Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TESTIMONI D'UN GATER QUE HA ESTAT A LA JMJ (Jornada Mundial de la Joventut)

TESTIMONI D'UN GATER QUE HA ESTAT A LA JMJ (Jornada Mundial de la Joventut)

Antonio Monfort, un jove gater...de 50 anys, compromés amb la parròquia

Gata també va estar representada a la JMJ a Madrid amb la visita del Papa Benedicte XVI com us vaig dir dies enrerre i es va demostrar amb alguna fotografia. Ara vaig més enllà i porte al blog un TESTIMONI revelador del que allà va passar. 

Antonio Monfort (un jove...de 50 anys com ell es qualifica) és una persona compromesa amb la parròquia gatera. A més de formar part del Consell Parroquial és Ministre de la Comunió, entre altres tasques parroquials.

Ell va acudir a Madrid a conviure amb el Papa la JMJ Una experiència que va compartir amb el matrimoni format per Pepe Juan Pons i Elena Salvador (pares del rector Juan Pons), també gaters.

Li agraïsc que vulga contar l’experiència al blog del CRONISTA DE GATA. Però deixem que parle Antonio Monfort i que ens conte les seues vivències d’aquesta setmana passada:

"L’experiència de la JORNADA MUNDIAL DE LA JOVENTUT (JMJ) ha estat algo increïble, viure-ho des de dins és reconéixer a l’Església del segle XXI.

L’experiència de la vigília del Papa amb un mil·lió i mig de joves, que van soportar a migdia un calor de 40 graus. Va ser sofocant, però també emocionant.

Havent-se acabat l’aigua fresca i esgotades totes les begudes fresques, amb un clamor que en cada bar del recinte hi hauria unes 2.000 persones esperant per a beure, i veure amb quina capacitat reacionava la gent, amb dolçor, educació, col·laborant.

Després van portar a les cinc de la vesprada més aigua i la van regalar al públic.

La gent aguardava l’arribada del Papa amb cants i balls, acampant i ocupant els seus llocs en les àrees corresponents amb sacs de dormir. L’arribada del Papa va ser espectacular.

Els joves sabien reconéixer en aquell semblant ancià a Benedicte XVI, al succesor
de Pere. El papa començà amb uns cinc joves que plantejaren unes preguntes al Papa i seguidament començà el vent que anunciava la pluja, la qual no pareixia la millor invitada de la nit.

Efectivament, la pluja es presentà al moment acompanyada d’un vent huracanat que presagià el pitjor, arrancant les lones de les carpes de les capelles. Començarem a posar-nos xubasquers llluitat contra el vent. El papa desaparegué de l’escenari, per raons de seguritat.

La pluja seguia i començarem a resar el rosari plens d’esperança en veu alta i als cinc o deu minuts vingué la calma.

La pantalla supergegant front a nosaltres s’havia quedat a fosques i la
informació per megafonia apenes deia alguna cosa.

Al final, el Papa aparegué per a continuar la vigília, omitint les respostes i l’homilia prevista, per raons d’horari.

Seguidament es va fer la consagració al Cor de Jesús. S’exposà el Santíssim i tota l’assemblea de un mil·lió i mig de joves es posà agenollats a resar.

El silenci va fer fixar totes les mirades en las pantalles on es podia contemplar
al Senyor exposat en la bella custodia toledana. Es respirava oració en tota la gran explanada de Quatre Vents. Pareixia que res tenia que veure la imatge de la joventut  perduda,  amb la imatge que es podia contemplar allí.

Al final el Papa donà les gràcies per la valentia de la joventut congregada per passar la nit i per saber afrontar amb tanta dignitat les adversitats ocorregudes.

Al matí seguent arribava a les 9 el Papa per a la missa. Al llarg de la Eucaristia i en la llitúrgia de la paraula el Papa invitava als joves a seguir al Senyor des de l’Església i citant l’evangeli de la crida de Pedro a edificar l’església i deia com el Senyor la pregunta: "I tu qui dius que sóc jo".

Les paraules del Papa eren una exhortació a estar units al Senyor des de l’església.
Els cants preparats per a l’ocasió resonaren amb l’esplendor i la bellesa de les
millors pontificals.

Després de la celebració, el Papa va beneir les creus dels pelegrins i seguidament anuncià el pròxim encontre a Rio de Janeiro (Brasil).

Una vegada més els joves del Papa van saber donar bon exemple de com afrontar i viure una jornada mundial de la juventut portant tot el missatge de l’evangeli als moments quotidians de cada dia en el entorn de la societat que hui ens toca viure."

