Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI FA 60 ANYS D'UNA GRAN NEVADA A GATA (11-1-1960) -Fotos de Jaime Signes-Costa Mulet-

HUI FA 60 ANYS D'UNA GRAN NEVADA A GATA (11-1-1960) -Fotos de Jaime Signes-Costa Mulet-

(( APROFITE PER CONVIDAR-VOS A PUBLICAR ALGUNA FOTOGRAFIA, AL FACEBOOK O ENVIAR-ME-LA AL CORREU ELECTRÒNIC D’AQUELLS DIES TAN ASSENYALATS DEL GENER DE 1960, FA JUST ARA 60 ANYS )). LES PUBLICARÉ...

Hui, 11 de gener de 1960, recordem la nevada de fa 60 anys exactes que va fer sobre Gata igual que altres punts de la Marina Alta i inclús a la ciutat de València, gràcies al testimoni fotogràfic de la col·lecció de Jaime Signes-Costa Mulet, que pel març de 2012 em va cedir aquestes i altres fotografies per a publicar al blog. A les fotografies d’aquells dies, publicades a la sèrie "Fotografies antigues (Gata en el record) podem observar quanta neu va caure. A la imatge de l’escola, que sols tenia dos anys acabada, es veu la neu davant de la construcció. Les altres dos imatges corresponen a l’estació, lloc sempre molt estimat pels veïns gaters per fer fotografies, i més si el blanc element estava present. Finalment, des de la pujada al calvari una fotografia en la qual es veu part del poble amb les teulades nevades.

Quan a març de 2012 publicava les fotos, un seguidor del blog Paco Moncho comentava aquella inclemència metereològica tan infreqüent al nostre poble: "Recorde aquella nevada. Jo tenia 8 anys, i quan van eixir d’escola van anar per la carretera de Xàbia i al xafar la cuneta em vaig esfonçar el peu (portava polaines) i la neu en va baixar tot el peu. Quina fredor!!. Son records quasi oblidats."

Les mateixes fotos de la composició podeu tornar-les a repassar. Per a la foot de l’escola PUNXEU ACÍ. Per a la foto general de l’estació, PUNXEU ACÍ. Per a veure quasi la mateixa però de més prop, PUNXEU ACÍ. Per a mirar un detall del poble nevat PUNXEU ACÍ.

Finalment, agraïment al propietari de les fotos Jaime Signes-Costa Mulet pel testimoni. 60 anys de record.

FONT: Fotos de la composició, col·lecció de Jaime-Signes Costa Mulet.

0 comentarios