Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA LOCAL: FESTES DE 1955 ( Iª part -introducció )

Encete hui, segon dia de festes, la crònica de les festes patronals de l’any 1955. Per què eixe any va ser molt especial i forma ja part de la història local festera. Cal recordar què es va fer i com es va desenvolupar tot el programa d’actes. Ara al 2012 tornem la vista enrere 57 anys per a retrobar activitats festeres molt curioses, que algun dia alguna comissió actual del segle XXI podria imitar, prendre exemple, qui sap si inclús quasi, quasi calcar-ho.

Tot ha vingut per què un veí gater del carrer La Bassa m’ha facilitat aquest migdia un paper d’una de les activitats que es van fer aquell 5 d’agost de 1955. Va ser l’ALBORADA de focs articials del cinc d’agost. També es va fer per a festes i uns dies abans d’elles l’ARREPLEGÀ DE LA BARXA i també es va fer la primera FESTA DELS FADRINS i un programa general molt original.

Per això, he decidit contar-vos què es va fer aquell memorable any de 1955. I per això, m’interessaria que puguereu tots els usuaris habituals ajudar-me a fer la crònica. Si teniu alguna fotografia d’eixe any, de les festes, de l’arreplegada de la barxa, inclús de l’alborada, de la festa dels fadrins, o qui sap d’algun altre acte, me la podeu fer arribar al correu mivisig@hotmail.com. Gràcies anticipades i ara a esperar...

(Dimarts més...)

0 comentarios