Fins ací el testimoni d’Antoni Monfort, un gater que va conviure amb el Papa i la resta de gent jove i no tan jove la Jornada Mundial de la Joventut a Madrid. Quan dispose de fotografies d’ell o d’altres gaters ja us les donaré a conéixer.

A la composició fotogràfica, podeu veure el símbol de la JMJ de Madrid, la gent a Quatre Vents i elmoment d’acomiadar-se el Papa. FOTOS INTERNET.

23 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Gràcies a l'últim comentari i amb la meua resposta són 23 comentaris a l'article. Per cert l'article de VARGAS LLOSA de El País que diu "Humilitat" el podeu llegir amb aquest enllaç: http://www.elpais.com/articulo/opinion/fiesta/cruzada/elpepiopi/20110828elpepiopi_13/Tes.
Es diu "Fiesta y cruzada".

humilitat -

El Jesús que apareix en els evangelis sols tira del temple als que es consideren superiors als altres i utilitzen la religió per mantindre les seues postures, encara que aquestes signifiquen xafar a moltes persones, al qualificar-les pel seu orige o pels seus actes. Jesús va molt més enllà, i ens mostra que la persona sempre està per damunt dde tot, inclús dels seus actes. Efectivament molts membres preminents de l'església sembla que es posen al costat dels fariseus, pero també els qui situats comodament fora de l'església es dediquen a "apedregar" als que estan dins. I quan, com en els comentaris anteriors, algú posa de manifest que dins de l'església hi ha de tot, aleshores es diu, "no sols s'ha de apedregar a alguns". Jo crec que Crist ens mira amb llàstima a tots. Uns li donem pena per unes coses i altres per altres coses, pero per damunt de tot, ell pense que ens mira en estima a tots. Al menys això es el que es despren de l'evangeli que m'han ensenyat a mi.
Lo de Madrid pense que no s'ha de jutjar des de l'aspecte religiós sino desde l'aspecte social, i evidentment ha estat un exit total per als organitzadors i per a Madrid (segons han dit tots)
De totes maneres vos recomane llegir un article de Vargas LLosa al Pais el dia 28, es deia "cruzada i...." no menrecorde be.
Anim i a prendre's les coses amb paciència.

Dues coses diferents -

Esteu parlant de dues coses diferents.
L'Església Catòlica i l'Obra Social dels Catòlics.
No és el mateix, són dos mons diferents.
El Papa, cap d'un Estat i d'una jerarquia rica, poderosa, tal com els sacerdots jueus en temps de Jesus. Plena de tresors materials i pocs espirituals.
Jesús de Nazaret segurament els repudiaria.

Per l'altre costat, tendriem tots els catòlics de les organitzacions socials com càrites, etc.. Aquesta forma d'entendre la fe no té res a veure a la jerarquia papal, i segur que Jesús SÍ estaria amb ells.

El que està clar és que Jesús no estava a Madrid el mes d'agost. Ell havera tirat fora a tots els mercaders.

El lector fidel a capitanes -

Amen veí, coincidím en tot

capitanes a vall estant -

al qui escriu "con amor": No puc comprovar, ni crec que tú tampoc,les dades que dones sobre on es accionesta l'església. Que el que fa l'església té sombres (des del punt de vista de l'evangeli) es evident, pero donar dades com les dones tú, em sembla de lo més demagògic. ¿que entots els pobles hi ha esglésies? i això que vol dir? el vaticà pot vendre l'església de Gata o el calvari per a finançar-se? el que em sap greu es que es parle sense saber. Seria llarg el tindre que explicar-te com es el tema de propietats eclesiàstiques, pero t'assegure que no és com penses. Per altra banda, a l'igual com saps dades prou secretes (com es el tema de les inversions en grans empreses, encara que ahí et dic que soc totalment analfabet), podries saber o averigual les que son totalment visibles i comparables.
Dels diners que reben les ONG's ¿quin percentatge arriba al lloc i quin es dedica al funcionament o inspecció?
A Gata tenim, que jo sapia, a dos retors al tercer mon: Vicent Berenguer (germà de Paquitina) i Vicent Font (corder), i fins on jo sé, el 100 per cent va destinat al lloc, pues els viatges se'ls paga l'arquebisbat o les seues families.
I com diu un altre blogger, a vore qui en espanya està ajudant huí a tants afectats per la crisi: seràn els del 15 m? jo si he vist a : Caritas, Hermanas de La Caridad, Casa de la Caridad, Germans de San Joan de Deu, etc . I axiò sols en valencia.
A l'esglésiase li podrà dir moltes coses roins i en raó, pero es tendenciòs i demagògic voler comparar la tasca social de l'església amb les ong's, que solen ser de molt bona intenció pero acaben gastant-se la mitat de lo querecauden en els seus propis viatges (hi ha honrosísimes excepcions) Que vos fassa profit la cerveseta, jo huí preferisc una orxateta de ca'l tramusser.

