Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL COMPOSITOR, DIRECTOR I ARTISTA DIGITAL GATER PEDRO VICENTE CASELLES MULET, NOU DIRECTOR DE LA JOVE BANDA SINFÒNICA DE LA FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA C.V.

EL COMPOSITOR, DIRECTOR I ARTISTA DIGITAL GATER PEDRO VICENTE CASELLES MULET, NOU DIRECTOR DE LA JOVE BANDA SINFÒNICA DE LA FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA C.V.

Acaba de fer-se públic. Un nou pas i molt important per a la carrera del jove talent gater, el músic compositor, director i artista digital PEDRO VICENTE CASELLES MULET, també conegut a les xarxes socials com PERE VICALET. Ha sigut nombrat director titular de la Jove Banda Sinfònica de la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana) sustituïnt a Pablo Marqués Mestre.

Per tant, el recent Premi Jove Talent de la Comunitat Valenciana en l’apartat de Cultura, té un nou repte i un treball més a afegir al ja abultat currículum musical, en les seues múltiples facetes professionals de la composició, direcció, creació artística digital i docència.

Els directius de la FSMCV van estar amb ell a la gala dels guardons del Talent Jove de Levante-EMV i Bancaixa. De ben segur, s’ultimaria aquesta nova tasca.

La "batuta del futur" com nomenava al gater en un reportatge el diari Levante-EMV començarà aquesta nova etapa musical i a ben segur despuntarà com en tot el que es propon i accepta.

 Un bon currículum: Pere Vicalet

Pedro Vicente Caselles Mulet (nom artístic Pere Vicalet) naixqué a GATA DE GORGOS. És director, compositor, artista digital i catedràtic del Conservatori Superior de Música de València. Format a Budapest (Franz Liszt) i València (Conservatori Superior de Música de Valencia Joaquín Rodrigo), deixa Ingenieria Industrial per a estudiar Direcció de Cor, Direcció de Banda, Direcció d’Orquestra i Composició, acertant de ple en la seua carrera musical professional i obtenint el premi de final de carrera. Estudia també magisteri en la Universitat de València, estudis que complementa posteriorment amb el Máster en Música de la Universitat Politècnica de València, de la qual el treball final versa sobre el director i l’afinació durant l’assaig.

Com artista digital, es forma en diversos contextos arribant a desenvolupar el software "All in one: Kivimulij", un programa pioner i específic en la sincronitzación d’audio, llums i vídeo mitjançant sensors (M4cchina Ensemble, Ensems 2013).

En aquest últim any ha fet concerts com a director en diferents agrupacions entre les que cal destacar la Societat Filarmònica Borrianenca, la Unió Musical de Xeraco, l’Agrupació Musical “El Trabajo” de Xixona o la Banda Foment Musical de Navarrés, entre altres. També va dirigir i estrenar la seu primera obra per a Banda Sinfònica, “Arbre Blanc” amb l’Armònica de Bunyol, sempre amb grans èxits.

La Banda Federal que dirigirà Pere Vicalet:

Els seus inicis els trobem a l’Exposició Universal de Sevilla, on es formà una banda de 300 músics per a representar davant de tots aquesta singular mostra de la cultura valenciana, la Jove Banda Sinfònica de la Federació de Societats Musicales de la Comunitat Valenciana (Banda Federal). En l’any 2000 es constitueix de manera oficial la Banda Federal, amb l’objectiu inicial de que les societats musicals valencianes estigueren representades en el VIII Festival Nacional de Bandes de Música, que la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) va organitzar en València en l’any 2001. Ara ja t’e una estructura estable participant en nombrosos encontres nacionals i internacionals. Actualment la Banda conta amb 110 membres d’entre 18 i 28 anys pertanyents a alguna de les Societats Musicals afiliades a la Federació.

Dades sobre Pere Vicalet:

Podeu trobar més información sobre Pedro Vicente Caselles Mulet a la seua web com a Pere Vicalet: http://perevicalet.com/
Al seu perfil de Facebook: http://www.facebook.com/perevicalet
I al Canal de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCALxYR3_YAdkXKOyXfbZa0w.

A la imatge, Pere Vicalet al centre amb el guardó de Talent Jove de la CV -Cultura- 2016 (Levante-EMV i Bancaixa); a la dreta, el president de la FSMCV Pedro Manuel Rodríguez Navarro i a l'esquerra el vicepresident primer Remigi Morant Navasquillo.

FONTS: Informació de la notícia i de la Banda Federal, Pàgina oficial de la FSMCV. Foto de la Gala del lliurament del premi al Jove Talent de la CV.

 

0 comentarios