TESTIMONI D'UN GATER QUE HA ESTAT A LA JMJ (Jornada Mundial de la Joventut)
Antonio Monfort, un jove gater...de 50 anys, compromés amb la parròquia
Gata també va estar representada a la JMJ a Madrid amb la visita del Papa Benedicte XVI com us vaig dir dies enrerre i es va demostrar amb alguna fotografia. Ara vaig més enllà i porte al blog un TESTIMONI revelador del que allà va passar.
Antonio Monfort (un jove...de 50 anys com ell es qualifica) és una persona compromesa amb la parròquia gatera. A més de formar part del Consell Parroquial és Ministre de la Comunió, entre altres tasques parroquials.
Ell va acudir a Madrid a conviure amb el Papa la JMJ Una experiència que va compartir amb el matrimoni format per Pepe Juan Pons i Elena Salvador (pares del rector Juan Pons), també gaters.
Li agraïsc que vulga contar l’experiència al blog del CRONISTA DE GATA. Però deixem que parle Antonio Monfort i que ens conte les seues vivències d’aquesta setmana passada:
"L’experiència de la JORNADA MUNDIAL DE LA JOVENTUT (JMJ) ha estat algo increïble, viure-ho des de dins és reconéixer a l’Església del segle XXI.
L’experiència de la vigília del Papa amb un mil·lió i mig de joves, que van soportar a migdia un calor de 40 graus. Va ser sofocant, però també emocionant.
Havent-se acabat l’aigua fresca i esgotades totes les begudes fresques, amb un clamor que en cada bar del recinte hi hauria unes 2.000 persones esperant per a beure, i veure amb quina capacitat reacionava la gent, amb dolçor, educació, col·laborant.
Després van portar a les cinc de la vesprada més aigua i la van regalar al públic.
La gent aguardava l’arribada del Papa amb cants i balls, acampant i ocupant els seus llocs en les àrees corresponents amb sacs de dormir. L’arribada del Papa va ser espectacular.
Els joves sabien reconéixer en aquell semblant ancià a Benedicte XVI, al succesor
de Pere. El papa començà amb uns cinc joves que plantejaren unes preguntes al Papa i seguidament començà el vent que anunciava la pluja, la qual no pareixia la millor invitada de la nit.
Efectivament, la pluja es presentà al moment acompanyada d’un vent huracanat que presagià el pitjor, arrancant les lones de les carpes de les capelles. Començarem a posar-nos xubasquers llluitat contra el vent. El papa desaparegué de l’escenari, per raons de seguritat.
La pluja seguia i començarem a resar el rosari plens d’esperança en veu alta i als cinc o deu minuts vingué la calma.
La pantalla supergegant front a nosaltres s’havia quedat a fosques i la
informació per megafonia apenes deia alguna cosa.
Al final, el Papa aparegué per a continuar la vigília, omitint les respostes i l’homilia prevista, per raons d’horari.
Seguidament es va fer la consagració al Cor de Jesús. S’exposà el Santíssim i tota l’assemblea de un mil·lió i mig de joves es posà agenollats a resar.
El silenci va fer fixar totes les mirades en las pantalles on es podia contemplar
al Senyor exposat en la bella custodia toledana. Es respirava oració en tota la gran explanada de Quatre Vents. Pareixia que res tenia que veure la imatge de la joventut perduda, amb la imatge que es podia contemplar allí.
Al final el Papa donà les gràcies per la valentia de la joventut congregada per passar la nit i per saber afrontar amb tanta dignitat les adversitats ocorregudes.
Al matí seguent arribava a les 9 el Papa per a la missa. Al llarg de la Eucaristia i en la llitúrgia de la paraula el Papa invitava als joves a seguir al Senyor des de l’Església i citant l’evangeli de la crida de Pedro a edificar l’església i deia com el Senyor la pregunta: "I tu qui dius que sóc jo".
Les paraules del Papa eren una exhortació a estar units al Senyor des de l’església.
Els cants preparats per a l’ocasió resonaren amb l’esplendor i la bellesa de les
millors pontificals.
Després de la celebració, el Papa va beneir les creus dels pelegrins i seguidament anuncià el pròxim encontre a Rio de Janeiro (Brasil).
Una vegada més els joves del Papa van saber donar bon exemple de com afrontar i viure una jornada mundial de la juventut portant tot el missatge de l’evangeli als moments quotidians de cada dia en el entorn de la societat que hui ens toca viure."