A lector fidel del blog, con amor -

En Espanya l'esglèsia católica es una gran potència immobiliaria. No hi ha poble sense esglèsia, ni ciutat sense catedral, ni casi montanya sense ermita. Es calcula que el patrimoni eclesiàstic està integrat per 100.000 immobles. O dit siga d'altra manera, el 80% del patrimoni històris-artístic nacional pertany a l'esglèsia(...) Per a mostra, el 70% del sol habitable de la ciutat vella de Toledo està en mans de l'esglèsia. El mateix podem dir-ne d'Àvila, Burgos o Santiago de Compostela (...) Ningú sap la quantía total del patrimoni eclesiàstic. L'esglèsia no ho diu, escudant-se en el funcionament diocesà de la mateixa (El Mundo, 22.01.02).
Tan sols en Roma un terç dels edificis son propietat del vaticà (La Padania 21.06.98). Y es similar en altres ciutats italianes (L´Europeo 07.01.77)
El tresor en or acumulat pel vaticà es possiblement un dels més grans del mon. Als indígens d'Amèrica –que foren morts a milions per eixe or– fins el dia d'avuí no se'ls ha tornat res.
L'esglèsia espanyola es accionista de empreses como Inditex (Zara), Endesa, Banco Popular o Teléfonica. A través de Umasges, la societat creada per la cúpula eclesiàstica, ésta inverteix en Borsa.
La "santa sede" es propietaria de accions en la General Motors, IBM y Disney, a més es inverssora en empreses d'alimentació (FOCUS-online). A tot això hi ha que afegir empresas de servicis i de telecomunicació, així como bancs i aseguradores valorades en més de 12.000 millones de euros.
I ahora es inevitable fer-nos aquesta pregunta:
PER QUÈ EL MULTIMILIONARI VATICÀ NO ES FINANÇA LES VISITES ELL MATEIX DEL SEU MÉS ALT FUNCIONARI?????

PER QUÈ L'ESGLESIA ESPANYOLA ESTÀ EXENTA DE PAGAR IMPOSTOS???????

PER QUÈ NO ELS CAU LA CARA DE VERGONYA EN DEMANAR QUE ELS DONEM ELS DINERS DE LA DEVOLUCIÓ DE LA RENDA???????

Hala, "lector fidel del blog que canvia el seu nom habitual", si estas avorrit, surt a fer-te una cerveseta i despejat.

Un lector fidel del blog que canvia el seu nom habitual -

Em prendre el fet de que ningú em conteste com a que he tombat els anteriors arguments. Per favor que algú diga algo que sino es massa avorrit.

Un lector fidel del blog que canvia el seu nom habitual 2 -

PD: En primer lloc demanar disculpes per les meues errades ortogràfiques i en segon lloc done com a dada informativa que el percentatge que destina Manos Unidas a obres socials es del 95% del total, l'altre 5% resta per al manteniment de la estructura de la ONG

Un lector fidel del blog que canvia el seu nom -

Està clar que hi han moltes mes ONG laiques però la que s'endú la palma es Càritas Diocesana i la que mes pressupost dóna als necessitats es Manos Unidas, les dos de l'esglesia (mira tu per on). Per altra part els catòlics paguen impostos com uns altres i tenen dret a rebre diners públics com ho tenen altres sectors. Personalment no m'agrada eixe sistema però aixina es. A més en aquesta JMJ han sigut els peregrins i els patrocinadors els que han pagat la gran majoria dels actes (cosa que no sol passar en altres esdeveniments no religiosos), els diners publics que s'han invertit en aquesta jornada, tant directament com indirectament, no crec que superen al passat mundial de baloncest o al anual festival de musica "Rock in Rio, Madrid), encanvi els beneficis han segut CLARAMENT matjors. En quant a lo de voler-se fer imposar es una cosa molt desfassada, qui vulga mirar que mire i qui no vulga que no mire.

