Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( II )

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( II )

Segon capítol de la centenària empresa POINT, 1920-2020. Els visitants i els veïns poden observar els sillons i la història en panells.

2n PANELL: 100 anys d’història, 100 anys de disseny. La història de POINT és la d’un fundador pioner, mestre artesà, que es va convertir en referent empresarial, i la d’una família que, quatre generacions després, ha convertit el seu llegat en una marca internacional, sinònim del millor disseny, investigació i "savoir faire". L’artesania, la família i la promoció del talent estan en la base d’aquesta història d’èxit.

A les fotografies llegim: A) José Pons Pedro, 1950. Gata de Gorgos. Retrat del fundador que va romandre durant anys a la fàbrica. José Pons compaginava la gestió de l’empresa amb el disseny de mobles, com a expert mestre artesà que era.

B) José Pons Pedro, 1910. La foto data de la seua etapa a Buenos Aires, on va aprendre a teixir mobles de vímet. 

De pas, també podeu llegir la història més completa, ja que en 2014 vaig publicar al blog: 

TRES GENERACIONS I UN SEGLE FABRICANT MOBLES DE JONC, MÈDULA I VÍMET, ELS ESTANQUERS: Capítol II: retorn a Gata, societat amb altres empresaris. (20-2-1914).

FONTS: Empresa Point (fotos). Arxiu blog 20-2-1914.

 

0 comentarios