Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

MIRADES URBANES PER GATA: ADÉU A LA CASA DE LA HISTÒRICA TENDA DE "CA PEPITO" (Foto: Bernat Torres)

MIRADES URBANES PER GATA: ADÉU A LA CASA DE LA HISTÒRICA TENDA DE "CA PEPITO" (Foto: Bernat Torres)

L'amic Bernat Torres Oliver em facilita una bonica panoràmica urbana que servirà per al record. És la segona casa del carrer Correus (dit abans) carrer Doctor Gómez Ferrer oficialment; també es deia col·loquialment "carrer de Pepito". La casa que coneixíem per "Tenda de Pepito" o simplement "Ca Pepito" ens diu adéu definitivament. Quins records passen per la ment!. Ara s'esfumen entre l'oblit. Recordeu quan repassava en un programa de festes les tendes del poble de Gata i ací en recordavem dos. La tendeta d'aliments, estreta, menuda, boniqueta, i la més gran, que venien llanes i fils, coses de teixir. Es complementaven per a fer un comerç.

Els més majors coneixien Ca Pepito i el "corneló" que feia per a estretar-se el carrer a causa del "Piló". També recordem quan Pepito o Mari, que estan en el record, et donaven "cupons" per a omplir l'àlbum i aconseguir després algun regalet.

Ara s'obri una nova etapa per a l'edifici. Nous propietaris, noves il·lusions, noves metes. Nou destí per a una casa que va ser "emblemàtica".

Vos cite textualment com acomiada poèticament la casa l'amic Bernat: "El temps, que fuig de les nostres mans sense pietat, ha volgut que l'immoble on durant moltíssims anys va recollir l'emblemàtica tenda de "Casa Pepito", hagi arribat, definitivament, a la seua fi".

FONT: Fotografia i text últim Bernat Torres Oliver.

0 comentarios