Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.759, la del passat dia 9/2/2015-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.759, la del passat dia 9/2/2015-

La festa dels Reis Mags de Gata és ja d'Interés Turístic Local i candidata a Provincial. Cada fotografia que trobem antiga, dels arrels d'aquesta festa nostra, és un tresor. Paco Moncho va pujar al seu facebook la fotografia del rei i un page, quan es van parar a la Plaça Nova. Pareix que siga la casa dels Salvá, hui convertida en bloc de pissos. Mireu el vestuari.

Moncho comenta: "El meu amic Domingo ha acosenguit una foto, propietat de Salvador de Les Valls, de la mateixa saga d'aquella foto de Reis Mags que vaig ficar el passat 20/03/2015. El rei és Antonio Tramusser i el page es Salvador Salvà "De les Valls". 1961. Trobem que es a la Plaça Nova".

Els comentaris també aclarixen la imatge:

Antonio Monfort diu: "Recorde perfectament eixa corona que mon tio Miguel la va fer i la guardava en casa. Quan l' he vista ho he enrecordat. Sí, és la Plaça Nova i la casa és la finca del cantó amb el carrer Corbella". Moncho reafirma: "Jo trobe que es la finca on està el bar Ca Neli, abans Bancaixa. Falta saber quí es la xiqueta, que per la pinta naixeria entre 1949-1952".

Finalment, sobre la pròpia fotografia dir que a la part dreta es veu un dels arbrets que decoraven la plaça. Dels protagonistes, Antonio "Tramusser" al que es referix Paco ha faltat ja. Salvador que porta un cigarret a la boca viu al carrer Hostal.

FONT: Foto pujada al facebook per Paco Moncho, facilitada per Domingo Casas, propietat de Salvador Salvá.

0 comentarios