Per cert, NO SOC NI CREIENT NI CATÒLIC.

ja ja ja -

Mira que a Gata no cobraran d'acord, però hi ha qui si que en treu benefici de colaborar tant en la parroquia de Gata! i disculpa però també hi han moltes ONG no religioses que estan fent molt de bé al tercer mon i estan ajudant que no es territori únic de l'esglèsia el poder ajudar als més necessitats! pense que amb eixe comentari no has estat encertat.
El que no hi ha que fer és voler imposar, jo personalment respecte que tu sigues creient però no es pot recolzar econòmicament per un Estat Laic.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies, de nou, a "Intolerants". Aquest testimoni ha fet hi haure 12 comentaris.

intolerants -

Encara no he llegit ni un article ni un comentari desqualificant als "antikukluskan" com ho feu els qui vos molesta la església. Els catòlics tenim tants defectes com persones som, pero pense que tenim els mateixos drets que els demés. Si he comparat la JMJ amb events com olimpiades o mundials es pel fet que tantíssims països i ciutas li demanes al Vaticà que els elegisca com a seu, perque vulgueu o no, té una repercusió enorme al món. I la prova es lo que vos pica. Respecte a que no ha donat beneficis, no es lo que diuen les fonts d'informació (no crec que "publico" o "el pais" siguen sospitosos de ser clericals".
Jo sols hem pregunte si algun dia podrem conviure uns amb els altres sense faltar-nos el respecte.
La gent que col.labora a l'església del nostre poble al menys fa algo sense cobrar
Per altra banda, la mateixa "ong" que reparteix aigua beneIda i ostietes dona de menjar i educació i sanitat a tantissima gent. També a Espanya hi ha milers de persones que estan menjant gracies a Caritas i altres organitzacions de l'església.
El dia que vegem als "laicistes" fer algo per paliar la fam al mon, igual comencem a creure que la seua cr´tica a l'església està fundada i no es simple demagògia anticlerical.
Em fa pena vore com sectors de l'església semblen voler tornar enrere, i al mateix tems els contraris també. sembla que molts, d'un costat i altre, estarien millor en la epoca de la guerra que en el de la transcició.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies al signant de "Intolerants", al de "Tots els camins no porten a Roma"; a "Mare de deu santa" i a "Mare de deu santa 2", que semblen la mateixa persona els dos últims.
Cal respectar més a tots, com també respectem els seus escrits.
A "mare de deu santa 2" li diré que si quan va anar al futbol m'haguera passat el testimoni de seguida estaria publicat, no ara -que fa un any-.

mare de deu santa 2 -

I per cert Cronista de Gata amaga un poc el plumero que et canta massa! Si no crec mal la visita del Papa a Madrid poc té que vorer amb les Cròniques del nostre poble i si és per donar testimoni de gent de Gata a diferents actes doncs si vols et conte el meu testimoni al partit de futbol que vaig anar l'any passat!

mare de deu santa -

ai mare el que hi ha que vorer!!!! comparar una visita d'un cap d'una religió amb unes olimpiades..... i poder dir que deixa més diners el papa que les olimpiades! això és de locos! Primerament els peregrins pocs diners han deixat a l'economia espanyola, o acas este milió i mig de persones s'han allotjat en hotels han menjat en restaurants i han fet turisme per ejemple cultural deixant els seus diners en els museus i demés? doncs la resposta és NO perque la majoria s'han allotjat en llocs públics cedits amb un cost 0 per les seves butxaques, han menjat en bars de cadena amb tiquets de preus reduïts, transport a preu reduït........ i dius que sols parlem de la part econòmica..... normal tal com està el pais estem per no mirar els gastos innecessaris que es realitzen!
I ens dius intolerants als qui no comulguem amb l'esglèsia! no seras tú l'intolerant que no acceptes que en un Estat LAIC pugam criticar la visita del Senyor Papa que ens costa molts diners a molts parats com jo!!!!!!!!
Que l'esglèsia molt d'ajudar al projim però a la primera que pot patà i sols mira per ell i no cal mirar molt lluny sols hem de mirar tot el KUKUSKLAN que rodeja la parròquia de Gata! pobret el rector nou! no sap on se'n ve! li canviaran fins i tot la manera de pensar!
I no seguisc que m'arranque!
sols he de dir
"menys esglèsies i més hospitals, meys aigua beneïda i més aigua potable, menys hostietes i més pa pels pobres, menys religió i més educació"

Tots els camins no porten a Roma -

Cronista, perquè de la mateixa manera que t'has pelat els colzes per traure aquestes noticies sobre el papa no vas fer un sondeig, quan va ser hora, dels milers i milers de gent indignada, de totes les edats i creences, que sortiren al carrer per totes les grans i menudes ciutats espanyoles, llocs on també va acudir gent del nostre poble, per cert, a deixar de manifest la seua indignació amb la classe política i les seues maneres de portar a l'estat a una ruïna imminent?. Com es que no vas posar cap foto d'aquestes manifestacions que varen durar temps i temps, sobre les que s'han escrit rius de tinta, gravat infinitat de videos i fet un sense fi de fotografies???

