Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.657, la del dia 30/10/2014-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.657, la del dia 30/10/2014-

(PODEU FER LA FOTO UN POC MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Reprenc la sèrie de fotografies antigues, amb una foto de les que s’anomenen "potents". Me la facilita Elisa Pedro Segura, que l’ha trobada -em diu- per ca sa uela. Li agraïsc la deferència perque és una bona foto. Seguint amb la sèrie correspondria a la foto del dia 30 d’octubre de 2014. 

Vegeu a l’encreuament de la carretera d’Ondara amb la carretera de Xàbia, era una volta ciclista. Mireu els corredors que venien de Xàbia i anaven cap a Ondara. Podia ser a finals dels anys 40. Perquè?. Perque estava ja posada la nova creu de terme just a la cantonada. La vegeu a l’esquerra de la foto amb els hòmens apilats al voltant d’ella per a no perdre’s l’espectacle. Perque encara no estava obert el carrer la Creu ja que hi havia una mitgera que inclús té una publicitat de l’Hotel Venturo, que posa que estava Xàbia a 8 kilòmetres. Mireu la senyal que indicava "A Alicante". Un altre detall, la carretera encara estava amb adoquins. Dels hòmens sols puc desobrir a la dreta a Eduardo amb ulleres i jaqueta. Una imatge bonica i antiga.

FONT: Foto propietat de Elisa Pedro Segura.

4 comentarios

CRONISTA DE GATA -

A "anonima":
Ningú diu, ni molt menys "donar les fotos". És deixar-les per a escanejar-les i després tornar-les (hui en dia hi ha massa mitjans) i augmentar el fons fotogràfic local, sense més. Ací no es tracta de missatger o no. Seria bonic contribuir tots a conéixer la Gata antiga. Es tracta de si vols que no es perda un bé, donar-lo a conéixer, simplement.

anonima -

De que parlem? O es que jo si tinc fotos les he de donar...les donare si tinc gana o a be fero... i ixe major o les filles faran el que creguen oportu...igual depen del misager el deixar-ho

CRONISTA DE GATA -

Efectivament. Els dos estem pensant en la mateixa persona, de segur. Ahí caldria fer alguna cosa, a nivell, inclús, oficial o municipal. Però, ens cansem de dir-ho i no se li dona importància. Quan s'en adonem ja serà tard.

Anónimo -

Esta foto és una joia, Miguel. Les que hi hauràn dins de Gata d'este estil que, amb un poquet de dedicació per part dels propietaris, podrien fer més gran l'historia en imatges del nostre poble. És una llàstima que la gent no col·labore com caldria en esta comesa i estic pensant, sobre tot, amb una persona ja molt major, que té un gran tresor en fotografies de Gata que algún dia es perdràn simplement per deixadesa.