Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATERS DESTACATS: Pere Vicent Caselles Mulet, músic, compositor i director.

GATERS DESTACATS: Pere Vicent Caselles Mulet, músic, compositor i director.

Porte a la sèrie un altre "Gater destacat". En aquesta ocasió del moment i jove. Un músic, que també és director i compositor. 

Pere Vicalet, Dj Fletxa, o Pedro Vicente Caselles Mulet són tres noms que poden resumir les diferent facetes en les quals ha estat treballant aquest gater. Cal dir que Caselles va nàixer l’any 1987 -té ara 23 anys- i que va estudiar música a l’Escola del poble com qualsevol altre gater. Anys més tard, després d’estudiar en el Conservatori de Dénia, i abandonar la carrera d’Enginyeria Industrial, va optar per estudiar Composició al Conservatori Superior de Música de València “Joaquín Rodrigo” i a la Universitat de València, l’especialitat de Magisteri Musical.

Si bé hi ha moltes persones que han influït en la seua època d’estudiant (en la qual a dia d’avui continua trobant-se) caldria destacar Emilio Renard, Andrés Valero, Enrique Sanz, Gregorio Giménez, José Rafael Pascual Vilaplana, Rafael Sánchez Mombiedro, Tomàs Gilabert, entre molts altres. La preocupació per la millora de la seua formació ha sigut una màxima sempre present des de molts punts de vista ja que ha realitzat cursos tant diversos com: "La direcció coral als cors infantils"; "Com millorar l’ansietat escènica dels músics"; "Problemes de la direcció coral"; "Dansa moviment i teràpia"; "Interpretació en agrupació simfònica"; "Com millorar el rendiment físic per a la interpretació musical"; "Taller d’art sonor: la improvisació lliure" i "Producció electrònica/reason, live direct performance: Ableton", entre altres.

Cal dir a més, que ha sigut membre de la G.I.M.A., i del Grup “Tremolí Teatre” on tots els seus components eren gaters i es feien les seues pròpies obres.

Quan a publicacions i obres com a compositor i productor, a l’any 2007 estrena l’obra "Digressió" per a trombó, live i cinta. Un any més tard amb l’obra "Hi ha trens que tan sols passen una volta" grava un CD amb motiu del 60 Aniversario de la Música Concreta essent un homenatge a Pierre Schaeffer.

En el 2009 rep el premi de composició de l’edició XXIII del Concurs de Composició Coral “Juan Bautista Comes” de la ciutat de Sogorb amb l’obra "Puer Natus Est Nobis", on un any més tard -a l’estiu d’enguany, concretament el 24 de juliol, del qual ja el blog va donar complida informació- l’obra guanyadora va ser estrenada pel cor de la ciutat, es va publicar la partitura a l’editorial Piles i a més, va participar com a Jurat de l’edició XXIV del concurs. El mateix any 2009, treballa junt amb Carlos Perales per fer una instalació sonora d’aproximació a la música electrònica titulada “ELEC al Carrer”.

L’any 2010 ha estat marcat inicialment per l’estrena del "Grup Instrumental de Gata de Gorgos" de l’obra "O.K.O." composada expressament per a un concert benèfic als damnificats d’Haití. Més tard ha publicat un CD de música electroacústica amb l’obra "Insomio" i ha realitzat una instal·lació sonora amb sensors junt a Carlos Perales Cejudo anomenada “Sona la Font” a Gata de Gorgos a la Fira d’artesania. També aquest any ha col·laborat en joves del poble a l’hora de crear la música d’un curtmetratge per a la Fundació FEPAD.

Com a dj ha format House Distorsion, un col·lectiu de dj’s de música electrònica, amb el qual col·labora a la ràdio Activa fm totes les setmanes. Amb aquest col·lectiu ha actuat durant el 2010 als Festivals de Música Electrònica “Ibi Summer Festival” i “Ibi Closing Summer”, o en discoteques com “Albades” (Muro d’Alcoi), “Pub Tránsito” (Teruel),... Les seues sessions es caracteritzen pels estils d’avantguarda, fruit de la seua educació clàssica creant una fusió de molts estils adaptada a la demanda del públic. A més, ha estat treballant en el desenvolupament de software mitjançant sensors, vídeo o accessoris com els comandaments de la wii.

A finals de desembre del 2010, ha col·laborat amb Àngel Lluis Ferrando, director de la Banda EPSA, en un projecte ambiciós el qual combina la música de banda amb la música electrònica estrenant l’obra mixta House Band Mix. Aquest concert va estar precedit per una Conferència en la Universitat Politècnica d’Alcoi pel mateix Pere Vicalet titulada: "La música dels nostres dies, la música electrònica en la cultura actual".

Actualment és director de la Banda Juvenil de Gata de Gorgos des de 2004, ha acabat l’especialitat de Magisteri Musical, està finalitzant els estudis de Composició al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, és membre de l’Associació Nacional de Directors de Banda, de lAssociació de Música Electroacústica d’Espanya (AMME), estudia Direcció de Banda amb José R. Pasqual Vilaplana, i Direcció d’Orquesta i de Cor amb Pilar Bañó i Rafa Sánchez Mombiedro respectivament al Conservatori Superior de València.

Per últim, dir que ha sigut membre fundador del Grup Instrumental de Gata de Gorgos del qual és el director i que ha estat nombrat director titular de “l’Agrupació Músico-Municipal Sta. Mª Magdalena del Poble Nou de Benitatxell”, amb la qual ha gravat i publicat un CD en commemoració del 25è Aniversari de l’Agrupació aquest mateix any 2010.

Un extens currículum musical per a una jove promesa que va poc a poc "in crescendo" i per això ha sigut nomenat al blog com a "Gater destacat".

2 comentarios

Manolo -

Enhorabuena, Pedro es una gran persona, y un crak en la música

BTO -

Jo he tingut la gran oportunitat i el gran honor de poder treballar amb ell en la Banda de Gata fa ja un temps i puc dir ben alt que, a banda de tot el seu curriculum com a músic (açò només es l'escomençament d'una llarga trajectòria que està per vindre), es una gran persona, amb unes qualitats humanes que jo mateix enveje per demés. La meua més gran enhorabona, perquè s'ho mereix tot.