Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOS ANTIGUES (GATA EN EL RECORD) (Fotos 1.884 a 1.886): PLAÇA DE LES CANASTES, FESTES DE 1971 (Reportatge de rtve)

FOTOS ANTIGUES (GATA EN EL RECORD) (Fotos 1.884 a 1.886): PLAÇA DE LES CANASTES, FESTES DE 1971 (Reportatge de rtve)

Per mig de la pàgina Marina Alta antiga ens assabentem d’aquesta gravació de rtve.es l’any 1971 que portava per títol "Costas de Levante". Per uns segons, al minut 5é del reportatge apareixen vistes de la Plaça d’Espanya, també dita de les canastes i rotulada ara també amb la denominació antiga de "Plaça dels Hostals".

El comentariste parla de l’espart i l’origen del seu nom i posa a Gata com a exemple. 1971 estava en temps de màxim turisme a la plaça. Pràcticament quasi totes les cases tenien tenda. I la gravació es va fer entre juliol i agost en plenes festes patronals. Estan penjades les banderes d’Espanya, que es posaven abans.

Vegem passar per la carretera cotxes i l’aparcament que abans havia amb cotxes de l’època, els turistes entrant i eixint de les tendes i a la foto que està la dona major fent llata gràcies a una de les veïnes de la plaça, Xaro Caselles, la identifiquem com la Tia Antonia, de la família de Pepe i Miguel de Tomàs. La càmera la va agafar en plena tasca artesana.

Tres fotografies de Gata (amb els números 1.884-1.885 i 1.886) en el record que ens transporten a inicis dels anys 70 del segle XX.

FONT: Composició feta amb captures de pantalla de la gravació del reportatge de rtve "Costas de Levante".        

0 comentarios