Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

2020, UN ANY DOLENT MARCAT PEL COVID (GATA ACABA AMB 80 ACUMULATS, 17 ACTIUS, CAP MORT* (Oficialment) I AMB UNA INCIDÈNCIA DE 281,04)

2020, UN ANY DOLENT MARCAT PEL COVID (GATA ACABA AMB 80 ACUMULATS, 17 ACTIUS, CAP MORT* (Oficialment) I AMB UNA INCIDÈNCIA DE 281,04)

TOTS EL ANYS DEL BLOG DEL CRONISTA DE GATA, DEDICAVA AQUEST DIA A RECORDAR EL MILLOR, EL PITJOR, ELS ACONTEIXEMENTS MÉS DESTACATS QUE HAN PASSAT AL POBLE. 

PERÒ ENGUANY, AQUEST ARTICLE TÉ SOLS UNES SIGLES QUE JA TOTS CONEIXEM, MALAURADAMENT, COVID19, LA PANDÈMIA MUNDIAL D’UNVIRUS QUE ENS HA COLPEJAT I MOLT.

Començaré per unes dades que no estan a les xifres oficials, per alguna raó que els entesos sabran. Al llista oficial no figura cap mort a GATA, però em venen a la memòria tres que a causa o per una de les causes, el COVID19 ha estat darrere de les seues defuncions. DOS VICENTES I UN JAUME. VICENTE MAS, que ens deixava el 21 d’abril, VICENTE ("la mel") a novembre, I JAUME, aquest últim que estava a la residència de El Verger, ja a desembre).

Al respecte de VICENTE MAS, llegim al diari LAS PROVINCIAS un especial sobre el COVID19, amb "Cartas para diez víctimas" en un any "2020: ADIÓS AL AÑO MÁS TRISTE". Introdueix l’article: "Más allá de las frías cifras de fallecidos por el virus hay almas, proyectos e ilusiones truncadas, palabras que quedaron por decir... Reunimos diez cartas de familiares en su memoria" i parla de la carta de ARACELI MAS, la filla de Vicente, que no té desperdici i emociona: "Vicente Mas Avellá (Gata de Gorgos, 72 años)«El tiempo no borrará la luz que desprendías»

Fuiste una de las personas más fuertes y luchadoras que toda tu familia ha conocido. A todos los problemas les quitabas importancia con tu buen carácter y tu cercanía. Fuiste el hombro donde llorar, nuestro cómplice, nuestra caja de secretos, y nuestra alegría. Siempre estabas ahí, en lo bueno y en lo malo.

El tiempo no podrá borrar esa luz que desprendías, esa sonrisa tan característica que nunca se borraba de tu cara. Fuiste una gran persona y todo el que te conoció te recuerda por tu humildad, tu sencillez y tu honradez. Siempre estarás en nuestros corazones. TEXTO: Araceli Mas. Hija de la víctima."

Podeu llegir totes les cartes i el reportatge, PUNXANT ACÍ.

RECOMPTE OFICIAL DEL CORONAVIRUS AL TANCAR L’ANY

Al 31-12-2020 la Monitorització de la situació de la crisis del COVID19, segons dades de la Conselleria de Sanitat, segueix donant les mateixes xifres que ahir dimecres dia 30. Gata acaba l’any amb 80 PCR+ acumulades, de les quals hui per hui hi ha 17 actives de PCR+ de 14 dies. No consten, com hem dit, defuncions i la incidència és de 281,04 per cent mil habitants.

HISTORIAL DEL COVID19 A GATA, AL LLARG DE 2020

El primer article que apareixia al blog relacionat amb el COVID19 tenia data del 12 de març. Titulava: "EFECTES DE LA CRISI SANITÀRIA DEL CORONAVIRUS A GATA: SUSPESA LA VOLTA POPULAR (ERA EL 15); EL DIA JUNIOR COMARCAL (ERA EL 22) I ELS PARTITS DE FUTBOL (DOS JORNADES). COMUNICAT OFICIAL DE L’AJUNTAMENT". Ell larg titular resumia el que comença a passar. Després vindrien més suspensions, sobre tot les festes patronals del Crist entre finals de juliol i agost, a més de la resta de celebracions.

Dos dies després ja apareixia un article del que va ser la tònica del nostre poble, com en tota Espanya: "GATA TAMBÉ APLAUDIMENTS PER ALS ESFORÇATS HEROIS DE LA SANITAT, CARRERS I CARRETERA BUITS I ESTAMPES DEL CRIST ALS BALCONS".

El dia 20 començava allò que hem vaig inventar "EL JOC DE LA HISTÒRIA RECENT DE GATA, PER PASSAR EL CONFINAMENT A GATA. 100 qüestions, Cronista de Gata".

El mateix dia el grup d’iniciativa popular "ALAVORADELRIUMARE" començava les "mogudes" dels balcons per a "torbar" al veïnat gater i va sorprendre la capacitat d’aceptació que van tindre.

EL PRIMER CAS OFICIAL D’UN AFECTAT PEL CORONAVIRUS A GATA arribava el dia 25 d’agost. El primer dia de setembre apareixia el segon cas, el mes acabava amb 16 acumulats ja. A finals d’octubre la xifra era de 23. A finals de novembre 39 i l’últim s’han disparat els contagis fins a 80.

Tampoc s'ha lliurat dels rebrots el poble de Gata. En total, han sigut set rebrots, tots ells d'origen social. El primer va aparéixer el dia 25 de setembre amb 4 casos. Era també el nº 25 de la Comunitat Valenciana des de la desescalada. Dos rebrots quasi seguits es van donar a novembre, el dia 13 amb 3 positius i el 17 amb 4. El 2 de desembre un altre aquest el més fort amb 6 casos. El 4 de desembre un altre amb 4 casos. El dia 15 un altre amb 4 positius. El dia 22 amb 5 positius.

EN RESUM I PER AL 2021, EL MILLOR DESIG SERÀ DOBLEGAR LA CORBA I QUE EIXES XIFRES ARRIBEN A SER UN SOMNI. QUE L’ESPERANÇA POSADA EN LA VACUNA ENS FAÇA A TOTS I TOTES MILLORS I MÉS SANS.      

FONTS: diari digital LAS PROVINCIAS, 31-12-2020. // Monitoratge de la situació, COVID19, Comunitat Valenciana, dades al 31-12-2020 (Sanitat, G.V.).

0 comentarios