Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 107 -

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 107 -

Continue hui amb les fotografies de l´ermita antigues, ja que aquest santuari cobra hui i demà un gran protagonisme, així com el dia 6 d´agost, divendres que ve. La foto de hui mostra a dos rectors i cinc seminaristes. Podem apreciar al segon seminarista per l´esquerra, que és el ja desaparegut En José Soler.

Les set persones estan davant la façana de l´ermita. A la pared de la mateixa podem veure perilles de la festa. El paisatge de l´esquerra és totalment distint a l´actual i no hi ha xiprers ni pins. Al fons es veu perfectament el Montgó.  

2 comentarios

Miguel Vives -

CRONISTA, Autor del blog.

Estimat amic:
Potser no siga tan anacronisme. Abans de la guerra (i la llegenda de l´arbre blanc està datada entre els anys 1808-1812) podria hi haure xiprers, perquè a la guerra amb la resina dels pins i xiprers tombats i serrats diuen que feien marxar al tren.
Després de la guerra no hi havia xiprers i finalment sobre els anys 40 del segle XX es sembrarien. Això és el que tinc entés.

Anónimo -

Ja hem vist diferents fotos amb l'ermita amb xiprers i sense. Cap a quina època els plantarien?
Si no vaig errat, el quadre amb el miracle del Santíssim Crist que hi ha a l'ajuntament hi ha xiprers, es tractaria, doncs, d'un anacronisme del pintor, no?