Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -682-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -682-

La foto antiga de hui ens trasllada a 1944 quan l’artista en tosca de Xàbia Vicente Bisquert va llaurar la imatge que vegem, l’escut d’armes que estava posat a la font de la Plaça de l’Església i que sempre hem conegut allí.

13 comentarios

Silvia Leyda -

Disculpeu el retard, no hi havia pogut entrar de nou a comentar.
De primera ma, com diu Miguel, conec un poc el tema i puc dir-te "gatero" que en el departament d'heraldica de la Generalitat Valenciana ens digueren i molt acertadament que els "ornaments" que comentes no podien anar en un escut d'un poble ja que representen un escut d'armes d'una casa o una familia. De fet fa anys enrere s'utilitzava l'escut d'armes envoltat d'un altre escut amb un fons blau i això segons les normes heraldiques no és correcte. Espere have aclarit un poc més els teus dubtes, però si no pots preguntar el que siga menester.

gatero -

Estic completament d'acord amb el que dius. Pero no et preocupes per la polèmica, es bona.

CRONISTA DE GATA -

A "preocupat", a "gater" i "gatero" i a Sílvia: gràcies pels vostres comentaris. Al posar jo la fotografia no volia causar polémica. En cap moment vaig fer referència a l'escut del poble, sí a l'escut d'armes que allí es plasmava. La "preocupació" de "preocupat", valga la redundància, crec que tots la tenim a la ment, moltes vegades no podem nosaltres des de baix de tot fer res, però això no lleva per a que els comentaris històrics sobre un escut d'armes també forme part de la història i la vida d'un poble.

preocupat -

"gater", denoten les teues paraules que te'n fots d'un tema tan seriós com és la economia tan precaria que està afectan a les families gateres per la manca de feina al nostre poble, la qual cosa em fa pensar que vas de sobrat per la vida. Si es així et done l'hora bona perquè la vida t'ha tractat molt be i així desitge que siga per molts anys, però em sap molt greu veure a la gent necessitada passant-ho mal i d'ahi la meua "preocupació" al veure que les persones que ens han portat a aquesta situació no porten camí de voler tornar-nos a la situació d'abans. A estes persones són a qui correspon esta tasca i no a mi, com tu dius. Així, doncs, quedat mirant l'escut un ratet més per si hi ha alguna ratlla que no està al seu lloc, que això és molt important per a matar la fam.

gater -

Per cert, moltes gràcies Silvia! amb el teu comentari ha quedat mes o menys clar! gracies

gater -

a preocupat. Encarregat tu d'eixe tema, nosaltres ens quedem aci comentant l'escut de Gata. Gràcies.

Preocupat -

Em crida molt l'atenció i em sorpren amb desmesura el fet de que havent molts problemes que afecten a la vida dels gaters, com puga ser, en primer lloc, la manca de feina al poble, dediquem les nostres atencions a aquestes coses d'escuts, banderes i celebracions que no ens donaran de menjar a ningú.

Això es el que pense jo, "gatero", i no em preocupa res més que això. Ara be, com diu el refranyer popular, "doctores tiene la iglesia" per, al menys, intentar solucionar els problemes que ens afecten més directament a la vida social dels gaters. O tal volta puga ser veritat alló de que "no solo de pan vive el hombre" i ens toque als pobres passar del aire una llarga temporada mentre els rics cada vegada són més rics.

gatero -

Hola silvia, bona nit a tots:
Se que la base de l'escut, el sol, continua essent pràcticament el mateix, i d'això no tinc queixa. Però, el que a mi em molesta (i no sóc l'únic) es que ens hajem després dels ornaments que l'envoltaven.

Se que algunes institucions recomanaven no posar ornaments d'aqueix tipus a més d'altres coses, pero acostumats a veurer l'escut d'aquella manera, aques nou em parex un poc "pelat".

Se que no es un tema extemadament important pero no se que penseu vosaltres.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies Sílvia pels teus comentaris, sempre tan acertats donats que coneixes el tema, des de l'Arxiu Municipal.

Silvia Leyda -

Bona nit gatero i gater, com a responsable de l'arxiu municipal vos informe que l'escut oficial de gata no és el que indica gatero, això és sols una representació que fa la wikipedia a partir de la descripció que es publica en el BOP.
L'escut oficial el podeu vorer per ejemple a la capçalera de la pagina web de l'ajuntament de Gata o bé ací http://innpulso.fecyt.es/Gata_de_Gorgos/Sitio/Home.aspx que també apareix.
A més vos puc indicar que per aconseguir que fora aquest escut l'oficial es va indicar que era el que es coneix des de sempre en Gata... el sol amb el fons en blau... i a més una de les coses que es va adjuntar va ser la imatge de l'escut que hi ha esculpit a la font, la que ha possat ací el nostre company Miguel.

gatero -

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Escut_de_Gata_de_Gorgos.svg

gater -

Ara quin hi ha?

gatero -

Sincerament, crec que mai haverem tingut que modificar el nostre escut. Eixe, a més de ser molt bonic, es el que han conegut els nostres avantpassats.