Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI TANCA LES PORTES LA HISTÒRICA PEIXATERIA "NADAL"

HUI TANCA LES PORTES LA HISTÒRICA PEIXATERIA "NADAL"

Després de servir al client gater i de la comarca al llarg de 57 anys, a la Plaça Nova

A la imatge de dalt, l’anunci del comerç quan encara es deia "Plaza 18 de Julio"

Hui, 16 de juliol de 2011 festa de la Mare de Déu del Carme patrona dels mariners, ha tancant les portes un comerç històric i popular de Gata, la "Peixateria Nadal" també coneguda com "Pescados Nadal". He estat amb la propietària del negoci quan es disposava a tancar per última vegada aquell "racó de la història gatera", aquell "tros de Gata" com li deia una persona. Se’n van 57 anys de la peixateria. Teresa ens contava que sa mare ja venia peix a la Plaça Vella. Després van passar a la part de la Plaça Nova, però darrere del "Quartet" on una altra Teresa, "Tereseta" tenia la verduleria. 

Allí en un espai menut venia el peix fresc son Pare, el Ti Nadal. De son pare passa a ella, que es posa junt amb ell als dotze anys. Al llarg de 33 anys ha estat regentat el negoci per Teresa. Una vegada va desaparéixer la verduleria es va ampliar l’espai, el que donava la casa fins a la Plaça. Ara, Pescados Nadal diu adéu per a sempre.

Es perd un comerç històric de Gata que sempre estarà en el record de tots.

Ara, ens queda als gaters una altra peixateria, la del cantó entre el carrer Roquetes i carrer Hostal. Allí Antonio amb la família i la germana d’ell Maria porten el negoci.

 

 

6 comentarios

Anónimo -

El fet d'haver demanat perdó es perquè sempre hem d'estar preparats tan per a demanar perdó com per a perdonar. Es una gran lliçò que he aprés de la vida. I lo de "vostè" sols es per respecte i perquè ja estàs una mica entradet en edat i a les persones majors hi ha que parlar-los de vostè, però et prenc loa paraula i en avant et tractaré de tu. Gràcies pel detall.

CRONISTA DE GATA -

A "Un altre del poble": No cal parlar de perdonar, ni de vosté. Estem comentant la notícia tots com a gaters preocupats pel poble, uns d'una mnera els altres d'altra. La raó no sabem a vegades qui la pot tindre. I és molt variada, depenent qui la mire o la vulga.

un altre del poble -

Xe, per l'amor de Deu, vostè perdone. Tè tota la raó del mon.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies a "un del poble" i a "un altre del poble" pels vostres comentaris. Quan parlava de peixateries parlava de tendes, no d'un departament dins d'una altra tenda gran, com puga ser un supermercat. Ja se que al "Mas y Mas" i altres supermercats hi ha peix i de bona qualitat, però no són els espais físics de les peixateries de poble.

un altre del poble -

Amb casi tot, perquè al "mas y mas" també venen peix, i de molt bona qualitat.

un del poble -

estas amb tot cronista!