Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI FA 6 ANYS QUE JA NO VA PASSAR EL TREN PER GATA; ARA FA QUINZE DIES QUE L'HEM TORNAT A RECUPERAR (Línia 9 del TRAM, Benidorm-Dénia)

HUI FA 6 ANYS QUE JA NO VA PASSAR EL TREN PER GATA; ARA FA QUINZE DIES QUE L'HEM TORNAT A RECUPERAR (Línia 9 del TRAM, Benidorm-Dénia)

Era 28 de juliol, també era el dia de la baixada. Aquell any de 2016 ja no va tornar a passar el tren. Eixe mateix dia, els veïns i veïnes, els portadors, tots els que assistien a la baixada del Crist, ja no van esperar el pas del tren. Hui fa just sis anys d’aquell aconteixement històric. Però sabíem que algun dia hi hauria que tornar a veure’l passar. Fa quinze dies va tornar a eixir per la corba del pont cap a l’estació el tren que sis anys menys quinze dies va tardar. Mentre van restaurar a fons el impressionant pont sobre el Gorgos, van canviar tota la peça del pont sobre la carretera, van fer una gran inversió recuperant taluts de Teulada a Gata. Per fi, els somnis es van fer realitats.

Però hui, a boqueta de nit, quan baixem del Calvari acompanyant al patró, caldrà esperar al tren que passe cap a l’estació i torne d’ella, com ho van fer els nostres avantpassats des de 1915. Al final del Calvari, de la baixada, creuen les vies del tren. Parem atenció hui i serà un complement més de la festa.   

Cada hora, quan són dels quarts als vint minuts arriba el tren a l’estació de Gata, baixen els passatgers i a la plaça de la Casa Roja espera el bus-tren per a completar la línia 9 del TRAM, per anar fins a Dénia. El tram del TRAM Gata-Dénia està previst que a finals d’aquest any puga ser ja, també per fi, una realitat, i més tard convertir tota la línia i tramvialitzar-la.

Ara es veu tràfec, viatgers, que del tren passen a l’autobús o el pas contrari. Arribant a Gata el tren, no deixem de recdordar el tràfec que tenien aquells passatgers i aquelles mercancies de la segona quinzena del segle XX en avant. La grua és el testimoni d’aquell temps. Es barallen i conviuen les dues èpoques gràcies al monument metàlic que hi s’ha conservat.      

0 comentarios