Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOS ANTIGUES (Gata en el record) -776-

FOTOS ANTIGUES (Gata en el record) -776-

(PODEU FER LA FOTO MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Correspon la foto de hui a una fotografia de la col·lecció de Jaime SCM i Pepita M. De quan en quan trobem entre aquesta col·lecció i l'altra joies del record, com aquesta de hui. Malgrat a estar lluny en el temps, ens deixa certa anyorança i curiositat. Era la festa dels Reis, el cinc de gener. La Cova es feia al raconet del campanar, encara que després al pas del temps es va traslladar davant de la casa abadia.

Mireu que erts estan Sant Josep, la Verge i el xiquet. Davant de la cova molts xiquets. El segon per l'esquerra sembla ser José María, fill de Pepe el practicant. Però allò més curiós de la foto ho trobem al racó de baix a la dreta. Pepe Sarrió, conegut com Pepe el Policero, està sostenint al braç o fent-li carantonyes a un nét o néta. El coneguem per la gorra i el seu bigot inconfundible. Una de les seues filles està davant d'ell. Recordeu a Pepe i aquelles anècdotes de la Plaça d'Espanya?. ¡¡Què temps aquells que ja no tornaran!!.

1 comentario

los intocables de rocco -

Es clar que no tornaran els temps aquells i les seues anècdotes que, com tu dius, les recordem tan sols com a "anècdotes", gracioses i que no fan mal a ningú. Però és una llàstima pensar en les generacions que precedim. Se'n recordaràn de nosaltres i la nostra societat com un mal somni del que voldràn despertar aviat i oblidar per poder trobar tan sols un fil d'esperança que els dibuixe un futur més just en la vida dels seus fills, net de mentides, falses promeses i seguretat en el seu quefer quotidià.

Disculpes pel meu comentari, però quan em pose melancòlica em surt el meu racó més fons d'indignada.