Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOS ANTIGUES (Gata en el record) -1-

FOTOS ANTIGUES (Gata en el record) -1-

Comença ací, una nova secció, la de fotos antigues, la de Gata en el record. De tot el material recopilat per aquest Cronista, aniré posant dia a dia si es pot les fotos i intentant explicant-les el millor possible.

Foto 1: PONT DE LES ALCOLAIES EN CONSTRUCCIÓ (1933-1936).

Ara molts xiquets passen diàriament pel pont dit també de les Escoles. Abans de la guerra no existia.  Des de 1933 a 1936 està datada la seua construcció. Fou un enllaç molt import enre la partida Alcolaies i la resta del poble, per salvar el riu Gorgos i l´únic pont urbà fins a fa uns quants anys. El 26 d´octubre de 1933 fou declarat d´utilitat pública, donat que anava a ser un enllaç i accés obligat entre el casc de la població i el solar oferit i acceptat per a emplaçament del grup escolar, que seria inaugurat un quart de segle més tard. A la fotografia vegem als treballadors que van participar en la construcció, dalt del cos central del pont. Al fons es poden observar algunes cases del Raval i les penyes del riu.

La fotografia va estar publicada a un BIM de l´Ajuntament de Gata. Era propietat de María Pilar Costa Signes i deixada a la redacció del BIM per Vicente Caselles.

0 comentarios