Fins ací el testimoni d’Antoni Monfort, un gater que va conviure amb el Papa i la resta de gent jove i no tan jove la Jornada Mundial de la Joventut a Madrid. Quan dispose de fotografies d’ell o d’altres gaters ja us les donaré a conéixer.
A la composició fotogràfica, podeu veure el símbol de la JMJ de Madrid, la gent a Quatre Vents i elmoment d’acomiadar-se el Papa. FOTOS INTERNET.
23 comentarios
CRONISTA DE GATA -
Es diu "Fiesta y cruzada".
humilitat -
Lo de Madrid pense que no s'ha de jutjar des de l'aspecte religiós sino desde l'aspecte social, i evidentment ha estat un exit total per als organitzadors i per a Madrid (segons han dit tots)
De totes maneres vos recomane llegir un article de Vargas LLosa al Pais el dia 28, es deia "cruzada i...." no menrecorde be.
Anim i a prendre's les coses amb paciència.
Dues coses diferents -
L'Església Catòlica i l'Obra Social dels Catòlics.
No és el mateix, són dos mons diferents.
El Papa, cap d'un Estat i d'una jerarquia rica, poderosa, tal com els sacerdots jueus en temps de Jesus. Plena de tresors materials i pocs espirituals.
Jesús de Nazaret segurament els repudiaria.
Per l'altre costat, tendriem tots els catòlics de les organitzacions socials com càrites, etc.. Aquesta forma d'entendre la fe no té res a veure a la jerarquia papal, i segur que Jesús SÍ estaria amb ells.
El que està clar és que Jesús no estava a Madrid el mes d'agost. Ell havera tirat fora a tots els mercaders.
El lector fidel a capitanes -
capitanes a vall estant -
Dels diners que reben les ONG's ¿quin percentatge arriba al lloc i quin es dedica al funcionament o inspecció?
A Gata tenim, que jo sapia, a dos retors al tercer mon: Vicent Berenguer (germà de Paquitina) i Vicent Font (corder), i fins on jo sé, el 100 per cent va destinat al lloc, pues els viatges se'ls paga l'arquebisbat o les seues families.
I com diu un altre blogger, a vore qui en espanya està ajudant huí a tants afectats per la crisi: seràn els del 15 m? jo si he vist a : Caritas, Hermanas de La Caridad, Casa de la Caridad, Germans de San Joan de Deu, etc . I axiò sols en valencia.
A l'esglésiase li podrà dir moltes coses roins i en raó, pero es tendenciòs i demagògic voler comparar la tasca social de l'església amb les ong's, que solen ser de molt bona intenció pero acaben gastant-se la mitat de lo querecauden en els seus propis viatges (hi ha honrosísimes excepcions) Que vos fassa profit la cerveseta, jo huí preferisc una orxateta de ca'l tramusser.
A lector fidel del blog, con amor -
Tan sols en Roma un terç dels edificis son propietat del vaticà (La Padania 21.06.98). Y es similar en altres ciutats italianes (L´Europeo 07.01.77)
El tresor en or acumulat pel vaticà es possiblement un dels més grans del mon. Als indígens d'Amèrica que foren morts a milions per eixe or fins el dia d'avuí no se'ls ha tornat res.
L'esglèsia espanyola es accionista de empreses como Inditex (Zara), Endesa, Banco Popular o Teléfonica. A través de Umasges, la societat creada per la cúpula eclesiàstica, ésta inverteix en Borsa.
La "santa sede" es propietaria de accions en la General Motors, IBM y Disney, a més es inverssora en empreses d'alimentació (FOCUS-online). A tot això hi ha que afegir empresas de servicis i de telecomunicació, així como bancs i aseguradores valorades en més de 12.000 millones de euros.
I ahora es inevitable fer-nos aquesta pregunta:
PER QUÈ EL MULTIMILIONARI VATICÀ NO ES FINANÇA LES VISITES ELL MATEIX DEL SEU MÉS ALT FUNCIONARI?????
PER QUÈ L'ESGLESIA ESPANYOLA ESTÀ EXENTA DE PAGAR IMPOSTOS???????
PER QUÈ NO ELS CAU LA CARA DE VERGONYA EN DEMANAR QUE ELS DONEM ELS DINERS DE LA DEVOLUCIÓ DE LA RENDA???????
