Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA VÉNEN LES FESTES: estem a 2 dies. Festivals de les regines ( II ): els artistes.

JA VÉNEN LES FESTES: estem a 2 dies. Festivals de les regines ( II ): els artistes.

(A la foto podeu veure a alguns membres de la quinta 83 "Al Miau" ballant dalt de l’escenari amb els artistes. Pel decorat de darrere amb columnes sembla ser el festival).

Ja estem quasi en festes. Estem damunt de festes com diríem ací a Gata. Barraques i palcos preparats. Senyals posades per la Policia Local per als passacarrers, l’entrà de la murta, campionat de truc, processó de baixada del patró i festival, tot això entre dijous i divendres.

I seguim amb la història. Ara ens centrarem amb els artistes del festival. Abans era molt cotitzat l’artista o el grup, els cantants de moda que venien al Festival. Quina diferència dels primers anys de festival als grans cantants i ara als espectacles més econòmiques. Perquè també hi ha que dir-ho estem en plena crisi i això afecta a la butxaca de les comissions.

Mirem els extrems. El primer festival de 1970 va ser a base d’artistes i cantants locals i comarcals. Enguany, 41 anys més tard, el Festival 2011 tindrà l’actuació de l’Orquestra LA BELLÍSIMA. L’any 1971, primer anys de les dues dames d’honor majors, va ser el Festival popular. Igual que 1972. Arriba 1973 al nou emplaçament de l’Avinguda de la Pau i comença la desfilada d’importants cantants. Eixe any són Georgie Dann i Rosa Moreno. A l’any següent, Jairo i Dolores Vargas "La Terremoto". 1975 està en blanc en quan a artistes grans. Es repren el costum en 1976, any que vénen Luciana Wolf i Dani Daniel. L’altre any 1977 té com a novetat no bons cantants i si el començament de les regines infantils...i així podríem ressenyar gran cantants, com el Dúo Dinámico, Rocío Dúrcal, Manolo Escobar, Francisco i altres. Després es va passar a espectacles amb grups que eixien de concursos televisius, que formaven orquestres...fins arribar a hui.

 

0 comentarios