Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UN PASSEIG PELS VOLTANTS DE GATA: aigua, camins, llavador, paratges,...(hui, dissabte 28-1-2017)

UN PASSEIG PELS VOLTANTS DE GATA: aigua, camins, llavador, paratges,...(hui, dissabte 28-1-2017)

(SI VOLEU FER UN PASSEIG FOTOGRÀFIC, REPASSEU L’ÀLBUM PUNXANT ACÍ)

L’últim episodi de neu i pluges ha deixat el camp tot mulladet. Pels camins s’esgollen els fils d’aigua. Les bassetes i pous estan plens, el paratge de la Rana fa goig veure’l. De la secor hem passat a estar l’aigua raseta al llavador del paratge. Sota terra les caves fan la seua feina. 

En tres horetes he viatjat caminant per tres termes. Són coses del passat, dels furs medievals. Del terme de Gata al de Dénia i del denier al de Xàbia. I Aigua fent sorollet...descarnant camins i pedres, barrancs fent catarates de clara aigua. Font d’Andó, Valls, pontets, barranquets, La Rana, les Costeres.

En aquesta caminata, la barrera del faralló gran, el pare Montgó saludant els meus passos, ací i allà, pedra, grava o asfalt. La Vall està ara bonica, caminant entre ceps podats, ametlers que volen traure la seua flor. I l’imponent pedrot Montgó ahí vigilant-me.

Mentre, he deixat constància amb l’ull fotogràfic. El monumental eucaliptus i els arcs del llavador han donat fe que per allí he passat. El barranc i els ceps també i el caminant camí portava...

A la fotografia de portada, un dels arcs del llavador de la Rana i com a marc el monumental i centenari eucaliptus. Baix, dins l’article el barranquet de les Valls i ceps de les Costeres amb el Montgó de fons.

La imagen puede contener: planta, exterior, naturaleza y agua
La imagen puede contener: planta, exterior, naturaleza y agua
La imagen puede contener: montaña, cielo, árbol, exterior y naturaleza

0 comentarios