Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS
Chollo del día - Ventilador de techo 39,98 € 104,98 € -62%

CONTINUACIÓ, LLIBRES PUBLICATS PER AUTORS I AUTORES DE GATA ( i II ) (commemorant el Dia del Llibre 2021)

CONTINUACIÓ, LLIBRES PUBLICATS PER AUTORS I AUTORES DE GATA ( i II ) (commemorant el Dia del Llibre 2021)

Seguim hui amb la segona part del repàs dels autors i autores gaters i gateres que han publicat algun llibre o són coautors, al llarg de la seua trajectòria literària. Com deia ahir, alguns són novels i acaben de començar, altres ja porten anys publicant llibres; alguns publiquen llibres biogràfics, altres de poemes o de novel·les, però tots tenen un denominador comú i és que són de GATA. Per això faig una relació sols citant els títols de les obres i els autors per ordre alfabètic.

Seguisc tenint com a base el vídeo que va publicar la Biblioteca Pública municipal de Gata de Gorgos "Carme Miquel" ahir Dia de Llibre sobre autors i autores locals que donaven el seu testimoni literari hui Dia del llibre. Recordeu que per a veure el vídeo i escoltar als protagonistes PUNXEU ACÍ

Això si, seguisc demanant que si per oblit o desconeixement em deixe algú o alguna autor-a, tingueu a bé recordar-me per a incloure’l al llistat, com ja heu fet alguns usuaris coneixedors d’algun gater que ha publicat. Gràcies.

RELACIÓ D’AUTORS I AUTORES GATERS QUE TENEN LLIBRES PUBLICATS ( II part, de Mulet a Vives) (per ordre alfabètic, atenent als seus cognoms):

MULET GRIMALT, CARLES: "Els mons d’Aixa" (Ondara, 1981), premi “Vila d’Ondara”–1980. "Amarg com el sèver" (València, 1983), premi “Vila d’Alaquàs”– 1982. "Cossos i mossos" (Barcelona, 1998), premi “25 d’Abril” de Benissa –1997. Poesia: "Crestalls de desig" (Paris-Gata, 1986). "Quadern de sal" (La Pobla Llarga, 2011). "Viatjar descansa" (Premi “Senyoriu d’Ausias March” de Beniarjó, 2015), "Talismà" (València, 2017, premi “Manuel Rodríguez-Castelló”-Ciutat d’Alcoi”–2017). "Naixement d’Islàndia" (Premi “Vicent Andrés Estellés”, dels premis Octubre de 2018)

Prolífic autor. Autor o coautor de diversos llibres de text i d’altres materials de caire didàctic, centrats sobretot en l’ensenyament de llengua. Crítica i estudis literaris. Estudis i comunicacions relatius a d’altres àmbits de recerca com la toponímia, la història, la política o la didàctica de l’ensenyament. Diversos relats inclosos en revistes literàries i en antologies. També ha conreat la traducció. Des de 2007 manté actiu el bloc literari Nausica.

MULET GRIMALT, MARÍA ROSA: "T’he trobat princesa" (ECU, 2014) i "L’escola potenciadora del creixement humà integral" (ECU, 2014). Tres llibres pendents d’una propera publicació: "10 contes per a créixer". "La cova dels sorolls" i el llibre de poesia "Pa de massa mare". En procés: "A ma casa hi ha un corral". "El cicle de l’onada". "Algú escriurà la meua història". "Disolt en la boira" i "Creuaré el carrer".

MULET SALVADOR, SEFA: "6 acciones que te ayudan en tiempos difíciles. Libreta rescate" (Editorial Punto rojo, 2021). S’editara en breu: "Miradas desde la infancia y la adolescencia: generaciones covid19" (Cátedra de Infancia y Adolescencia de la Universitat Politécnica de Valencia).

MULET SIGNES, JOSÉ: "El diario de Úrsula, La Criminala de Jávea" (Amazon). En breu publicarà: "La Cápsula del Tiempo" i "El Arca del Nuevo Mundo".

TORRES SIGNES, ASUNCIÓN: "Poesías de Asuncion Torres Signes" (2000). "Poesies de Asunción Torres Signes" (Ajuntament de Gata, 2003.

LEYDA ARABÍ, PEPA: "Aquell dia". Conte. I Premi Contes, Programa de Festes 1982, Caja de Ahorros Provincial.

LEYDA SALVÁ, PEPA: "Lladre de secrets", biogràfica. (Neopàtria, 2021).

LEYDA FORNÉS, SÍLVIA: Arxivera municipal, Gata. "Gata de Gorgos y sus alcaldes: 1900-2011”. (Arxiu, Ajuntament de Gata, 2011).

SALVÁ ROSELLÓ, ANTONIO: Cronista honorífic de Gata: "Crónicas de amor y muerte" (Ajuntament de Gata de Gorgos, 1989). "Con el alma entre roderas" (Finalista Premio Azorín 2002. Edita: Ajuntament de Gata, 2003). Coautor del llibre: "Avance al estudio de la toponimia de los términos municipales de Benisa, Senija, Jalón, Llíber, Gata de Gorgos y Benitachell". (Publicaciones, Cronistas Oficiales de la Marina Alta. Alicante 1976).

SIGNES FRASÉS, EMILI: Coautor del llibre: "La mestra Úrsula i el coronel Angulo" -coautor amb Signes Mulet, Antoni-, Editorial Brúfol 2014).

SIGNES MULET, ANTONI: "Crònica d’un viatjant" (Editorial Germania, 2005). "¿Por qué nos salimos? los secularizados". (Carena Editors, 2007). "Cròniques del meu parer" (Editorial Brúfol, 2014). "La mestra Úrsula i el coronel Angulo" -coautor amb Signes Frasés, Emili-, Editorial Brúfol 2014). "Ressò d’unes secularitzacions" (Editorial Brúfol, 2015).

SIREROL I ARABÍ, PACO: "Cames inquietes" (Editorial Neopàtria, 2015).

SOLER MULET, JOSÉ VICENTE: "Ibero-Valenciano. Testimonios de los primeros judíos de Sefarad. Los textos en Ibero-Levantino totalmente descifrados y comprensibles". (Editorial Dykinson, 2018).

TORRES I OLIVER, ANTONI: "El meu poble Benissa" (Ajuntament de Benissa, 1987). Pròxima aparició "Sabes que no todo fueron sueños/Saps que no tot van ser somnis", llibre reversible castellà valencià. 

VIVES SIGNES, MIGUEL: Cronista oficial de Gata. Coautor del llibre: "Inventari dels arxius parroquials de la Marina Alta, II/1" -coautor amb Albert S. García Carrió, Ofèlia Ramis Ramis (†) i Xavier Serra Estellés (Serie Monumenta Archivorum Valentina, Facultat "San Vicente Ferrer", València, 2007).

FONTS: Informació dels autors. / Composició i fotografies dels autors.

0 comentarios