Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -285-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -285-

PER VEURE MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA PUNXEU ACÍ

Un altre dia, una altra fotografia antiga i tanquem setmana. Per segon dia consecutiu, les festes acaparen la nostra atenció. Si ahir era la Festa dels Fadrins hui és el joc de la vespa i tirar de la cinteta a la Plaça Nova. Quasi no es nota, però hi ha un cordell de part a part de la plaça, amb els sobrets que tenien que traure dalt la vespa els concursants.

La foto que vegeu està presa a la Plaça Nova. Sembla que la direcció que prenien les motos era cap al carrer l’Imprempta. Dos motos i dos parelles estan exercitant el joc i nombrosos veïns mirant. La plaça està plena, dona gust.

A la dreta podeu veure on es posava el "palco" per a les actuacions i allí estaven les autoritats mirant l’actuació. Els pilars a l’esquerra de la foto, les banderes i inclús l’arc del fons eren típics de les festes patronals. Com vegeu els arbres eren distints a les palmeres datileres que hi ha ara.

Finalment, podeu veure el fons que ocupaven varies cases on ara són els pisos.

El més sorprendent d’aquesta foto que va estar publicada al llibre de la història de Gata "Gata de Gorgos geografia, història, patrimoni" de Soler, Yago i Jordà, és la gran quantitat de gent que contempla l’acte. Per la vestimenta dels que més es veuen, com els dos xics prop del "palco" o els xicons agatxats en primer terme a l’esquerra de la foto, sembla que era la dècada dels 60. 

0 comentarios