Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -622-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -622-

SÈRIE CINEMES DE GATA

Comença hui la sèrie de fotografies dedicades als cinemes que freqüentaven nosaltres de menuts i joves, així com els nostres pares. La serie la faré gràcies a les fotografies que Paco Moncho té penjades a la seua web de prospectes de cine ("la major col·lecció de prospectes de cinema a Espanya") dins la secció de "Fotografías de salas de cine" i que podeu curiosejar i endisar-se en el cinema d’abans sempre que vulgau a aquesta adreça: http://www.prospectosdecine.com. Ell m’ha facilitat la tasca de poder-les publicar també al meu blog, la qual cosa li agraïsc. Algunes fotografies de la sèrie ja les tinc publicades al meu blog, però altres són per a mi i crec que per a molts usuaris del blog inèdites.

La foto que us pose hui li la va aportar a Moncho Paco Feliu Pedro, propietari del cinema "Casablanca" junt als seus germans Gabriel i Eugenia. Al comentari Moncho posa que va obrir les seues portes en 1931 i les va tancar en els anys 50, tornant-se a obrir en 1961 i tancant-se definitivament en els anys 80. Si recordeu va ser alquilat una bona temporada.

Ara es conserva la part de dalt, però no igual la de baix, ocupada per un centre comercial. Encara podeu veure les taquilles i els suports on es posaven els "cuadros". El record del cinema el tenim a la llegenda que encara es pot veure: "Cine Casablanca" i a un costat 1931 i a l’altre 1961. Popularment també se li deia el cine Feliu, adoptant el cognom de la família propietària.

 

0 comentarios