Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA EN FESTES: ENCARA AHIR: MAJORS, PILOTA, OFRENA AL CRIST, CONCERT DE REVETLA I CORDÀ (Àlbums)

GATA EN FESTES: ENCARA AHIR: MAJORS, PILOTA, OFRENA AL CRIST, CONCERT DE REVETLA I CORDÀ (Àlbums)

ÀLBUM DE L’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST (vespra del dia 5)

ÀLBUM DEL CONCERT DE REVETLA I LA CORDA (nit del dia 5)

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, jornada del dia 5)

Podeu ampliar la foto de portada, punxant ací

Hui és el dia de la festa major, però com hem fet cada dia, recordem el que va passar ahir a les festes de Gata. Pel matí, acomiadavem malauradament a Miguel Sirerol Signes, l’home que va morir per l’enganxà de la vaqueta el passat dilluns per la vesprada. Continuava la jornada amb la festa dels majors. Per la vesprada, tocava ofrena al Santíssim Crist. A poqueta nit, a la Plaça de l’Església, van anar arribant al so de la Colla de Dolçaines i Tabalets "El Montgó" primer les famílies que volien, després quadrilles, associacions, quintes que complien aniversari, festerets menuts i festers grans i la comissió de festes. 

Tots ells li oferien flors i aliments per als més necessitats de Gata, al patró el Santíssim Crist del Calvari, imatge que es trobava a les portes de l’església i que era junt amb els participants el protagonista de la festa.

Pel que fa a les quadrilles, per ser les més nombroses i populars les recordem. Van participar: La Penya, El Barral, La Quadrilla, Pensat i Fet, la Calentura, la Birra, La Sofasà, la Perxelera i complint el seu 25 aniversari la penya "Igual que na boda".

En quan associacions i grups, van participar: les Ames de Casa, el Grup de Danses "La Llata" i el grup municipal Partit Popular. Quintes que complien anys senyalats, van passar la quinta 95, els xiquets nascuts el 2010 i la quinta 85. A continuació, van passar dos membres de Protecció Civil de Gata que portaven la canasta d’aliments oferida per l’Ajuntament de Gata.

La part més nombrosa i a la vegada sempre clàssica era la de quintes infantils de 10 anys, acabant amb les dames d’honor Raquel Martínez Serra i Aitana Giner Gandía i la regina infantil Nuria Fornés Blázquez. El mateix amb els quintos majors, també deixant per al final les parelles de les dames d’honor Cristina Bolufer Signes i Ana Pons Salvá, i la regina major Anna Torres Simó. Totes elles anaven amb els seus acompanyants.

La Comissió de Festes 2015m, amb els seus components majors i els fills i filles d’estos van tancar l’ofrena de flors i aliments al Santíssim Crist del Calvari de Gata.

CONCERT I CORDÀ

A la mitjanit es va celebrar el ja tradicional CONCERT DE REVETLA, també al mateix escenari la Placeta de l’Església, amb la imatge del Crist present entre els músics. La banda, com tots els anys, va oferir un concert amb peces difícils i molt complicades. La Unió Musical de Gata va estar dirigida per Joan Valentí Giménez Ortiz.

La nit festera de la vespra del Crist va acabar amb la cordà a l’antic camp de futbol. Una cordà espectacular, a juí dels entesos, de la qual va gaudir molt de públic que estava observant des del Passeig d’Alacant i llocs del voltant de les Sorts.

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.

FONT: Fotos àlbums Vero Vives / Salvador Pons / Ana Signes / Pepa Martí / José Salvador Ginestar / Protecció Civil Gata / Comissió de Festes 2015 / Santiago Vives.

0 comentarios