Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

APUNTS D'UN RIU ( II DE III )

APUNTS D'UN RIU ( II DE III )

Segona part de l’article que ja vaig publicar divendres 1 de juliol de 1988 al diari COMARCA. Es bo que coneguem el nostre riu en tots els seus detalls.

APUNTS D’UN RIU: El Gorgos ( II )

- Curs baix del riu: Gorgos baix -Gorgos-. Al teme de Gata: de Llíber al barranc de la Font d’Aixa, camí de la Cova del Tio Benito, la Cova, el pont de la carretera AV-1422, local, de Gata a Xaló, al kilòmetre 3.134, camí del Barranc o Garganta de Gorgos, pont de l’autopista A-7, Cacaus, Boleries, Miranda i Trossets.

- El riu, al poble, que li dóna el nom: Gata "de Gorgos", a l’esquena de l’antic llavador, entre els carrers Parres i Baix, el Barranquet, que té l’arrel a la carretera de Xaló, passant baix els carrers Bisserot, Roquetes i Duquessa d’Almodòvar, desaigüant al Gorgos, un carrer de Gata ja porta el nom de "Barranquet", el Club-Aula de la Tercera Edat, la biblioteca municipal i museu (1),  centre parroquial, pont de "les Alcolaies", carrers Penyó, Teulada i Lepanto, aquesta a La Font del Riu, pont del trenet a 0’5 km. de Gata (2), de 140 metres de llarg i 47 metres d’alt. El més gran de l’itinerari del riu, després, altre pont, el perillós de la N-332, la general, al kilòmetre 161. El barranquet, que arreplega al seu pas: Barranquet, Cresol, Gola i Canela.

- Ja en terme de Dénia: ha passat la depuradora i l’escorxador, junt al riu i es gita amb un gran llit de pedres rodones...

NOTES:

(1) El Club-Aula de la Tercera Edat i la biblioteca es trobaven aleshores al carrer Penyó, on ara són la Caserna de la Guàrdia Civil i la seu del G.E.G. Ara els jubilats i la biblioteca estan al Centre Social Integrat.

(2) No estava encara el pont del vial que comunica la N-332 amb el carrer Sant Josep.

A la fotografia, el riu passant per la Font del Riu, quan encara no estaven fets els últims pissos, ni la casa, ni el pont del vial. Al fons el pont del tren.

(Demà diumenge última part de l’article).

 

0 comentarios