La realitat que plenament ens afecta es poder subsistir cada dia, mirant cap a un futur incert, d'opressió i corrupció per la classe política que viu en una desmesurada abundància amb els nostres impostos. El poder es molt golós i se li trau molt de suc, el suc dels fruits del nostre treball, o al menys de qui pot dir que en té.

I referent a la presència del papa a l'estat espanyol, crec que és necessari resumir la meua opinió amb aquestes paraules:

menys esglèsies i més hospitals, meys aigua beneïda i més aigua potable, menys hostietes i més pa pels pobres, menys religió i més educació.

intolerants -

a mi em fan gràcia tots els que els ha sabut tan mal la visita del papa. sempre diuen lo dels diners que ha costat, quan es evident que el benefici per a Madrid ha segut inmensament superior, sols en publicitat, a banda dels diners ques'ha deixat la gent. Per que no es pregunten el per que tants paisos volen ser seus dels mundials o de les olimpiades? quan estos events costen moltíssims milions mes (o millor dit, milers de milions) i no aporten tants visitants?
Ací el tema no es si costa o no, si no que vos costa d'acceptar que el papa convoque a 1 milió o més de persones, i malgrat les provocacions, entre un milió sols hihaja hagut uns quants que han begut i un fanatic que ha agredit. Si en mig d'una celebració barcelon ista o madridista apareguern uns quans de l'altre equip, com se 'ls calificaria?
soc catòlic convvençut i practicant, pero em sap mal molta gent d'església que es intolerant. de la mateixa manera em sap greu que entre els de fora de l'església tampoc sapien tolerar. ! quan aprendrem els espanyols a ser tolerants uns en els altres!

CRONISTA DE GATA -

A "Recolze": No vas entendre les meues paraules. Jo deia que al vídeo, a la plaça on fora i la nit que fora eren pocs i "a l'esplanada eren un mil·lió". Sols vaig posar això.

recolze també -

Cronista crec que el video que s'ha penjat no és de la nit de la vigilia ni és a l'esplanada! és l'anit d'abans en Madrid i jo recolze també als dos comentaris anteriors, vaja una joventut del papa!

CRONISTA DE GATA -

Moltes gràcies a "Recolzant a".

Recolzant a -

Més valdría que els diners públics que s'han gastat amb tota aquesta parafernàlia, a la que no vull posar-li nom per no agraviar a ningú, els invertiren en crear llocs de treball. Hi han moltes families sense feina i sense diners ni tan sols per poder menjar. Tots els que contribuim amb els nostres impostos a l'hisenda pública no professem la religió catòlica i l'estat no deu gastar-se ni un euro públic amb aquestos circs. Que el Vaticà trega tots el diners i riqueses que té a les seues arques i que es pague els seus vicis. Els resos no creen llocs de treball ni donen de menjar a ningú. Ja està be de valdre-se de la ignorància de la gent per a manipular-la al seu antull. Inclòs tu com a cronista no deuries declinar tan desmesurada i majoritariament les teues cróniques a favor de l'esglèsia catòlica. Hi han molts temes al nostre poble dels que es poden parlar sense flirtejar cada dúes per tres amb l'esglesia. I si, estic totalment d'acord amb el que diu el comentarista "molt de boato", i pregue a la gent que entre a la pàgina que ell ha resenyat perquè es done compte que joventut del papa no és tota com la pinten. UFF, QUE A GUST M'HE QUEDAT!!!

CRONISTA DE GATA -

A tots intente respondre. També a "Molt de boato!.
He vist el vídeo. Hi havia pocs joves i l'esplanada diu que en tenia un milió. Per tant, el vídeo i la Sexta no poden generalitzar. A més, jo he posat "UN TESTIMONI GATER" i punt.

Molt de boato! -

Si, si que van saber donar bon ejemple els joves del papa! amb un macrobotelló i pixant dins la font!
http://www.lasexta.com/sextatv/veranodirecto/macrobotellon_en_madrid_mientras_el_papa_duerme/260233/6563