Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -418, la d'ahir dilluns, pintura:

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -418, la d'ahir dilluns, pintura:

(Per a no perdre's detalls d'aquesta magnífica pintura, punxeu ací)

A petició d’alguns usuaris fidels al blog del Cronista de Gata, que inclús van posar un enllaç de la pintura trobada a la Xarxa, us porte hui no una fotografia de càmera sinó una imatge de pintura. Es antiga perquè representa el fet real o llegenda de L’ARBRE BLANC (entre 1808 i 1812, aprox.). També perquè el quadre a l’oli el pintà l’artista local Jose Costa, que el regalà a l’Ajuntament i així consta en acta en ple del any 60 del segle XX.
La realitat o llegenda de l’Arbre Blanc està molt ben plasmada en el quadre que, actualment, ja restaurat fa uns mesos, està al saló de sessions del Consistori. L’escena representa els ginets i cavalls dels francesos pujant cap a l’ermita. L’arbre blanc es situa a la dreta i o siga les seues fulles que enlluernaven als gals o siga la llum encegadora que eixia del santuari del patró el Crist del Calvari on estaven amagats els gaters, el què sabem es que de boca en boca ha existit eixa realitat o llegenda. Podeu veure el realisme que li donà l’artista en el quadre de grandes dimensions.

Anem a la història, propiament dita: "A la sessió ordinària del Ple, el 6 de juny de 1960, es dona compte que el pintor José Costa Signes, natural i veí d’aquesta població ha regalat a l’Ajuntament un magnífic quadre que fa alegoria a la tradicional llegenda local de la nostra Guerra de la Independència, quadre que ha estat col·locat al saló d’actes de la Corporació. L’Ajuntament, vist el que es manifesta per la presidència, acordà per unanimitat, fer constar l’agraïment de la Corporació i donar les més expresives gràcies a En José Costa Signes, per la seua distinguida i valiosa donació".

 

4 comentarios

CRONISTA DE GATA -

A tot l'alumnat de 2n Batxillerat de l'IES de Gata i, per extensió, a tots els joves de l'Institut:
MOLTÍSSIMES GRÀCIES per l'emotiva despedida a nivell de classe. Abans que res desitjar-vos a tots els que es presenteu al SELECTIU que tingueu molta sort i que ho feu molt bé. Jo també he passat per ahí i se el que és.
Estic content de què el meu blog haja servit per alguna cosa més que informar i siga una eina per als estudiants d'informàtica o altra matèria relacionada amb el territori Gata.
Espere i tinc la completa seguretat, de què on estigau, primer a la Selectivitat, després de quintos majors festers i després cap a la Universitat alguns i altres cap al treball o altres llocs, recordareu el meu blog i entrareu de quan en quan.
A TOTS MOLTES GRÀCIES I SI VOLEU REMETRE'M ALGUNA FOTOGRAFIA DE LA CLASSE PER TAL DE POSAR-LA AL BLOG, em complauria molt fer-ho.

2on de Bat - Informàtica (IES Gata de Gorgos) -

Senyor cronista, una vegada més aprofitem per a saludar-te i dónar-te la enhorabona per l'exit del teu blog.

Però aquesta salutació, per desgràcia serà la últmia que et donarem tots junts. L'institut s'ha acabat per a nosaltres, farem selectiu i molts se'n aniran ( o ens n'anirem) fora del nostre poble. No obstant quedaran en el record aquelles classes d'informatica en les que tots entravem a veure les noticies del nostre cronista que ens informaven de l'actualitat del poble , les imatges que tant ens donaren que parlar i que tantes vegades es convertiren en fons de pantalla d'alguns i sobretot d'aquelles xicotetes coses que gracies al teu blog descobriren i que reforçaren el nostre sentiment i orgull de ser gaters.

Aprofitem el teu blog per a donar-te gràcies per la teua dedicació i gracies per acostar-nos el Gata a tants joves (no només de 2on de Bat.). Pero també aprofitem per a dir-te que, a pesar de deixar l'institut romandrem fidels al teu blog que ens mantinrà units al nostre poble allà on estiguem.

Només ens queda demanar-te una última cosa: desitja’ns sort per a aquells que anem a fer el selectiu demà i per a aquells que el faràn a Setembre. A més ja saps que has de venir a visitar-nos al casal dels quintos estes festes (t’ho hem dit mes vegades, així que no tens excusa).

ÁNIMS I AVANT CRONISTA !!!

CRONISTA DE GATA -

Per a JJ:
Tranquil, que si que ho pense fer, però a la nit o demà quan tinga una estoneta lliure, fora del temps habitual.

JJ -

Eixa imatge deuries posar-la en gran hi han moltes coses per a apreciar