognom.

Per completar, també vos pot interessar el meu article del blog del dia 4 d’abril de 2012, en el que també parla del soldat caigut JOSÉ BLANES, el qual no l’hem trobat a la relació. L’article es titolava: ¿SABIEU...? que soldats gaters van estar a la guerra de Cuba i Filipines (1897-1898). Llegiu-lo

FONT: www.raicesreinodevalencia.com / Bases de Datos / Soldats caiguts guerra de Cuba.

0 comentarios