Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

CRÒNIQUES DE L’EQUIP "TEAM PORTAL DE LA MARINA": DOS GATERS A LA MAROC CHALLENGE SPRING, edició 2013 ( Iª part )

CRÒNIQUES DE L’EQUIP "TEAM PORTAL DE LA MARINA": DOS GATERS A LA MAROC CHALLENGE SPRING, edició 2013 ( Iª part )

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ FOTOGRÀFICA, PUNXANT ACÍ)

Com us vaig avançar, ja puc oferir-vos les cròniques de l’aventura –com li dic jo- dels dos gaters JOAN MIQUEL GAVILÀ i JACOBO PEDRÓS a la Maroc Challenge Spring, edició 2013. Ho faré en varies parts, perquè és una crònica extensa però molt interessant i novedosa per a uns gaters.

Agrair-los personalment als dos, que formaven l’equip "Team Portal de la Marina" perquè ells són els autors de les fotografies i el que és més important són els autors del diari, de les cròniques del periple que van passar del 22 al 29 de març, fa tan sols dos semanetes.

Abans d’anar al relat dels fets, no volen deixar passar l’oportunitat d’agrair la col·laboració de les empreses i el suport de l’Ajuntament. En lo relatiu a les empreses colaboradores son les seguents:
C.C. Portal de la Marina, D´açi tendencies, Matties Bags, Signes Grimalt, Pevitec estudi d’ingenyeria, Autobuses Antonio Tomás, Antelec, Penya "al marge", Ca Nely, Boronat bicicletas, Riera Rotulistes, Transportes RGS, Ca Blai, Juan Ramón inmobiliaria, Segurs Grimalt, Public Disseny i Tien 21. 

CRONIQUES DEL “TEAM PORTAL DE LA MARINA” A LA MAROC CHALLENGE SPRING edició 2013 (contades pels dos aventurers Jacobo i Joan Miquel per al "Cronista de Gata" i redactat per Jacobo) -1ª part, dies 22 al 24 de març-

Dia 22 de març de 2013: El Team Portal de la Marina arranca la seu aventura a la primera etapa d’enllaç entre Xàbia y Motril. Sobre les 9.30 del matí partim cap a Motril carregats d’entusiasme, per viure la impressionant experiència de la Maroc Challenge. Durant el trajecte fem varies parades per a repostar gasolina i menjar, arribant al Camping de Motril sobre les 18 hores de la vesprada, on ja començaven els participants a arribar. Acte seguit ens instal·lem al camping i passem totes les verificacions administratives amb èxit, per la qual cosa ja estem preparat oficialment per a començar l’aventura.

Dia 23 de març de 2013: A les 8 del matí ens dirigim cap al port de Motril per a embarcar. Una vegada embarcats i en direcció a Melilla tenim el 1er Breafing informatiu, en el qual ens expliquen a grands trets les diferents etapes, el funcionamient de l’Spot de seguretat i els tràmits administratius a realitzar a la frontera de Marroc. Sobre les 15.30 hores desembarquem a Melilla i ens dirigim a la frontera de Marroc, on passem més de 5 hores per a poder creuar-la. Des del meu punt de vista -diu Jacobo- fou una de les experiències més difícils i més perillosa de tot el Raid, ja que havia tal inseguretat a aquella zona que era complicat no estar un poc nerviós. Una vegada passada la frontera i més calmats, ens aproparem a un dels tallers on decidirem tallar-li les aletes de la R4 F6 per a conseguir un major àngul d’atac i evitar qualsevol tipus de roçament amb les rodes. Acabats els treballs, emprenim la segona etapa d’enllaç cap a Gercif. Arribem al camping de Gercif amb una pluja intensa, vent fort i una temperatura ambiental de 8ºC, per la qual cosa decidim buscar un hotel on passar la nit a cubert i poder descansar.

Dia 24 de Marzo de 2013: Comencem la Maroc Challenge amb el 2do Breafing informatiu, en el qual ens expliquen més àmpliament el transcurs de l’etapa 1ª, zones de perill, etc. A les 9.30 del matí prenim l’eixida des de Gercif a Midelt amb tot l’entusiasme de fer una bona etapa sense rebre cap penalització, complint tots els límits de velocitat i waypoints. Una vegada ficats ja de ple per les pistes al poc temps apareixen els primers problemes, tenim que creuar un riu, en el qual en el seu accés hi ha un desnivell important on un 4x2 pot quedar embussat, efectivament només accedim al mateix ens quedems "empanxats", per la qual cosa precisem l’ajuda d’un 4x4, per a que ens traguera d’aquella zona. Continuem l’etapa passant tot tipus de calamitats i zones complicades. Ningú digué que aquest periple anava a ser fàcil…Posteriorment ens agafà una tormenta de sorra, la qual ens obliga a reduir la nostra marxa, vegent-nos obligats a detindre’ns per l’escasa visibilitat i el sobrecalentament del motor degut als diferents bancs de sorra que anavem passant.

Comencem a repartir material solidari per totes les zones desfavorescudes per on anavem passant. Una vegada arribats a Midelt i a falta de 70 kilòmetres de l’arribada a meta tenim un control de pas, en el que ens obliguen a tornar al campament, ja que estem fora del temps establert per a fer aquest últim tram (les mines de Midelt). Després de 8 hores d’etapa sense descans decidim buscar alotjament per a poder descansar, menjar i reprendre forces, ja que encara no havíem ni menjat. Ens trobem amb que tots els hotels tenen una ocupació del cent per cent, caïa la nit i seguíem sense tenir alotjament. Després de varies hores de recerca conseguims que ens deixen dormir en uns sofàs d’un riad d’un hotel, en el qual ens servixen un espectacular sopar al costat d’una ximeneia.

(...Continuarà)

FONT: Relat dels dos joves aventurers, Jacobo i Joan Miquel.

0 comentarios