Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TRES GENERACIONS, UN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VIMET (MIMBRE). Capítol III: Pons, Monfort y Cia.

TRES GENERACIONS, UN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VIMET (MIMBRE). Capítol III: Pons, Monfort y Cia.

Als anys 20 i 30, abans de la guerra civil, i una vegada havia tornat el Tio Pepe "l’Estanquer" de Uruguai, comencen a fer mobles, que es reflexen en catàlegs que es distribuïxen per tot el món. Per exemple a la fulla web "La historia de la publicidad contada desde un principio" descobrim que el "Centro de Documentación Publicitaria" té entre els més de 7.000 cartells històrics de la publicitat espanyola, un de PONS, MONFORT Y CIA. datat en 1920. Al text apareixia: "Fábrica de muebles i cestas de médula, junco y mimbre". La descripció: "Paisaje holandés en colores eléctrico sim. Navidad". El cartell tenia les mesures 395 x 41 cms. Era de cartolina en relleu.

A la pàgina web de "Todocolección" també trobem un àlbum il·lustrat d’aquesta societat gatera: "PONS MONFORT Y CIA.MUEBLES CESTAS DE JUNCO Y MIMBRE catalogo ilustrado fotografías" posa al títol: És el catàleg nº 6, i diu que està il·lustrat amb fotografies dels productes dels anys 20, Gata de Gorgos. Té unes mesures de 92 x 55 cm, desplegable, i el seu valor per al col·leccionista és de 40 euros. Segons posa estava venut des del 23-1-2014.

Curiosament, el telèfon de l’empresa constituïda en societat era el 9 i posava: "Telegramas: SAITAM". Si pensem un poc, al revés és MATÍAS. Un dels socis, junt amb José Pons era Matías Monfort, d’ahí el nom als telegrames.

A la fotogràfica de hui podeu veure el catàleg antic de "Pons, Monfort y Compañía".

FONT: documentació: "Historia de la publicidad contada desde un principio"; "Todocolección. Foto aportada pels germans Pons García.

0 comentarios