Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -496-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -496-

Estem en temps d’escaldar, malgrat a anar perdent-se poc a poc aquesta costum agrícola tan nostre, tan gater. Per això, intente traure algunes fotografies antigues del record, com aquesta que va ser publicada al programa de festes de 2007. També era d’Elodia Pedro Ferrer, com la d’ahir, però aquesta era sobre l’escaldà.

A l’explicació posava que la foto l’havia feta el seu marit, el metge Antoni Vila. Era la caseta de Vicente "el Tort". Estiu de 1968. Nomena els homes, d’esquerra a dreta: Pepe Signes Puig, Vicente Pedro Pedrós "el Tort" -que està abocant la caça al canyís-. El xicon és Antonio Pedro Fornés "Tort". D’esquena, de negre, la mare de Vicente, la Tia Pepa Pedrós "la Manyana"; al seu costat està Elodia, la propietària de la foto. De cara la Tia Ana Pedrós "la Manyana" i la més jove és la dona de Vicente, Conxa Fornés "Conxita la Melillana".

Interessa també veure el quadre de la foto. La pila de canyissos menuda sobre unes tosques. Set canyissos i l’home de casa abocant el raïm ja escaldat al canyís. El fornet, la caldera, es veuen molt elements d’aquest costum, tot un art.

0 comentarios