Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que en 1907 una banda s’anomenava "La Primitiva de Gata" ( I )

Com us vaig dir ahir, al llarg del cap de setmana, de hui divendres 18 a diumenge 20, aniré desvelant-vos aquell article que ja coneixia.

Un extens article titulat "Desde Gata" publicat al diari alacantí "La Correspondencia..." el dia 2 d’abril de 1907 i que jo vaig publicar fa uns anys al programeta de festes de Santa Cecília, torna a aparèixer a la sèrie "¿Sabieu...?.  El narrador viatjava des d’Alacant en diligència i va recalar "Buscando reposo" a Gata. Una posada, que ben bé podria ser l’Hostal del carrer que porta eixe nom, per a descansar i la idea de que "en tan tristucha y al parecer tan solitaria población" anava a estar més a sols que la una, que diuen per ací.

La troballa del viatger va ser per a ell asombrosa "al encontrarme con una música compuesta de cuarenta individuos, con instrumental flamante, pues acababan de hacerlo nuevo". Estaven assajant amb moltíssima serietat per a ell la sarsuela "Marina". Era "La Primitiva de Gata" que dirigia Manuel Navarro Valero que era de Novelda i que després en 1921 dirigiria la banda d’Elda.

Demà continue contant-vos aquesta historia...

FONT: diari ’’La Correspondencia de Alicante: diario noticiero. Eco imparcial de la opinión y de la prensa"-Any XXIV, Nº 7.925 del 2 d’abril de 1907.

0 comentarios