Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

250 aniversari: REPRESENTACIÓ MIRACLE ARBRE BLANC.

250 aniversari: REPRESENTACIÓ MIRACLE ARBRE BLANC.

S’ha distribuit hui una carta al veïnat. Estem a 21 dies de l’event cultural 

La Junta del Santíssim Crist del Calvari, davant l’imminent representació del Miracle de l’Arbre blanc, que tindrà lloc el pròxim dia 7 de juliol, dissabte, remet una carta a tot el veïnat. Pose ara la primera part i demà dissabte la segona:

Un gran esdeveniment està prop

La Junta del 250 aniversari del Santíssim Crist del Calvari vol fer-te partícip, com a gater que eres, de l’esdeveniment que tindrà lloc el pròxim dissabte dia 7 de juliol, des de les 19 hores al poble i a l’ermita. Com ja bé sabràs pels mitjans de comunicació, es recrearà el Succés o Miracle de l’Arbre Blanc per primera vegada en la nostra història. Uns actors parlaran, altres ambientaran i ahí pots estar tu.

La Guerra de la Independència és el moment històric que es reviurà. La tradició i la devoció del poble de Gata cap al seu patró, el Santíssim Crist del Calvari, serà el motiu religiós.

Però…tu també pots ser actor protagonista.

Com participar ?: busca roba antiga que tindràs per casa.

Es preguntareu, i com ?.. Molt senzill. Per a crear ambient, per a fer poble de principis del segle XIX, per a participar de la festa i la representació, només tens que ajuntar-te amb la teula colla, quinta, penya festera, veïns, grup d’amics o famílies, i per això podeu fer del dia 7 de juliol un gran dia. Podeu ajuntar-se, dinar o berenar, i després vestir-se amb vestimentes antigues, com vestien els nostres avis i besavis, amb aquelles faixes, bruses, camals, espardenyes de mitja careta, els homes; amb aquells mocadors al cap, davantals i faldes llargues, les dones.

(Continua demà)

0 comentarios