Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI FA 38 ANYS DE LA GRAN NEVADA A GATA I LA MARINA ALTA (el 12-2-1983 era Darrer Dissabte i hui és Darrer Divendres)

HUI FA 38 ANYS DE LA GRAN NEVADA A GATA I LA MARINA ALTA (el 12-2-1983 era Darrer Dissabte i hui és Darrer Divendres)

La nevada més copiosa en els últims cinquanta anys a Gata i la comarca de la Marina Alta va ocorre un 12 de febrer de 1983, fa hui just 38 anys. Fa 38 anys era Darrer Dissabte, dissabte de Carnestoltes, i hui és Darrer Divendres, per un dia no torna a coincidir. Es va produir en total la Marina Alta la GRAN NEVADA. La gent es preparava i ultimava les coses per al dia següent anar de paella, com és costum a Gata el darrer diumenge, malgrat que enguany ho deixarem per a l’any que ve per l’anormal situació que vivim de la pandèmia del COVID19.

Aquell dia, el cel a migdia es va posar lliset i va començar a nevar força valent. Al dia següent, 13 de febrer i també el dia de Sant Valentí, el paisatge estava totalment blanc, la gent va gastar tots els carrets de fotos que estaven al seu abast. Hi havia que immortalitzar-ho.

Si comparem ens trobem que hui fa boira, temperatura entre 15 i 20 graus, però ni pluja, ni per supost, neu. Ens conformarem en recordar aquelles instantànies que ja formen part de la història local del nostre poble.

PER CERT, SI VOLEU ENVIAR-ME FOTOS PEL CORREU (mivisig@gmail.com) o PEL PRIVAT DEL FACEBOOK, ENTRE HUI I DIUMENGE PUBLICARIA LES FOTOS DEL RECORD D’AQUELL DIA 12 DE FEBRER DE 1983 I LA GRAN NEVADA.

FONT: Fotos arxiu Cronista.

 

0 comentarios