Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

8ª FIRA GATA AL CARRER: És l'hora de fer balanç ( i II )

8ª FIRA GATA AL CARRER: És l'hora de fer balanç ( i II )

Desfiles, concursos i sorteigs

493 vots per als 43 cobertors, que s’estrenaven en concurs

Un dels moments més esperats pels veïns del lloc fou el desfile de moda infantil i de prendes esportives que tingué lloc per la vesprada a la Plaça Nova, donat que els seus protagonistes eren xiquets, xiquetes i jovens de Gata. A més, la concentració de públic fou el moment idoni per a donar a conèixer els resultats d’alguns concursos convocats al voltant de la cel·lebració de la Fira.

Per exemple, Enertec anuncià que Andrés Carrió, de Pedreguer, guanyà el 2n Concurs de Fotografia Energètica sobre el canvi climàtic, amb la imatge titulada “Carretera cap a la nostra futura vegetació”. El segon premi fou per a Vicente Soler Costa, de Gata, amb “Bosque muerto”. I el tercer corresponent a Andrea Català Bordes (Pego), per “Sequía”.

Per la seua part, Jaime Signes Tien 21 va fer un sorteig de 10 regals entre qui havia col·laborat en aquest concurs aportant el seu vot a les millors imatges.

A la 8ª fira “Gata al Carrer” es va fer també un concurs, per primera vegada, de cobertors artesans, que engalanaren dos dels carrers del recorregut. Silvana Labors, com a patrocinadora del certamen, lliurà un premi al cobertor que va rebre més vots per part del públic de la fira, que fou el de Rosario Soler. En segon lloc quedà el presentat per Pepita Ferrer i tercer el de Carmen "de Moliner". En total, es van recollir 493 vots entre dissabte i diumenge.

Per últim, tots els visitants de la fira podien participar en el sorteig d’un viatge a Eivissa depositant una papereta de participació a la urna situada a la zona del motor. La guanyadora fou Cristina Fernández.

FONT: Text i foto "Factoria d’Imatges".

11 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Ara ho has dit "Gater" i bé. Gràcies també a tu i a fer poble tots.

Gater -

No sempre compartim opinions, pensaments... però si compartim un poble, unes tradicions, una història etc. I per aixó em de donar les opinions estimant-nos com a Gaters que som.

CRONISTA DE GATA -

A "No tirem tanta flor...", una vegada més, gràcies per la teua opinió i balanç personal, com tu dius.

No tirem tanta flor, si us plau -

Es obvi que com a gaters que som, tots, absolutament tots, estem a favor de les coses bones pel poble. Per suposat que la fira es un mitjà que publicita molt les nostres costums, tradicions, artesania, comerços, açò, allò i el de més enllà. Ningú ha dit ni desitja el contrari. Simplement he volgut donar la meua opinió i balanç personal del resultat de la fira d'enguany que, torne a repetir, ha sigut DESASTRÓS. O a cas no resulta penós haver rebut enguany només 16.000 visitants front als casi 28.000 de l'any passat?. Es fort, no? però això es el qui hi ha. Em sap greu tindre que dir-ho, però si dins de la mateixa associació no es troba el consens i la tenacitat de ser una pinya de poble on tots puguen sortir igual d'afavorits o perjudicats, la saviesa, en definitva, de trobar les vies idònies per vendre con cal la imatge de Gata a la comarca i més enllà, es que alguna cosa està fallant des del liderat i l'organització, molt a pesar de la feina i maldecaps que, sense dubte, tot açò deu representar per a ells.

CRONISTA DE GATA -

A l'autor de "A favor de les coses bones per el poble!" gràcies per les teues paraules tan acertades i animoses per a tot gater.

A favor de les coses bones per el poble! -

Sense cap dubte la Fira Gata al Carrer porta any rere any molta gent que ve i coneix el nostre poble, si ben cert és que pareix que hi ha menys começos al carrer això no deixa de deslluir la Fira i repetisc que fa que molta gent conega el poble i les seves coses ifarà que tornen a menjar en els nostres restaurants o bars, a comprar als nostres comerços o simplement a passejar! i això de segur que és bo! si no que fem? ens quedem anclats en el passat amb el turisme dels anys 50-60 i el bazar de la Costa Blanca? això ja no atrau! el que fa falta és el recolzament de tot el poble i Ajuntament perquè així serà com Gata anirà sent més reconeguda!

