Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

NOVA SECCIÓ HISTÒRICA: AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS ¡¡ ( I ) Introducció.

NOVA SECCIÓ HISTÒRICA: AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS ¡¡ ( I ) Introducció.

( I ) INTRODUCCIÓ

Tots recordem, els que sou de la meua generació i anteriors, els cinemes que hi havia a Gata. Comença ara i hui una nova secció històrica local, referida als cinemes d’abans del poble. I contem amb un expert que anirà guiant-nos pels camins cinematogràfics de la història de Gata.

El gater Paco Moncho Pascual té a la seua pàgina web www.prospectosdecine.com moltíssima història recollida del Cine Avenida, Casablanca, La Paz, encara que nosaltres ja dels anys 60 fins a tancar les seues portes del segle XX, els coneixíem com el cinema "Feliu" o el cinema "Passetes" i els corresponents cinemes d’estiu. És bó que conegam la història de tots els cinemes del nostres poble.

A més de la història dels cinemes i paral·lelament coneixerem també els origens locals del cinema, els personatges que van fer popular el cinema. Ens aproparem a ells i a les seues fotografies de la mà de Moncho, al que agraïsc la seua col·laboració i permís per al Cronista de Gata. 

Un poble menut com Gata, que no superava els cinc-mil habitants va tindre l’honor de tindre dos cinemes en funcionament, a l’hivern, i el mateix a l’estiu, i aguantar-los. Sols tenies que passar la carretera general, estaven a un i altre costat de la mateixa. Curiosament, els dos tenien accés interior a dos bars. També us parlaré d’això. Hui estan tots parats, quasi desapareguts i modificats, dic quasi perque encara un local -La Paz- es conserva com estava quan es va tancar.

A la fotografia, el cine La Paz el dia de la projección de la pel·lícula "Franco ese hombre".

FONTS: Documentació, Paco Moncho (www.prospectosdecine.com).

0 comentarios