Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

L’OPOSICIÓ (PSPV I BLOC) TOMBA EL PRESSUPOST 2014 DE GATA PREPARAT PER L’EQUIP DE GOVERN (PP)

L’OPOSICIÓ (PSPV I BLOC) TOMBA EL PRESSUPOST 2014 DE GATA PREPARAT PER L’EQUIP DE GOVERN (PP)
Estava xifrat en 4.935. 144 euros, dividit entre els diners del Consistori (4.277.666 €) i els de l’empresa municipal Sòlgata (862.535 €)

L’interventor va donar compte de l’auditoria feta a Sòlgata de la gestió de 2012
Quan hi ha majoria relativa al govern -l’equip de govern són els sis regidors del PP i l’oposició són set regidors (4, PSPV i 3, Bloc-Compromís), pot passar el que va ocórrer anit al plenari extraordinari. L’oposició va tombar el pressupost 2014 preparat per l’equip de govern, que pujava a 4.935.144 €, amb el desglosament de l’Ajuntament (4.277.666 €) i l’empresa municipal Sòlgata (862.535 €).
El vot en contra dels set regidors de l’oposició va valdre per damunt dels sis a favor del PP.
Al seu argument de vot en contra, Maties Monfort va dir que "tècnicament" eren impecables, però a nivell polític eren una còpia dels anteriors, sense reflexar "mesures d’estalvi", amb "distribució desigual de les despeses". Monfort va qualificar els pressupostos "totalment desastrosos".
El regidor d’Hisenda Guillermo Cholbi va defensar el pressupost preparat i va argumentar "la contenció de les despeses". Cholbi va dir que este pressupost de 2013, quan estem quasi al final de l’any, al 98% de l mateix "no s’ha gastat més del previst". Va dir que el pressupost era "realista i continuista". Reduïen el dèficit, incrementaven els serveis socials, no es talla cap servei, no hi havia despidos,...
El portaveu socialista Vicent Font va qualificar el pressupost de "poca imaginació". Que no s’havia fet cap treball per a reduir despeses, per a donar treball al poble". Va dir a l’equip de treball: "Teniu que treballar més, buscar més subvencions". Va dir, referent a "SòlGata" que té massa fronts encomanats, ja que "l’espírit de la societat al començament va ser un altre". També va intervindre Vicent Pineda, regidor del PSOE, indicant que el pressupost "era contable, no polític". "No hi ha un projecte, no es creenb millores, són grisos, avorrits i anodinos" digué Pineda.
De moment, a partir de l’1 de gener de 2014, quedarà automàticament prorrogat el pressupost. Des de l’equip de govern es va argumentar que si no s’aproven els pressupostos es dificulta la possibilitat de dur a terme projectes, inversions o activitats previstes per al proper any.
 
Sòlgata té encomanats vuit treballs, que porta endavant
L’interventor municipal va donar compte al plenari de l’auditoria fet per ell mateixa a l’empresa municipal "Sòlgata" dels treballs i la gestió de 2012. Va indicar que hui en dia té encomanats vuit gestions i treballs, a saber: Informàtica, Escoles Municipals de Música, Escoles Municipals de Música, Parcs i Jardins, Neteja de locals, Planta fotovoltàica, Aigua potable i 4 PAIs. Referent a 2012, mentre la informàtic atenia un superàvit de uns 9.000 euros, eren deficitàries en diners les escoles, amb uns 42.000 euros, encara que es cobrien amb les subvencions municipals. Parcs i jardins eren beneficiaris amb uns 22.000 euros. La neteja de locals en uns 19.000 euros, la planta fotovoltàica en uns 4.321 euros i l’aigua potable -des de la seua encomesa, ja tenia un benefici d’uns 52.000 euros. Els 4 PAIs pràcticament no havien generat activitats.
Modificació del traçat del tren Gandia-Denia

La corporació municipal de l’Ajuntament de Gata va acordar, per unanimitat, demanar a la Conselleria d’Infraestructures i Transport que modifique el nou traçat de la línia ferroviària València-Alacant per la Costa, la delimitació de l’àrea de reserva del Tram Gandia-Dénia, mantenint el paral·lelisme amb les vies de comunicació preexistents i es formalitze juntament amb l’autopista AP-7. En la petició, presentada juntament amb l’Ajuntament de Pedreguer, s’argumenta que són termes municipals que ja estan afectats per diferents infraestructures , com són l’autopista AP-7, la N-332, les carreteres comarcals i locals, el gasoducte, etc.; el que genera un territori complex, amb nombroses barreres i dificultats en la comunicació.

A la fotografia, un moment previ al començament del plenari d’ahir, dimarts. 


0 comentarios