Hala, "lector fidel del blog que canvia el seu nom habitual", si estas avorrit, surt a fer-te una cerveseta i despejat.
Un lector fidel del blog que canvia el seu nom habitual -
Un lector fidel del blog que canvia el seu nom habitual 2 -
Un lector fidel del blog que canvia el seu nom -
Per cert, NO SOC NI CREIENT NI CATÒLIC.
ja ja ja -
El que no hi ha que fer és voler imposar, jo personalment respecte que tu sigues creient però no es pot recolzar econòmicament per un Estat Laic.
CRONISTA DE GATA -
intolerants -
Jo sols hem pregunte si algun dia podrem conviure uns amb els altres sense faltar-nos el respecte.
La gent que col.labora a l'església del nostre poble al menys fa algo sense cobrar
Per altra banda, la mateixa "ong" que reparteix aigua beneIda i ostietes dona de menjar i educació i sanitat a tantissima gent. També a Espanya hi ha milers de persones que estan menjant gracies a Caritas i altres organitzacions de l'església.
El dia que vegem als "laicistes" fer algo per paliar la fam al mon, igual comencem a creure que la seua cr´tica a l'església està fundada i no es simple demagògia anticlerical.
Em fa pena vore com sectors de l'església semblen voler tornar enrere, i al mateix tems els contraris també. sembla que molts, d'un costat i altre, estarien millor en la epoca de la guerra que en el de la transcició.
CRONISTA DE GATA -
Cal respectar més a tots, com també respectem els seus escrits.
A "mare de deu santa 2" li diré que si quan va anar al futbol m'haguera passat el testimoni de seguida estaria publicat, no ara -que fa un any-.
mare de deu santa 2 -
mare de deu santa -
I ens dius intolerants als qui no comulguem amb l'esglèsia! no seras tú l'intolerant que no acceptes que en un Estat LAIC pugam criticar la visita del Senyor Papa que ens costa molts diners a molts parats com jo!!!!!!!!
Que l'esglèsia molt d'ajudar al projim però a la primera que pot patà i sols mira per ell i no cal mirar molt lluny sols hem de mirar tot el KUKUSKLAN que rodeja la parròquia de Gata! pobret el rector nou! no sap on se'n ve! li canviaran fins i tot la manera de pensar!
I no seguisc que m'arranque!
sols he de dir
"menys esglèsies i més hospitals, meys aigua beneïda i més aigua potable, menys hostietes i més pa pels pobres, menys religió i més educació"
Tots els camins no porten a Roma -
La realitat que plenament ens afecta es poder subsistir cada dia, mirant cap a un futur incert, d'opressió i corrupció per la classe política que viu en una desmesurada abundància amb els nostres impostos. El poder es molt golós i se li trau molt de suc, el suc dels fruits del nostre treball, o al menys de qui pot dir que en té.
I referent a la presència del papa a l'estat espanyol, crec que és necessari resumir la meua opinió amb aquestes paraules:
menys esglèsies i més hospitals, meys aigua beneïda i més aigua potable, menys hostietes i més pa pels pobres, menys religió i més educació.
intolerants -
Ací el tema no es si costa o no, si no que vos costa d'acceptar que el papa convoque a 1 milió o més de persones, i malgrat les provocacions, entre un milió sols hihaja hagut uns quants que han begut i un fanatic que ha agredit. Si en mig d'una celebració barcelon ista o madridista apareguern uns quans de l'altre equip, com se 'ls calificaria?
soc catòlic convvençut i practicant, pero em sap mal molta gent d'església que es intolerant. de la mateixa manera em sap greu que entre els de fora de l'església tampoc sapien tolerar. ! quan aprendrem els espanyols a ser tolerants uns en els altres!
CRONISTA DE GATA -
recolze també -
CRONISTA DE GATA -
Recolzant a -
CRONISTA DE GATA -
He vist el vídeo. Hi havia pocs joves i l'esplanada diu que en tenia un milió. Per tant, el vídeo i la Sexta no poden generalitzar. A més, jo he posat "UN TESTIMONI GATER" i punt.
Molt de boato! -
http://www.lasexta.com/sextatv/veranodirecto/macrobotellon_en_madrid_mientras_el_papa_duerme/260233/6563