Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DEMÀ ÉS DIUMENGE RAMS: BENEDICCIÓ A L'ESGLÉSIA, MISSA...I DESPRÉS A CAL TRAMUSSER (com mana la tradició) (Temps de COVID19)

DEMÀ ÉS DIUMENGE RAMS: BENEDICCIÓ A L'ESGLÉSIA, MISSA...I DESPRÉS A CAL TRAMUSSER (com mana la tradició) (Temps de COVID19)

Si l’any passat Diumenge Rams que era el 5 d’abril no es va fer res de res per l’alarma general i el confinament (podeu llegir l’article PUNXEU ACÍ), enguany i amb totes les mesures i l¡’aforament corresponent si que es podrà assistir a les celebracions de la missa de Diumenge Rams. La diferència en altres anys sense COVID és que està suspesa, lògicament, la tradicional processó des de la Plaça Nova al temple. La benedicció serà dins l’església a totes les misses.

Ja s’han celebrat dos aquesta vesprada, a les 18 i a les 19 hores, i demà s’en faran quatre: a les 9, a les 11 (que estarà dedicada als joves del Júnior i Confirmació), la de 12 que aniran els xiquets i xiquetes que es preparen per a les Primeres Comunions) i la de la vesprada a les 19 hores. S’ha recomanat des de la parròquia que les palmes, rams i rames d’olivera, després es penjen dels balcons. Això si que es va fer l’any passat i inclús es van veure coses molt originals.

DIUMENGE RAMS AL REFRANYER (...QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS)

El mes popular i conegut és "Diumenge de Rams, qui no estrena no té mans", que té la seua explicació en que demà comença la Setmana Santa dels catòlics. La  setmana "trista" comença paradòxicament amb un dia d’alegria. Es commemora l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem i ja que la Setmana Santa coincideix amb el principi de la primavera, s’aprofitava per a posar-se cadascú les seues millors gales i inclús per a estrenar la roba de la nova temporada. D’ahí el sentit del refrany.

Era costum també els "Rams contra els llamps". A partir de demà la tradició recomana col·locar les palmes i els rams beneïts a les finestres i als balcons. Diuen que així queden lliurats els camps i les cases de les tempestes, calabruixades o altres calamitats.

Altre refrany popular era: "Fer Pasqua abans de Rams"

OBRI LES PORTES LA HISTÒRICA GELATERIA CAL TRAMUSSER

Com cada any, i enguany si que ha pogut fer-ho, no faltarà a la cita de Diumenge Rams la gelateria de Ca El Tramusser i ho farà al seu nou lloc d’ubicació, el carrer Constitució, amb totes les mesures i horaris que mana la situació del COVID19.

Comentaven des del seu facebook: "Bona nit a tots i totes, demà, encara que no ho parega es Diumenge de Rams i com mana la tradició GELATERIA CA EL TRAMUSSER comença la temporada. Enguany seguim amb les restriccions, així que la terrassa estará a dispossició de tots fins les 18:00 h, després podrem servir gelats per endur més o menys fins les 21:30, ja que a les 22:00 h, tots em d’estar a casa. Demà allí estarem, que ja tenim moltes ganes de veure-vos i per favor sigueu responsables, que entre tots ho podrem superar."

FONTS: Cartell Rams Parròquia Gata. / Foto Tramusser, facebook.

0 comentarios