CRONISTA DE GATA -

A "No tirem tanta flor, si us plau": Gràcies per la teua explicació, que et recorde et deia: "...Si tu dius coses serioses..." per tant, no hi havia jo caigut amb el tema del magatzem d'entrades, cròniques o notícies i mai ha volgut ser ni postura ni retraure res.

No tirem tanta flor, si us plau -

1er./ Contestació al cronista.

Si he tornat a repetir el meu comentari en aquest últim article només es perquè més gent puga tenir l'oportunitat de llegir-lo, ja que amb poques cròniques més que escrigues passarà a l'arxiu comprimit i crec que la majoria de la gent no es para a obrir arxius mentre en primera fulla en té per poder torbar-se de sobra. A més, si en parlem de repetir comentaris, no vull deixar d'expresar quant repetitiu resulta el teu apartat de "el cronista...fa un any". No trobe massa encertada, doncs,la teva postura i l'índex de retret que m'has mostrat, però comprenc que, inexplicablement, tots tenim "el dia tonto de la semana".

2on. Contestacio a "gater".

No sé be si la gent com jo tenim remei o no, però és ben cert que esta gent a la qual et dirigeixes malament amb to despectiu, sóm persones que, mira per on, també tenim la qualitat d'observar les coses, preguntar-les, valorar-les, sentir-les i traure les nostres propies conclusions. Posiblement -que no se't ocorra dubtar-ho-, estimem més el nostre poble i les seus tradicions que molts dels que surten en primera linia en casi totes les fotos i events. Però el que resulta ben cert és el que he explicat en el meu comentari. Fes memòria,obseva, pregunta, informa't i despres, si vols, parla'm del sexe dels àngels. Mentre tant no sigues d'eixa "gent" que sempre ho troba tot be, perquè, malauradament, la fira cada any està pitjor.

Gater -

Deixa-ho senyor cronista, esta gent no te remei... pareix que no estime el seu poble, i les seues tradicions que es el que any rere any es plasma en aquesta fira.

CRONISTA DE GATA -

Per a "Autor: No tirem tanta flor, si us plau":
Hem de ser seriosos. Si tu dius coses series no tens que anar repetint els comentaris a cada entrada que pose de la fira, perquè això si que no és seriós. El comentari és exactament iguai a una entrada, la de la "Cronica des de la fira" i en un prou per a llegir-ho tots. Gràcies.

No tirem tanta flor, si us plau -

El que es pot apreciar any rere any i sense ser molt deixondit, es que la fira "Gata al carrer" està caient en picat. En són molts els comerços que van desistint d'exposar els seus productes i, fins i tot, s'han donat de baixa de l'associació. Resulta molt treballós portar a terme el muntatge de les paradetes per cobrir, generalment, un balanç de pèrdues. Es clar que sempre hi han empreses que es posen les botes, com ara carnisseries, panaderies, etc., etc.. però a la majoria no els compensen les despeses de pertanyer a l'associació, pagar les respectives quotes i taxes per poder fer el respectiu muntatge. Tot això encara s'agreuja molt més quan vegem que hi han comerciants molt llests que s'han esborrat de l'associació i sense pagar res en absolut i aprofitant la proximitat del seu comerç a l'emplaçament de la fira treuen tots els seus productes al carrer com el que més. Açò deuria d'estar controlat per l'ajuntament, prohibint aquest tipus d'actuacions. Per un altra banda tenim el cas de les associacions benèfiques. Segons tinc entès, no paguen ni un duro per exposar en la fira. Tots sabem les despeses que impliquen aquestes coses i no em sembla massa be que entre tots el comerços tinguen que pagar els seus costos, ni tan sols que els tinga que pagar l'ajuntament que, a la cap i a la fi, sóm tots. Crec que seria assenyat que els familiars dels seus membres es feren càrrec i no els costaria tan car als comerciants.

Ara be, ací, com en totes les coses d'este mon, sempre hi ha gent que guanya...i molt.